Artikel top billede

Dansk app-udvikler: Derfor sværger vi til Mac

Vis mig dit skrivebord: Willi Wu, medstifter af app-producenten RoboCat, viser sit skrivebord frem og fortæller, hvorfor hele virksomheden bruger Macs - og hvorfor han har en plakat med teksten "Fuck it, ship it".

I en ny tilbagevendende serie tager vi et kig ind på kontoret hos en række danske iværksættere eller profiler fra teknologi-branchen. 

I dag ser vi på, hvordan det ser ud hos den danske app-udvikler Robocat, der har til huse i Spillehuset i Pilestræde i København.

Vi har taget en snak med Willi Wu, der er medstifter af Robocat, og bedt ham fortælle lidt om, hvilke gadgets han bruger i løbet af sin arbejdsdag.


"Willi, hvad er den mest uundværlige ting på dit skrivebord?"

"Det må være min computer. Det er en 17-tommer Macboook Pro. Jeg har også en 11" Macbook Air, men jeg foretrækker en relativt stor skærm, når jeg skal arbejde. 

Ved mit skrivebord har jeg koblet den til et Apple Cinema Dispay på 27 tommer. Jeg kunne også have købt en iMac, men jeg har sådan set ikke brug for mere end én computer, og med en ekstern skærm er det også lettere at udskifte sin computer. 

Jeg kan se, at I kun bruger Macs. Hvorfor det? 

Det er først og fremmest, fordi vi udelukkende udvikler apps til iOS, og derfor har vi brug for at arbejde på Mac. Vi har ganske vist også en app til Android, men den er udviklet af en af vores samarbejdspartnere. Derudover foretrækker jeg også selv Macs styresystem fremfor Windows. 

Du har ikke en mus på dit skrivebord, men bruger i stedet en såkaldt Magic Trackpad. Hvordan kan det være?

Jeg har også en almindelig mus liggende et sted, men den bruger jeg næsten aldrig. Jeg foretrækker en trackpad, fordi der især til Mac er mange fede 'multi gesture-kommandoer', som jeg bruger meget. Det gør det eksempelvis let at hoppe frem og tilbage i et browservindue. 

Hvad er den nyeste gadget, som du har købt?

Den nyeste må være min iPad Mini, som jeg er blevet rigtig glad for. Den mindre størrelse betyder meget. Den store iPad kan godt være lidt for tung at holde, hvis man eksempelvis skal læse ting, der tager lidt længere tid at komme igennem. Derfor bruger jeg i dag kun min iPad Mini, og den gamle iPad har jeg foræret til min mor. 

Der er ikke meget rod på dit skrivebord. Men er du altid en, der sørger for at holde dit skrivebord ryddeligt, eller er du også ind imellem et rodehoved?

Jeg er nok lidt i begge lejre. Jeg står også for en del af vores regnskabsarbejde, og når jeg sidder med det, kan det godt flyde med regninger og andre dokumenter på bordet. Men som regel er det nogenlunde ryddeligt uden dog at være pinligt rent. 

Den plakat, der hænger i baggrunden, hvad betyder den?

Der står "Fuck it, ship it" og med det mener vi, at det ikke altid nytter noget at sidde og arbejde med små forbedringer i en evighed. Vi vil meget gerne være fejlfri, men nogle gange må man sige: 'Okay, nu shipper (udgiver, red). vi app'en, og så må vi rette det bagefter, hvis vi opdager en fejl'.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere