Artikel top billede

Video: Sådan kommer Ubuntu-fonen til at virke

Her er en detaljeret gennemgang af brugerfladen i Ubuntus teleplatform, der snart kaster sig ind i konkurrencen med Apple, Microsoft og Android-teknologien.

Canonical har i en rum tid snakket om og vist godbidder fra en udgave af Ubuntu til smartphones, der skal fungere som et alternativ til Android og Co.

I videoen nedenfor viser Ubuntus community-boss, Jono Bacon, hvordan menusystemet i Ubuntu-telefonen kommer til at se ud.

Selv om der endnu ikke er tegnet aftaler mellem teleselskaber eller -producenter, er der en forventning om, at de første Ubuntu-foner kommer på markedet i slutningen af dette år eller i starten af 2014.

Det har Ubuntu-grundlægger Mark Shuttleworth tidligere berettet.

Til forskel fra Android er Ubuntu ikke afhængig af Java Virtual Machine, hvilket ifølge Canonical vil øge ydeevnen på smartphones med Ubuntu i forhold til smartphones med Android.

Og ydelsen kan blive et vigtigt kampområde.

For de funktioner, som fremvises i videoen, ser ikke ud til at revolutionere telefonverdenen. 

Ubuntu til smartphones kan afvikles på mange eksisterende chipsæt, der på nuværende tidspunkt kører Android.

Det vil også fungere på både x86- og ARM-baserede processorer.

Stramt marked

Platformen fra open source-folket dumper ned i et marked, som domineres af Android og iOS, og hvor Microsoft kæmper en brav kamp for at bide sig fast på verdens smarte mobiler.

Men trods den skarpe konkurrence dømmes Ubuntu ikke ude fra starten.

"Det bliver en hård kamp, for der er jo knap nok plads til dem, der allerede er på markedet i dag," har Torben Rune, direktør i Netplan, tidligere fortalt til Computerworld.

Succesen kommer først og fremmest til at være afhængig af, om der kommer telefoner med Ubuntu, og om der vil blive produceret apps til platformen.

"Mange af de leverandører, der udvikler applikationer til Android, som også er et open source-produkt, kan hurtigt understøtte Ubuntu, men det afhænger også meget af, hvordan telefon-producenterne modtager platformen. Hvis der ikke er telefoner, så kommer programmerne heller ikke," lyder Torben Runes analyse.

Læs også:

Her er de fem vigtigste tablet- og smartphone-trends lige nu

Her er de vigtige tendenser fra Mobile World Congress
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.