Martin Thorborg: Jeg bruger mest min pc til at stille min kaffekop på

Vis mig dit skrivebord: Martin Thorborg elsker at omgive sig med symbolske dimser og souvenirs. Tag med på besøg.

I en tilbagevendende serie tager vi et kig ind på kontoret hos en række danske iværksættere eller profiler fra teknologi-branchen. I dag ser vi på, hvordan det ser ud hos Martin Thorborg. Styrmand på Amino og Dinero:

Jeg kan se, at der står flere computere på dit bord. Hvad bruger du mest?

"Jeg bruger Mac. Jeg brugte pc i 16 år, men så skiftede jeg for nogle år siden. Jeg har stadig en pc stående, men jeg har vist ikke brugt den i en måned," siger Martin Thorborg.

"Nogle gange har jeg noget Chartbeat kørende. Men pc'en står der primært, fordi jeg ikke nænner at smide den ud. Lige nu bruger jeg den mest til at stille min kaffekop på".

Ergonomien klares med en ramme dansk vand
Iværksætter-ikonet står op ved sin arbejdsstation og har gjort det i tre måneder. Kontorstolen har han skaffet sig af med. Han har fokus på ergonomi.

Men din monitor står på en ramme dåser?

"Der er mange der ikke tænker over det, men skærmen skal være i øjenhøjde, ellers sidder man og knækker lidt i nakken, til man får ondt eller får hovedpine. Jeg har rigtig mange pc-skader. Jeg er nærmest totalt lemlæstet, og det forsøger jeg nu lidt på på bagkant at lindre, så godt jeg kan," forklarer Martin Thorborg.

Hans fingre har taget skade af de mange timer ved tastaturet. Derfor kommunikerer han helst via andre kanaler.

"Jeg laver jo en del videoer i stedet eller tager ud og råber af folk til nogle foredrag. Hvis jeg en dag ikke længere kunne råbe, så ville jeg virkelig blive rigtig deprimeret".

Nips skaber kontinuitet
Martin Thorborg er hjemvendt fra USA og har ifølge egne udregninger haft 10 kontorer de seneste 10 år.

Så der er blevet ryddet op og smidt ud. Men en del ting følger med.

"Jeg kan godt lige at have nogle ting omkring mig, som jeg er glad for. Det gør det lidt hjemligt. Derfor har jeg nogle rigtig dejlige billeder af min kone og mine børn og deres tegninger," siger Martin Thorborg.

Han har også en akkumuleret samling af 30 nips, memorabilia og souvenirs, som han efter eget udsagn "drysser" ud over vindueskarme, lamper og borde på nye kontorer.

På bordet står en vietnamesisk Buddha-lignende frø. Symbolet på rigdom i Vietnam. Den eneste souvenir, Thorborg valgte at tage med hjem fra sin jordomrejse nogle år siden.

"Nogle ting er helt tilbage fra Jubii-tiden. Bag mig står en Starbucks- og en Jubii-kop, en trold med et Amino-logo, nogle fotografier af mine børn som små og en Mærsk-kasket, fra da jeg besøgte verdens største fragtskib. Jeg overlevede nok, hvis det hele blev væk. Men jeg synes, det er hyggeligt og er med til at skabe kontinuitet".

En boss uden glasbur
Martin Thorborg sidder på kontor med cirka 20 personer, der arbejder for Amino eller nogle af de firmaer, som Amino ejer dele af.

Men Amino-bossen føler sig ikke hjemme i et lukket kontor. Han sidder helst blandt medarbejderne.

"Jeg er et ustruktureret rodehoved. Så jeg har det godt med at kunne høre, hvad der foregår. Det giver noget puls og nerve. Jeg har før siddet i et glasbur, men så mister jeg føling med, hvad der sker. Jeg er heller ikke typen, der holder medarbejdersamtaler. Det er sådan noget, der foregår lidt ad hoc".IT-JOB

J. H. Schultz Information A/S

Udviklere til legal tech

Continia Software A/S

Escalation Engineer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.