Mailsvindlere snyder med din mobilkonto

Ny bølge af phishing-mails. Denne gang udgiver svindlerne sig for at være fra et teleselskab.

"God morgen!".

Sådan indleder de venlige svindlere bag den seneste bølge af phishing-mails, deres mail.

Falske mails, der lader, som om de kommer fra respekterede firmaer, de såkaldte phishing-mails, er ikke noget nyt. Tidligere er det blandt andet gået ud over især banker - og også Apple har fået en tur.

Men det nye er nu, at det er teleselskabet Telia, som svindlerne i deres ubehjælpsomme mail udgiver sig for at arbejde for.

I den falske mail bliver der forklaret, at adgangen til din konto er begrænset, og at du har betalt din regning to gange. Heldigvis kan du, ved at følge et link i mailen, få opdateret dine oplysninger, så det ikke sker igen.

Følger du linket i mailen, bliver du i øvrigt præsenteret for en fin side, komplet med Telia-logo, hvor du kan angive dine kontaktinformationer. Og så selvfølgelig dine kreditkortoplysninger, så du kan modtage din "kompensation".

Telia har i forbindelse med mailen lavet en hjemmeside der gør opmærksom på svindlen og kommer med en række gode råd. Den kan du se her.

Samme fremgangsmåde ramte også flyselskabet SAS for nylig, og de har efterfølgende måttet placere en tekst på deres hjemmeside om, at der florerede falske mails, der var udsendt i deres navn.

LÆR AT GENNEMSKUE SVINDLERNE: Her er de mest populære svindelnumre på nettet

Nedenfor kan du se, hvordan mailen fra svindlerne ser ud. Klik på billederne for at se dem i større udgave.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.