Martin Thorborg: Jeg bruger mest min pc til at stille min kaffekop på

Vis mig dit skrivebord: Martin Thorborg elsker at omgive sig med symbolske dimser og souvenirs. Tag med på besøg.

I en tilbagevendende serie tager vi et kig ind på kontoret hos en række danske iværksættere eller profiler fra teknologi-branchen. I dag ser vi på, hvordan det ser ud hos Martin Thorborg. Styrmand på Amino og Dinero:

Jeg kan se, at der står flere computere på dit bord. Hvad bruger du mest?

"Jeg bruger Mac. Jeg brugte pc i 16 år, men så skiftede jeg for nogle år siden. Jeg har stadig en pc stående, men jeg har vist ikke brugt den i en måned," siger Martin Thorborg.

"Nogle gange har jeg noget Chartbeat kørende. Men pc'en står der primært, fordi jeg ikke nænner at smide den ud. Lige nu bruger jeg den mest til at stille min kaffekop på".

Ergonomien klares med en ramme dansk vand
Iværksætter-ikonet står op ved sin arbejdsstation og har gjort det i tre måneder. Kontorstolen har han skaffet sig af med. Han har fokus på ergonomi.

Men din monitor står på en ramme dåser?

"Der er mange der ikke tænker over det, men skærmen skal være i øjenhøjde, ellers sidder man og knækker lidt i nakken, til man får ondt eller får hovedpine. Jeg har rigtig mange pc-skader. Jeg er nærmest totalt lemlæstet, og det forsøger jeg nu lidt på på bagkant at lindre, så godt jeg kan," forklarer Martin Thorborg.

Hans fingre har taget skade af de mange timer ved tastaturet. Derfor kommunikerer han helst via andre kanaler.

"Jeg laver jo en del videoer i stedet eller tager ud og råber af folk til nogle foredrag. Hvis jeg en dag ikke længere kunne råbe, så ville jeg virkelig blive rigtig deprimeret".

Nips skaber kontinuitet
Martin Thorborg er hjemvendt fra USA og har ifølge egne udregninger haft 10 kontorer de seneste 10 år.

Så der er blevet ryddet op og smidt ud. Men en del ting følger med.

"Jeg kan godt lige at have nogle ting omkring mig, som jeg er glad for. Det gør det lidt hjemligt. Derfor har jeg nogle rigtig dejlige billeder af min kone og mine børn og deres tegninger," siger Martin Thorborg.

Han har også en akkumuleret samling af 30 nips, memorabilia og souvenirs, som han efter eget udsagn "drysser" ud over vindueskarme, lamper og borde på nye kontorer.

På bordet står en vietnamesisk Buddha-lignende frø. Symbolet på rigdom i Vietnam. Den eneste souvenir, Thorborg valgte at tage med hjem fra sin jordomrejse nogle år siden.

"Nogle ting er helt tilbage fra Jubii-tiden. Bag mig står en Starbucks- og en Jubii-kop, en trold med et Amino-logo, nogle fotografier af mine børn som små og en Mærsk-kasket, fra da jeg besøgte verdens største fragtskib. Jeg overlevede nok, hvis det hele blev væk. Men jeg synes, det er hyggeligt og er med til at skabe kontinuitet".

En boss uden glasbur
Martin Thorborg sidder på kontor med cirka 20 personer, der arbejder for Amino eller nogle af de firmaer, som Amino ejer dele af.

Men Amino-bossen føler sig ikke hjemme i et lukket kontor. Han sidder helst blandt medarbejderne.

"Jeg er et ustruktureret rodehoved. Så jeg har det godt med at kunne høre, hvad der foregår. Det giver noget puls og nerve. Jeg har før siddet i et glasbur, men så mister jeg føling med, hvad der sker. Jeg er heller ikke typen, der holder medarbejdersamtaler. Det er sådan noget, der foregår lidt ad hoc".Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.