Artikel top billede

Mailsvindlere snyder med din mobilkonto

Ny bølge af phishing-mails. Denne gang udgiver svindlerne sig for at være fra et teleselskab.

"God morgen!".

Sådan indleder de venlige svindlere bag den seneste bølge af phishing-mails, deres mail.

Falske mails, der lader, som om de kommer fra respekterede firmaer, de såkaldte phishing-mails, er ikke noget nyt. Tidligere er det blandt andet gået ud over især banker - og også Apple har fået en tur.

Men det nye er nu, at det er teleselskabet Telia, som svindlerne i deres ubehjælpsomme mail udgiver sig for at arbejde for.

I den falske mail bliver der forklaret, at adgangen til din konto er begrænset, og at du har betalt din regning to gange. Heldigvis kan du, ved at følge et link i mailen, få opdateret dine oplysninger, så det ikke sker igen.

Følger du linket i mailen, bliver du i øvrigt præsenteret for en fin side, komplet med Telia-logo, hvor du kan angive dine kontaktinformationer. Og så selvfølgelig dine kreditkortoplysninger, så du kan modtage din "kompensation".

Telia har i forbindelse med mailen lavet en hjemmeside der gør opmærksom på svindlen og kommer med en række gode råd. Den kan du se her.

Samme fremgangsmåde ramte også flyselskabet SAS for nylig, og de har efterfølgende måttet placere en tekst på deres hjemmeside om, at der florerede falske mails, der var udsendt i deres navn.

LÆR AT GENNEMSKUE SVINDLERNE: Her er de mest populære svindelnumre på nettet

Nedenfor kan du se, hvordan mailen fra svindlerne ser ud. Klik på billederne for at se dem i større udgave.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere