Artikel top billede

Social media-ekspert: Sådan arbejder jeg på farten

Vis mig dit skrivebord: Den danske sociale media-ekspert Hans Tosti har et skrivebord i hver ende af landet. I denne artikel fortæller han, hvordan han arbejder, når han er på farten.

I vores tilbagevendende serie "Vis mig dit skrivebord" kigger vi indenfor på kontoret hos en række iværksættere eller andre profiler fra den danske teknologi-branche, der fortæller, hvordan de arbejder.  

I dag har vi talt med Hans Tosti, der er social media-rådgiver hos Komfo, blogger og med jævne mellemrum deler ud af sin viden her i vores spalter.

Hans, du bor jo i Varde i Vestjylland, men arbejder hos Komfo, der har kontor i København. Fortæl lidt om, hvordan du får det til at hænge sammen? 

"Jeg arbejder to sammenhængende dage i København, mens jeg de resterende dage befinder mig i Jylland. Skrivebordet på billedet er fra mit hjemmekontor her i Varde. Når jeg rejser mellem Jylland og København, så foretrækker jeg at tage toget, så jeg kan arbejde imens."

Hvilke gadgets bruger du, når du skal arbejde i toget?

"Jeg er blevet sindssygt glad for min iPad Mini. Den har den perfekte størrelse, når man sidder i toget. Jeg bruger den, når jeg skal besvare mails, bruge Skype og tjekke sociale medier." 

"Især Skype er et vigtigt værktøj, når man som jeg arbejder decentralt. Men derudover har jeg også et par noise-cancelling hovedtelefoner af mærket Fanny Wang, som dog ikke er med på billedet. De er uundværlige på togturene. Både fordi jeg elsker musik, og fordi de er med til at holde støj ude." 

Men du har også et almindeligt headset liggende på dit bord...

"Ja, det headset, du ser på billedet, er et andet vigtigt værktøj. Jeg bruger det, når jeg Skyper, men ofte også, hvis jeg skal indspille videoer." 

"Jeg vælger tit at indspille videoklip til mine kunder, når jeg skal forklare en funktion. Det er ofte lettere end at skrive en lang mail. Til det bruger jeg som regel et gratis værktøj, der hedder Jing. Når jeg har optaget videoen, uploades den automatisk til Screencast.com, og jeg får en url, som jeg kan kopiere ind i en mail."

Når du pendler, vil det så ikke være lettere med eksempelvis en Macbook Air i stedet for den store Macbook Pro på 15 tommer, der står på dit bord? 

"Jeg har også tidligere haft en Macbook Air, som jeg sluttede til en ekstern skærm, når jeg var på kontoret i København og kontoret herhjemme. Herhjemme havde jeg Apples Thunderbolt-skærm på 27". Men i stedet for at have to store medium-gode skærme valgte jeg at købe en Macbook Pro med retina-skærm." 

"Nu har jeg én pissefed skærm, som jeg har med mig, uanset hvor jeg arbejder. Skærmen er svimlende god. Jeg har ikke set noget lignende på nogen anden computer. Jeg fotograferer desuden en del og bruger i den forbindelse programmet Lightroom, og her er det en stor fordel, at billederne står skarpt og krystalklart på skærmen."

Du har to smartphones. Hvorfor har du det?

"Ja, jeg har både en iPhone 5 og en Samsung Galaxy Note II. Jeg har ofte brug for at anvende begge platforme, fordi Facebook har nogle funktioner, der enten kun virker på iOS eller Android. Eksempelvis Facebook Home, som jeg har installeret på min Galaxy Note.

Noten bruger jeg oftere og oftere i toget. Den er superlækker og har en skærm på 5,5", og det giver en god tastaturstørrelse, hvis jeg skal skrive lidt længere mails. En anden fordel er, at den har ekstremt god batteritid. Den holder strøm i dobbelt så lang tid som min iPhone 5.

Min iPhone 5 er relativt ny, og den er jeg også virkelig glad for. Især kameraet. Efter min mening er det ubetinget det bedste mobilkamera, som du kan få. Altså med mindre, at du vil have en eller anden åndsvag Nokia-telefon med Windows Phone. Men det er overhovedet ikke noget, som jeg vil spilde mine kræfter på.

En social media-fyr som dig bør kunne anbefale nogle gode apps til sociale medier. Hvilke apps bruger du?

"Til Twitter bruger jeg Tweetbot på Mac'en, og jeg har altid mit Twitter-feed liggende i højre side af min skærm ved siden af browseren, og der passer Tweetbot perfekt. Den koster 129 kroner, men set i lyset af, hvor meget jeg bruger Twitter, er det ikke en stor investering, og jeg vil gerne støtte et lille firma, der laver noget fed software."

"I arbejdssammenhæng bruger jeg naturligvis også vores eget værktøj, Komfo Platform, der har nogle gode samarbejdsfunktioner, og på mine mobile enheder bruger jeg Twitters egne apps."

Læs også:
 

Martin Thorborg: Jeg bruger mest min pc til at stille min kaffekop på 

Dansk app-udvikler: Derfor sværger vi til Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere