Artikel top billede

Mere populær: Så snart vil Apple overhale Microsoft

Apple rykker hastigt nærmere på Microsoft og vil snart overhale for fuld fart.

Antallet af solgte enheder, der kører på Apples Mac OS og iOS, vil inden for de næste to år overhale antal solgte Windows-baserede enheder.

Sådan lyder forudsigelsen fra analysehuset Gartner, der mener, at vendepunktet vil komme i løbet af 2015.

Sidste år blev der stadig solgt mange flere Windows-baserede enheder end Apple-baserede enheder.

Ifølge Gartner blev der sidste år nemlig solgt 347 millioner Windows-baserede enheder mod 213 millioner iOS- og Mac OS-baserede enheder.

Forspring skrumper kraftigt

Allerede til næste år vil Windows-forspringet imidlertid være minimeret kraftigt til blot 23 millioner, mener Gartner.

Og udviklingen vil i 2015 højst sandsynligt føre til, at der her vil blive solgt flere Apple-baserede enheder end Windows-baserede enheder, hedder det.

"Hvis man kigger ned i tallene, er Apple allerede foran i forbruger-markedet, hvor der i dag sælges flere Apple-enheder end Windows-enheder," siger chef-analytiker i Gartner Carolina Milanesi til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Hun fortæller, at Microsoft til gengæld fortsat er foran på markedet for virksomhedsløsninger og til professionelle brugere.

Derfor går det så godt

Ifølge Gartner er det kommende skift udtryk for de forandringer, der i disse år gennemstrømmer computer-branchen, hvor pc-salget falder, og salget af smartphones og tablet-computere stiger. Det kan du læse mere om her.

Gartner påpeger dog, at Windows fortsat vil være et vigtigt styresystem, og Gartner vurderer, at det kommende Windows 8.1 vil blive en gunstig faktor for udbredelsen af Microsoft-tablet-computere.

Ifølge analysehuset vil salget af Android-baserede enheder i øvrigt slå alt og alle af banen inden nytår.

Gartners fremskrivninger viser nemlig, at der inden nytår vil blive solgt flere Android-baserede enheder end Windows- og Apple-baserede enheder tilsammen.

Der blev i 2012 solgt mere end en halv milliard Android-enheder, men der i alt blev solgt 559 millioner Apple- og Windows-baserede enheder.

Mere end en milliard solgte Android-enheder

Gartner vurderer, at der i år vil blive solgt 867 millioner Android-baserede enheder mod 636 millioner Windows- og Apple-baserede maskiner.

Analysehuset vurderer, at antallet af solgte Android-enheder i 2015 vil være steget til mere end en milliard styks.

Til gengæld forventer analysehuset, at salget af desktop- og laptop-computere vil falde næsten 11 procent i år og fem procent til næste år.

Læs også: Salget af pc'er styrtdykker - her er kæden hoppet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere