Mailsvindlere snyder med din mobilkonto

Ny bølge af phishing-mails. Denne gang udgiver svindlerne sig for at være fra et teleselskab.

"God morgen!".

Sådan indleder de venlige svindlere bag den seneste bølge af phishing-mails, deres mail.

Falske mails, der lader, som om de kommer fra respekterede firmaer, de såkaldte phishing-mails, er ikke noget nyt. Tidligere er det blandt andet gået ud over især banker - og også Apple har fået en tur.

Men det nye er nu, at det er teleselskabet Telia, som svindlerne i deres ubehjælpsomme mail udgiver sig for at arbejde for.

I den falske mail bliver der forklaret, at adgangen til din konto er begrænset, og at du har betalt din regning to gange. Heldigvis kan du, ved at følge et link i mailen, få opdateret dine oplysninger, så det ikke sker igen.

Følger du linket i mailen, bliver du i øvrigt præsenteret for en fin side, komplet med Telia-logo, hvor du kan angive dine kontaktinformationer. Og så selvfølgelig dine kreditkortoplysninger, så du kan modtage din "kompensation".

Telia har i forbindelse med mailen lavet en hjemmeside der gør opmærksom på svindlen og kommer med en række gode råd. Den kan du se her.

Samme fremgangsmåde ramte også flyselskabet SAS for nylig, og de har efterfølgende måttet placere en tekst på deres hjemmeside om, at der florerede falske mails, der var udsendt i deres navn.

LÆR AT GENNEMSKUE SVINDLERNE: Her er de mest populære svindelnumre på nettet

Nedenfor kan du se, hvordan mailen fra svindlerne ser ud. Klik på billederne for at se dem i større udgave.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.