Artikel top billede

Virksomhed: Så voldsomt var årets største spam-angreb

Anti-spam virksomheden Comendo har oplevet et voldsomt angreb, der ifølge virksomheden rammer alle de kunder, der benytter Comendo som anti-spam leverandør.

Virksomheden Comendo, der leverer anti-spam til en lang række danske og udenlandske virksomheder, oplevede torsdag den 20, juni et voldsom spam-mail-angreb, der var rettet mod de kunder, som benytter Comendos anti-spam-løsning.

"Efter tre timer havde vi afvist 10 millioner e-mails. Da mail-stormen var på sit højeste, afviste vi 2.000 e-mails i sekundet," fortæller Mikkel Winther, der produktchef i Comendo.

Spam-angrebet startede klokken 11 og fortsatte indtil klokken 20.

Virksomhedens teknikere kæmpede en kamp med at fintune systemerne, så virksomhedens kunder ikke blev ramt af tonsvis af spam-mail.

Virksomheden Comendo fungerer som første led i mail-modtagelsen og kan på den måde sørge for at filtrere spam-mails fra, inden de irriterende e-mails rammer kunderne.

Systemet håndterer stort antal forbindelser

Ifølge Mikkel Winther var virksomhedens spam-systemer presset til det yderste, men det resulterede dog ikke i nedetid eller store gener for kunderne.

Den såkaldte spam-storm mangedoblede trafikken, hvis det sammenlignes med, hvor mange forbindelser virksomheden normalt håndterer på samme tidspunkt.

"Da det gik hårdest for sig, kunne vi se, at vi havde mere end 100.000 samtidige forbindelser til vores datacentre, så det var helt abnormt. Det er omkring 100 til 1.000 gange flere forbindelser, end vi oplever normalt." siger Mikkel Winther.

Comendo estimerer, at i alt 15 millioner spam-mails blev modtaget og afvist af virksomhedens spam-filtre i den tid, hvor spam-angrebet foregik.

Spam-angreb ramte alle kunder

Comendo kan dog ikke se et bestemt mønster i trafikken. Det ser derfor ikke ud til, at det er bestemte virksomheder, der har været mål for angrebet.

"Vi kan ikke se noget mønster i, om det særligt er infrastruktur virksomheder eller politiske partier, der er særligt ramt. Det er et meget bredt angreb." fortæller Mikkel Winther.

Selvom 1.945 af virksomhedens kunder tilsyneladende var mål for spam-angrebet, så blev Comendos norske kunder hårdest ramt, fortæller Mikkel Winther.

Følg @jensh0lm på Twitter

Læs også:

Microsoft vinder kæmpeslag i zombie-krig

Dansk firma lavede fejl - alligevel meldt til politiet for spam




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere