Artikel top billede

Virksomhed: Så voldsomt var årets største spam-angreb

Anti-spam virksomheden Comendo har oplevet et voldsomt angreb, der ifølge virksomheden rammer alle de kunder, der benytter Comendo som anti-spam leverandør.

Virksomheden Comendo, der leverer anti-spam til en lang række danske og udenlandske virksomheder, oplevede torsdag den 20, juni et voldsom spam-mail-angreb, der var rettet mod de kunder, som benytter Comendos anti-spam-løsning.

"Efter tre timer havde vi afvist 10 millioner e-mails. Da mail-stormen var på sit højeste, afviste vi 2.000 e-mails i sekundet," fortæller Mikkel Winther, der produktchef i Comendo.

Spam-angrebet startede klokken 11 og fortsatte indtil klokken 20.

Virksomhedens teknikere kæmpede en kamp med at fintune systemerne, så virksomhedens kunder ikke blev ramt af tonsvis af spam-mail.

Virksomheden Comendo fungerer som første led i mail-modtagelsen og kan på den måde sørge for at filtrere spam-mails fra, inden de irriterende e-mails rammer kunderne.

Systemet håndterer stort antal forbindelser

Ifølge Mikkel Winther var virksomhedens spam-systemer presset til det yderste, men det resulterede dog ikke i nedetid eller store gener for kunderne.

Den såkaldte spam-storm mangedoblede trafikken, hvis det sammenlignes med, hvor mange forbindelser virksomheden normalt håndterer på samme tidspunkt.

"Da det gik hårdest for sig, kunne vi se, at vi havde mere end 100.000 samtidige forbindelser til vores datacentre, så det var helt abnormt. Det er omkring 100 til 1.000 gange flere forbindelser, end vi oplever normalt." siger Mikkel Winther.

Comendo estimerer, at i alt 15 millioner spam-mails blev modtaget og afvist af virksomhedens spam-filtre i den tid, hvor spam-angrebet foregik.

Spam-angreb ramte alle kunder

Comendo kan dog ikke se et bestemt mønster i trafikken. Det ser derfor ikke ud til, at det er bestemte virksomheder, der har været mål for angrebet.

"Vi kan ikke se noget mønster i, om det særligt er infrastruktur virksomheder eller politiske partier, der er særligt ramt. Det er et meget bredt angreb." fortæller Mikkel Winther.

Selvom 1.945 af virksomhedens kunder tilsyneladende var mål for spam-angrebet, så blev Comendos norske kunder hårdest ramt, fortæller Mikkel Winther.

Følg @jensh0lm på Twitter

Læs også:

Microsoft vinder kæmpeslag i zombie-krig

Dansk firma lavede fejl - alligevel meldt til politiet for spam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.