Apple bøjer sig: Forlænger garantien i europæiske lande

It-giganten Apple er på vej til at rette ind efter EU's købelov, som blandt andet kræver, at leverandøren tilbyder minimum to års reparation uden betaling.

Garantiordningen på Apples iPhones, iPads og øvrige produkter er i flere europæiske lande blevet forlænget fra et til to år og inkluderer nu gratis reparation i hele perioden.

Mere præcist gælder ændringen og en opdatering af Apples garantivilkår i Belgien, Frankrig og Tyskland, der dermed følger i hælene på Italien, som for halvandet år siden fik presset de samme vilkår ud af Apple i Støvlelandet.

Med forlængelsen af garantiperioden i Italien kunne Apple så også lige i samme moment indkassere en bøde på syv millioner kroner.

Det skriver ZDnet.

Rent volapyk i Danmark
Dermed ser det ud til, at Apple er på vej til et knæfald i EU, som har presset æbleselskabet med den europæiske købelov til at reparere sine kunders iGadgets og Mac-computere i to år uden at kræve betaling for det.

Den danske Forbrugerombudsmand har også været efter Apple, fordi selskabets garantivilkår ifølge Forbrugerombudsmanden var det rene volapyk.

Så sent som i oktober 2012 udsendte han en pressemeddelelse, der blev indledt med følgende passage:

"Apple har efter forhandlinger med Forbrugerombudsmanden tilføjet et afsnit i sin garanti, så det nu i indledningen af garantien fremgår, hvordan garantien vil blive fortolket i forhold til danske forbrugere. I øvrigt er garantiteksten uændret," lød det på forbrugervagthundens hjemmeside for et halvt år siden.

Samtidig med sin pressemeddelelse opfordrede Forbrugerombudsmanden Apple-kunder til at henvende sig til ham, hvis der skulle være knas med Apple i selskabets bestræbelser på at overholde købeloven.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.