Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Pas på, Apple-brugere: Så god er den farlige snydemail

En gennemført dansksproget svindelmail målrettet Apple-brugere rammer lige nu danske mailbokse. Se her hvordan du spotter det virkelig gennemførte fup-nummer.

Der var engang, da Apple-brugere kunne færdes sikkert på nettet med den let selvgode vished om, at det var pc-folket, som var udsat for snyd, svindel og hacking.

De dage er for alvor ved at rinde ud, og de seneste par år har budt på flere målrettede angreb direkte på Apple selv, på Apple-maskiner og på Apple-brugere.

Den seneste mail, som rammer danske mailbokse i disse dage, er særligt gennnemført og går efter både dine personlige oplysninger og dit kreditkort.

Mailens emnefelt er "Apple-id deaktiveret af sikkerhedsmaessige arsager" og indeholder en rimeligt velformuleret advarsel inklusive det sædvanlige juridiske sniksnak i bunden.

Linket går dog ikke til Apples hjemmeside, men i stedet til en webshop i Australien, som hurtigt sender dig videre til den falske, men gennemførte, Apple login-side. Det er derfor, du altid skal holde øje med adresse-linien, når nogen beder om dine informationer. Ser det bare en smule suspekt ud, bør man afbryde.

På login-siden kan du skrive hvad som helst som brugernavn og password - og siden ligner næsten 100 procent Apples egen login-side.

Men det er på den følgende side, at det virkelige farlige er, for det er her, de beder om din adresse og dine kreditkortinformationer. Dem kan du i øvrigt taste ind, så mange gange, det skal være - siden vil bare sige, at de er forkerte og håbe, at du taster flere kort ind. 

Angrebet er et såkaldt phishing-angreb, hvor formålet er at lokke dine oplysninger ud af dig - de er dog sjældent så godt lavet. Men heldigvis beskytter din browser dig ofte mod angreb - se her hvilken browser som gør det bedst.

LÆR AT GENNEMSKUE SVINDLERNE: Her er de mest populære svindelnumre på nettet

Her er en kort gennemgang af, hvordan svindel-nummeret ser ud:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital