Artikel top billede

Kun disse kæder får Surface Pro på hylden

Microsoft skuffer forhandlere og distributører, som har sat næsen op efter at få Microsoft-tabletten Surface Pro på hylderne.

Den 30. maj slipper Microsoft erhvervsmodellen af Windows tablet-pc'en Surface løs på det danske marked. Men endnu en gang må erhvervsforhandlere kigge i vejviseren efter adgang til at sælge Surface til deres kunder.

For ligesom ved lanceringen af Surface RT-modellen i februar har Microsoft igen valgt kun at satse på at sælge den mere avancerede Surface Pro-model gennem retailkæder som Computercity, Expert og FONA. Den nye Surface-model kan dog også købes online i Microsoft Store.

Ifølge divisionsdirektør Martin Thorning Hansen arbejder Microsoft på at få Surface Pro ud gennem flere retail-forhandlere. Derimod har det lange udsigter, før Microsoft vil gøre Surface Pro bredt tilgængelig for forhandlere gennem distributører.

"For at have en direkte aftale med Microsoft kræver det, at man ligesom vil det som forhandler. Der er mange af de her små forhandlere, som ikke vil det her. Vi stiller jo nogle krav til, hvordan man ligesom skal have sin butik, levering frem og tilbage og hele håndteringen af alle vores produkter. Dem vi snakker med nu er større retailere, og så kigger vi selvfølgelig hele tiden på, om vores distributionsmodel kan blive bredere," siger Martin Thorning Hansen.

Han vil dog ikke løfte sløret for, hvilke distributører Microsoft har i kikkerten, eller hvornår Surface Pro bliver tilgængelig for hele Microsofts partnerkanal.

Surface Pro kommer på markedet i to varianter med henholdsvis 64 og 128 GB lagerplads. Den vejledende udsalgspris er 6.799 og 7.499,- kroner.

Læs mere:
Dansk distributør: Kom nu Microsoft! Giv os Surface
Utilfredse forhandlere: Vi kan sælge Surface bedre end Fona
Skuffelse: CBC blev siet fra i Surface-lancering
Dansk Surface-lancering bliver en lukket fest




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere