Social media-ekspert: Sådan arbejder jeg på farten

Vis mig dit skrivebord: Den danske sociale media-ekspert Hans Tosti har et skrivebord i hver ende af landet. I denne artikel fortæller han, hvordan han arbejder, når han er på farten.

I vores tilbagevendende serie "Vis mig dit skrivebord" kigger vi indenfor på kontoret hos en række iværksættere eller andre profiler fra den danske teknologi-branche, der fortæller, hvordan de arbejder.  

I dag har vi talt med Hans Tosti, der er social media-rådgiver hos Komfo, blogger og med jævne mellemrum deler ud af sin viden her i vores spalter.

Hans, du bor jo i Varde i Vestjylland, men arbejder hos Komfo, der har kontor i København. Fortæl lidt om, hvordan du får det til at hænge sammen? 

"Jeg arbejder to sammenhængende dage i København, mens jeg de resterende dage befinder mig i Jylland. Skrivebordet på billedet er fra mit hjemmekontor her i Varde. Når jeg rejser mellem Jylland og København, så foretrækker jeg at tage toget, så jeg kan arbejde imens."

Hvilke gadgets bruger du, når du skal arbejde i toget?

"Jeg er blevet sindssygt glad for min iPad Mini. Den har den perfekte størrelse, når man sidder i toget. Jeg bruger den, når jeg skal besvare mails, bruge Skype og tjekke sociale medier." 

"Især Skype er et vigtigt værktøj, når man som jeg arbejder decentralt. Men derudover har jeg også et par noise-cancelling hovedtelefoner af mærket Fanny Wang, som dog ikke er med på billedet. De er uundværlige på togturene. Både fordi jeg elsker musik, og fordi de er med til at holde støj ude." 

Men du har også et almindeligt headset liggende på dit bord...

"Ja, det headset, du ser på billedet, er et andet vigtigt værktøj. Jeg bruger det, når jeg Skyper, men ofte også, hvis jeg skal indspille videoer." 

"Jeg vælger tit at indspille videoklip til mine kunder, når jeg skal forklare en funktion. Det er ofte lettere end at skrive en lang mail. Til det bruger jeg som regel et gratis værktøj, der hedder Jing. Når jeg har optaget videoen, uploades den automatisk til Screencast.com, og jeg får en url, som jeg kan kopiere ind i en mail."

Når du pendler, vil det så ikke være lettere med eksempelvis en Macbook Air i stedet for den store Macbook Pro på 15 tommer, der står på dit bord? 

"Jeg har også tidligere haft en Macbook Air, som jeg sluttede til en ekstern skærm, når jeg var på kontoret i København og kontoret herhjemme. Herhjemme havde jeg Apples Thunderbolt-skærm på 27". Men i stedet for at have to store medium-gode skærme valgte jeg at købe en Macbook Pro med retina-skærm." 

"Nu har jeg én pissefed skærm, som jeg har med mig, uanset hvor jeg arbejder. Skærmen er svimlende god. Jeg har ikke set noget lignende på nogen anden computer. Jeg fotograferer desuden en del og bruger i den forbindelse programmet Lightroom, og her er det en stor fordel, at billederne står skarpt og krystalklart på skærmen."

Du har to smartphones. Hvorfor har du det?

"Ja, jeg har både en iPhone 5 og en Samsung Galaxy Note II. Jeg har ofte brug for at anvende begge platforme, fordi Facebook har nogle funktioner, der enten kun virker på iOS eller Android. Eksempelvis Facebook Home, som jeg har installeret på min Galaxy Note.

Noten bruger jeg oftere og oftere i toget. Den er superlækker og har en skærm på 5,5", og det giver en god tastaturstørrelse, hvis jeg skal skrive lidt længere mails. En anden fordel er, at den har ekstremt god batteritid. Den holder strøm i dobbelt så lang tid som min iPhone 5.

Min iPhone 5 er relativt ny, og den er jeg også virkelig glad for. Især kameraet. Efter min mening er det ubetinget det bedste mobilkamera, som du kan få. Altså med mindre, at du vil have en eller anden åndsvag Nokia-telefon med Windows Phone. Men det er overhovedet ikke noget, som jeg vil spilde mine kræfter på.

En social media-fyr som dig bør kunne anbefale nogle gode apps til sociale medier. Hvilke apps bruger du?

"Til Twitter bruger jeg Tweetbot på Mac'en, og jeg har altid mit Twitter-feed liggende i højre side af min skærm ved siden af browseren, og der passer Tweetbot perfekt. Den koster 129 kroner, men set i lyset af, hvor meget jeg bruger Twitter, er det ikke en stor investering, og jeg vil gerne støtte et lille firma, der laver noget fed software."

"I arbejdssammenhæng bruger jeg naturligvis også vores eget værktøj, Komfo Platform, der har nogle gode samarbejdsfunktioner, og på mine mobile enheder bruger jeg Twitters egne apps."
Læs også:
 

Martin Thorborg: Jeg bruger mest min pc til at stille min kaffekop på 

Dansk app-udvikler: Derfor sværger vi til Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.