Artikel top billede

Apple bøjer sig: Forlænger garantien i europæiske lande

It-giganten Apple er på vej til at rette ind efter EU's købelov, som blandt andet kræver, at leverandøren tilbyder minimum to års reparation uden betaling.

Garantiordningen på Apples iPhones, iPads og øvrige produkter er i flere europæiske lande blevet forlænget fra et til to år og inkluderer nu gratis reparation i hele perioden.

Mere præcist gælder ændringen og en opdatering af Apples garantivilkår i Belgien, Frankrig og Tyskland, der dermed følger i hælene på Italien, som for halvandet år siden fik presset de samme vilkår ud af Apple i Støvlelandet.

Med forlængelsen af garantiperioden i Italien kunne Apple så også lige i samme moment indkassere en bøde på syv millioner kroner.

Det skriver ZDnet.

Rent volapyk i Danmark

Dermed ser det ud til, at Apple er på vej til et knæfald i EU, som har presset æbleselskabet med den europæiske købelov til at reparere sine kunders iGadgets og Mac-computere i to år uden at kræve betaling for det.

Den danske Forbrugerombudsmand har også været efter Apple, fordi selskabets garantivilkår ifølge Forbrugerombudsmanden var det rene volapyk.

Så sent som i oktober 2012 udsendte han en pressemeddelelse, der blev indledt med følgende passage:

"Apple har efter forhandlinger med Forbrugerombudsmanden tilføjet et afsnit i sin garanti, så det nu i indledningen af garantien fremgår, hvordan garantien vil blive fortolket i forhold til danske forbrugere. I øvrigt er garantiteksten uændret," lød det på forbrugervagthundens hjemmeside for et halvt år siden.

Samtidig med sin pressemeddelelse opfordrede Forbrugerombudsmanden Apple-kunder til at henvende sig til ham, hvis der skulle være knas med Apple i selskabets bestræbelser på at overholde købeloven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.