Artikel top billede

Pas på, Apple-brugere: Så god er den farlige snydemail

En gennemført dansksproget svindelmail målrettet Apple-brugere rammer lige nu danske mailbokse. Se her hvordan du spotter det virkelig gennemførte fup-nummer.

Der var engang, da Apple-brugere kunne færdes sikkert på nettet med den let selvgode vished om, at det var pc-folket, som var udsat for snyd, svindel og hacking.

De dage er for alvor ved at rinde ud, og de seneste par år har budt på flere målrettede angreb direkte på Apple selv, på Apple-maskiner og på Apple-brugere.

Den seneste mail, som rammer danske mailbokse i disse dage, er særligt gennnemført og går efter både dine personlige oplysninger og dit kreditkort.

Mailens emnefelt er "Apple-id deaktiveret af sikkerhedsmaessige arsager" og indeholder en rimeligt velformuleret advarsel inklusive det sædvanlige juridiske sniksnak i bunden.

Linket går dog ikke til Apples hjemmeside, men i stedet til en webshop i Australien, som hurtigt sender dig videre til den falske, men gennemførte, Apple login-side. Det er derfor, du altid skal holde øje med adresse-linien, når nogen beder om dine informationer. Ser det bare en smule suspekt ud, bør man afbryde.

På login-siden kan du skrive hvad som helst som brugernavn og password - og siden ligner næsten 100 procent Apples egen login-side.

Men det er på den følgende side, at det virkelige farlige er, for det er her, de beder om din adresse og dine kreditkortinformationer. Dem kan du i øvrigt taste ind, så mange gange, det skal være - siden vil bare sige, at de er forkerte og håbe, at du taster flere kort ind. 

Angrebet er et såkaldt phishing-angreb, hvor formålet er at lokke dine oplysninger ud af dig - de er dog sjældent så godt lavet. Men heldigvis beskytter din browser dig ofte mod angreb - se her hvilken browser som gør det bedst.

LÆR AT GENNEMSKUE SVINDLERNE: Her er de mest populære svindelnumre på nettet

Her er en kort gennemgang af, hvordan svindel-nummeret ser ud:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere