Pas på, Apple-brugere: Så god er den farlige snydemail

En gennemført dansksproget svindelmail målrettet Apple-brugere rammer lige nu danske mailbokse. Se her hvordan du spotter det virkelig gennemførte fup-nummer.

Der var engang, da Apple-brugere kunne færdes sikkert på nettet med den let selvgode vished om, at det var pc-folket, som var udsat for snyd, svindel og hacking.

De dage er for alvor ved at rinde ud, og de seneste par år har budt på flere målrettede angreb direkte på Apple selv, på Apple-maskiner og på Apple-brugere.

Den seneste mail, som rammer danske mailbokse i disse dage, er særligt gennnemført og går efter både dine personlige oplysninger og dit kreditkort.

Mailens emnefelt er "Apple-id deaktiveret af sikkerhedsmaessige arsager" og indeholder en rimeligt velformuleret advarsel inklusive det sædvanlige juridiske sniksnak i bunden.

Linket går dog ikke til Apples hjemmeside, men i stedet til en webshop i Australien, som hurtigt sender dig videre til den falske, men gennemførte, Apple login-side. Det er derfor, du altid skal holde øje med adresse-linien, når nogen beder om dine informationer. Ser det bare en smule suspekt ud, bør man afbryde.

På login-siden kan du skrive hvad som helst som brugernavn og password - og siden ligner næsten 100 procent Apples egen login-side.

Men det er på den følgende side, at det virkelige farlige er, for det er her, de beder om din adresse og dine kreditkortinformationer. Dem kan du i øvrigt taste ind, så mange gange, det skal være - siden vil bare sige, at de er forkerte og håbe, at du taster flere kort ind. 

Angrebet er et såkaldt phishing-angreb, hvor formålet er at lokke dine oplysninger ud af dig - de er dog sjældent så godt lavet. Men heldigvis beskytter din browser dig ofte mod angreb - se her hvilken browser som gør det bedst.

LÆR AT GENNEMSKUE SVINDLERNE: Her er de mest populære svindelnumre på nettet

Her er en kort gennemgang af, hvordan svindel-nummeret ser ud:Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.