Læsernes dom: Her er karakteren til NemID

Se det overraskende resultat af stor læser-afstemning, hvor 1.174 personer har sat et kryds.

Fra fredag den 21. juni klokken 14.10 og frem til den 24. juni klokken 11.00 har 1.174 Computerworld-brugere afgivet deres stemme om, hvorvidt NemID har klaret skærene som digital login-løsning for danskerne.

Og resultatet ser ud til at være: Bestået.

73 procent har nemlig givet karakteren 2 eller højere. 2 er bestået på 7-skalaen, der i dag anvendes på landets undervisningsinstitutioner.

Bortset fra topkarakteren 12, der er uddelt af seks procent af stemmedeltagerne, ligger de enkelte karakterer ganske lige fordelt inden for et spænd mellem 13 og 18 procent.

I weekenden mellem den 21. og 24. juni blev der afgivet 1.174 stemmer. 27 procent dumper NemID, mens resten giver karakteren bestået eller bedre. Resultatet er fra klokken 11.00 den 24. juni.

Tæv i 2010
Samlet set mener én ud af fire, at NemID er dumpet.

Det er en pæn forbedring i forhold til et-årsfødselsdagen for NemID, der blev afholdt i 2010.

I 2010 fik NemID således nogle gevaldige tæv i forbindelse med en Computerworld-afstemning om Årets it-fuser.
"-3 fra mig så længe man bruger Java som platform, hvilket er helt uacceptabelt"

Ud af cirka 3.000 unikke stemmer landede NemID på en ensom førsteplads med 48 procent af alle stemmerne, hvilket betød, at NemID vandt den tvivlsomme ære af førstepladsen i den afstemning.

Den 1. juli i år fylder NemID tre år, og tonen er blevet betydelig blødere med årene.

Java er et problem
Men meningerne er stadig delte.

Og Java er et af de områder, der trækker ned i bedømmelsen, lyder det fra de debattører, som har kommenteret afstemningen.

"-3 fra mig så længe man bruger Java som platform, hvilket er helt uacceptabelt!," skriver Ole Brøgger i debatten.

Morten Hansen er enig i den betragtning:

"Jeg ville kunne give den (NemID-løsningen, red.) 7, hvis den ikke gjorde brug af Java-applets, derfor har jeg givet et 2-tal."

En debattør fortæller, at han valgte at lade være med at stemme ud fra en filosofi om, at der burde være to karakterer:

"Jeg stemmer ikke, for det kan slet ikke udtrykkes i ét tal. 12 for to-faktor single sign on. -3 for designet og implementering," skriver Pascal dHermilly, der er en af de ivrige debattører på cw.dk.

Læs mere:

Afstemning: NemID fylder tre år - flop eller hit?

NemID fylder ét år - har løsningen været god for dig?

Dom over ny Java-sikkerhed: Stadig fyldt med huller

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.