Artikel top billede

Dansk app-udvikler: Derfor sværger vi til Mac

Vis mig dit skrivebord: Willi Wu, medstifter af app-producenten RoboCat, viser sit skrivebord frem og fortæller, hvorfor hele virksomheden bruger Macs - og hvorfor han har en plakat med teksten "Fuck it, ship it".

I en ny tilbagevendende serie tager vi et kig ind på kontoret hos en række danske iværksættere eller profiler fra teknologi-branchen. 

I dag ser vi på, hvordan det ser ud hos den danske app-udvikler Robocat, der har til huse i Spillehuset i Pilestræde i København.

Vi har taget en snak med Willi Wu, der er medstifter af Robocat, og bedt ham fortælle lidt om, hvilke gadgets han bruger i løbet af sin arbejdsdag.


"Willi, hvad er den mest uundværlige ting på dit skrivebord?"

"Det må være min computer. Det er en 17-tommer Macboook Pro. Jeg har også en 11" Macbook Air, men jeg foretrækker en relativt stor skærm, når jeg skal arbejde. 

Ved mit skrivebord har jeg koblet den til et Apple Cinema Dispay på 27 tommer. Jeg kunne også have købt en iMac, men jeg har sådan set ikke brug for mere end én computer, og med en ekstern skærm er det også lettere at udskifte sin computer. 

Jeg kan se, at I kun bruger Macs. Hvorfor det? 

Det er først og fremmest, fordi vi udelukkende udvikler apps til iOS, og derfor har vi brug for at arbejde på Mac. Vi har ganske vist også en app til Android, men den er udviklet af en af vores samarbejdspartnere. Derudover foretrækker jeg også selv Macs styresystem fremfor Windows. 

Du har ikke en mus på dit skrivebord, men bruger i stedet en såkaldt Magic Trackpad. Hvordan kan det være?

Jeg har også en almindelig mus liggende et sted, men den bruger jeg næsten aldrig. Jeg foretrækker en trackpad, fordi der især til Mac er mange fede 'multi gesture-kommandoer', som jeg bruger meget. Det gør det eksempelvis let at hoppe frem og tilbage i et browservindue. 

Hvad er den nyeste gadget, som du har købt?

Den nyeste må være min iPad Mini, som jeg er blevet rigtig glad for. Den mindre størrelse betyder meget. Den store iPad kan godt være lidt for tung at holde, hvis man eksempelvis skal læse ting, der tager lidt længere tid at komme igennem. Derfor bruger jeg i dag kun min iPad Mini, og den gamle iPad har jeg foræret til min mor. 

Der er ikke meget rod på dit skrivebord. Men er du altid en, der sørger for at holde dit skrivebord ryddeligt, eller er du også ind imellem et rodehoved?

Jeg er nok lidt i begge lejre. Jeg står også for en del af vores regnskabsarbejde, og når jeg sidder med det, kan det godt flyde med regninger og andre dokumenter på bordet. Men som regel er det nogenlunde ryddeligt uden dog at være pinligt rent. 

Den plakat, der hænger i baggrunden, hvad betyder den?

Der står "Fuck it, ship it" og med det mener vi, at det ikke altid nytter noget at sidde og arbejde med små forbedringer i en evighed. Vi vil meget gerne være fejlfri, men nogle gange må man sige: 'Okay, nu shipper (udgiver, red). vi app'en, og så må vi rette det bagefter, hvis vi opdager en fejl'.
IT-JOB

Kristeligt Dagblads Journalistgruppe

Dygtig webudvikler til mediesite

Ardoq Denmark ApS

Solution Specialist

European Energy A/S

Cloud Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.