Artikel top billede

Mailsvindlere snyder med din mobilkonto

Ny bølge af phishing-mails. Denne gang udgiver svindlerne sig for at være fra et teleselskab.

"God morgen!".

Sådan indleder de venlige svindlere bag den seneste bølge af phishing-mails, deres mail.

Falske mails, der lader, som om de kommer fra respekterede firmaer, de såkaldte phishing-mails, er ikke noget nyt. Tidligere er det blandt andet gået ud over især banker - og også Apple har fået en tur.

Men det nye er nu, at det er teleselskabet Telia, som svindlerne i deres ubehjælpsomme mail udgiver sig for at arbejde for.

I den falske mail bliver der forklaret, at adgangen til din konto er begrænset, og at du har betalt din regning to gange. Heldigvis kan du, ved at følge et link i mailen, få opdateret dine oplysninger, så det ikke sker igen.

Følger du linket i mailen, bliver du i øvrigt præsenteret for en fin side, komplet med Telia-logo, hvor du kan angive dine kontaktinformationer. Og så selvfølgelig dine kreditkortoplysninger, så du kan modtage din "kompensation".

Telia har i forbindelse med mailen lavet en hjemmeside der gør opmærksom på svindlen og kommer med en række gode råd. Den kan du se her.

Samme fremgangsmåde ramte også flyselskabet SAS for nylig, og de har efterfølgende måttet placere en tekst på deres hjemmeside om, at der florerede falske mails, der var udsendt i deres navn.

LÆR AT GENNEMSKUE SVINDLERNE: Her er de mest populære svindelnumre på nettet

Nedenfor kan du se, hvordan mailen fra svindlerne ser ud. Klik på billederne for at se dem i større udgave.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere