Artikel top billede

Martin Thorborg: Jeg bruger mest min pc til at stille min kaffekop på

Vis mig dit skrivebord: Martin Thorborg elsker at omgive sig med symbolske dimser og souvenirs. Tag med på besøg.

I en tilbagevendende serie tager vi et kig ind på kontoret hos en række danske iværksættere eller profiler fra teknologi-branchen. I dag ser vi på, hvordan det ser ud hos Martin Thorborg. Styrmand på Amino og Dinero:

Jeg kan se, at der står flere computere på dit bord. Hvad bruger du mest?

"Jeg bruger Mac. Jeg brugte pc i 16 år, men så skiftede jeg for nogle år siden. Jeg har stadig en pc stående, men jeg har vist ikke brugt den i en måned," siger Martin Thorborg.

"Nogle gange har jeg noget Chartbeat kørende. Men pc'en står der primært, fordi jeg ikke nænner at smide den ud. Lige nu bruger jeg den mest til at stille min kaffekop på".

Ergonomien klares med en ramme dansk vand

Iværksætter-ikonet står op ved sin arbejdsstation og har gjort det i tre måneder. Kontorstolen har han skaffet sig af med. Han har fokus på ergonomi.

Men din monitor står på en ramme dåser?

"Der er mange der ikke tænker over det, men skærmen skal være i øjenhøjde, ellers sidder man og knækker lidt i nakken, til man får ondt eller får hovedpine. Jeg har rigtig mange pc-skader. Jeg er nærmest totalt lemlæstet, og det forsøger jeg nu lidt på på bagkant at lindre, så godt jeg kan," forklarer Martin Thorborg.

Hans fingre har taget skade af de mange timer ved tastaturet. Derfor kommunikerer han helst via andre kanaler.

"Jeg laver jo en del videoer i stedet eller tager ud og råber af folk til nogle foredrag. Hvis jeg en dag ikke længere kunne råbe, så ville jeg virkelig blive rigtig deprimeret".

Nips skaber kontinuitet

Martin Thorborg er hjemvendt fra USA og har ifølge egne udregninger haft 10 kontorer de seneste 10 år.

Så der er blevet ryddet op og smidt ud. Men en del ting følger med.

"Jeg kan godt lige at have nogle ting omkring mig, som jeg er glad for. Det gør det lidt hjemligt. Derfor har jeg nogle rigtig dejlige billeder af min kone og mine børn og deres tegninger," siger Martin Thorborg.

Han har også en akkumuleret samling af 30 nips, memorabilia og souvenirs, som han efter eget udsagn "drysser" ud over vindueskarme, lamper og borde på nye kontorer.

På bordet står en vietnamesisk Buddha-lignende frø. Symbolet på rigdom i Vietnam. Den eneste souvenir, Thorborg valgte at tage med hjem fra sin jordomrejse nogle år siden.

"Nogle ting er helt tilbage fra Jubii-tiden. Bag mig står en Starbucks- og en Jubii-kop, en trold med et Amino-logo, nogle fotografier af mine børn som små og en Mærsk-kasket, fra da jeg besøgte verdens største fragtskib. Jeg overlevede nok, hvis det hele blev væk. Men jeg synes, det er hyggeligt og er med til at skabe kontinuitet".

En boss uden glasbur
Martin Thorborg sidder på kontor med cirka 20 personer, der arbejder for Amino eller nogle af de firmaer, som Amino ejer dele af.

Men Amino-bossen føler sig ikke hjemme i et lukket kontor. Han sidder helst blandt medarbejderne.

"Jeg er et ustruktureret rodehoved. Så jeg har det godt med at kunne høre, hvad der foregår. Det giver noget puls og nerve. Jeg har før siddet i et glasbur, men så mister jeg føling med, hvad der sker. Jeg er heller ikke typen, der holder medarbejdersamtaler. Det er sådan noget, der foregår lidt ad hoc".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere