Artikel top billede

Video: Sådan kommer Ubuntu-fonen til at virke

Her er en detaljeret gennemgang af brugerfladen i Ubuntus teleplatform, der snart kaster sig ind i konkurrencen med Apple, Microsoft og Android-teknologien.

Canonical har i en rum tid snakket om og vist godbidder fra en udgave af Ubuntu til smartphones, der skal fungere som et alternativ til Android og Co.

I videoen nedenfor viser Ubuntus community-boss, Jono Bacon, hvordan menusystemet i Ubuntu-telefonen kommer til at se ud.

Selv om der endnu ikke er tegnet aftaler mellem teleselskaber eller -producenter, er der en forventning om, at de første Ubuntu-foner kommer på markedet i slutningen af dette år eller i starten af 2014.

Det har Ubuntu-grundlægger Mark Shuttleworth tidligere berettet.

Til forskel fra Android er Ubuntu ikke afhængig af Java Virtual Machine, hvilket ifølge Canonical vil øge ydeevnen på smartphones med Ubuntu i forhold til smartphones med Android.

Og ydelsen kan blive et vigtigt kampområde.

For de funktioner, som fremvises i videoen, ser ikke ud til at revolutionere telefonverdenen. 

Ubuntu til smartphones kan afvikles på mange eksisterende chipsæt, der på nuværende tidspunkt kører Android.

Det vil også fungere på både x86- og ARM-baserede processorer.

Stramt marked

Platformen fra open source-folket dumper ned i et marked, som domineres af Android og iOS, og hvor Microsoft kæmper en brav kamp for at bide sig fast på verdens smarte mobiler.

Men trods den skarpe konkurrence dømmes Ubuntu ikke ude fra starten.

"Det bliver en hård kamp, for der er jo knap nok plads til dem, der allerede er på markedet i dag," har Torben Rune, direktør i Netplan, tidligere fortalt til Computerworld.

Succesen kommer først og fremmest til at være afhængig af, om der kommer telefoner med Ubuntu, og om der vil blive produceret apps til platformen.

"Mange af de leverandører, der udvikler applikationer til Android, som også er et open source-produkt, kan hurtigt understøtte Ubuntu, men det afhænger også meget af, hvordan telefon-producenterne modtager platformen. Hvis der ikke er telefoner, så kommer programmerne heller ikke," lyder Torben Runes analyse.

Læs også:

Her er de fem vigtigste tablet- og smartphone-trends lige nu

Her er de vigtige tendenser fra Mobile World Congress
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere