Derfor skal du passe på Microsofts Office-app til iPhone

Microsoft har lanceret sin Office-app til Apples iPhone, og det bør man som virksomhed være opmærksom på, hvis man vil undgå ekstraudgifter.

Microsofts lancering af en Office-app med Word, Excel og PowerPoint til Apples iPhone vakte en del opmærksomhed for et par uger siden.

Selvom rigtig mange har efterspurgt iOS-versioner af de kendte Microsoft-applikationer, var der dog efter lanceringen først og fremmest skuffelse at spore.

Forrester-rådgiver Tim Sheedy skriver i et blogindlæg, at Office-app'en er en af de ting, mange virksomheder har efterspurgt.

Han advarer dog også om, at man som virksomhed skal være klar over, hvad app'en indebærer. 

"... den licens-model, Microsoft har valgt, er en, der skal tilskynde, at man tager Office 365 i brug. Kun de brugere, der har en MS Office 365-licens, vil kunne aktivere app'en," skriver han. 

Dette var netop en af de ting, som mange iPhone-brugere skrev i deres anmeldelse af Office-app'en i Apples App Store.

For virksomheder rummer Microsofts app-setup også en potentiel udgift, skriver Tim Sheedy fra Forrester.

"Der er en stor risiko for, at du vil se medarbejdere selv aktivere licensen og betale via de traditionelle udgifts-kanaler. Og hvis den øverste ledelse gør det, er det svært for dem at sige nej til dem med lavere rangering."

Microsofts mål med Office til iPhone
Forrester har også et mere detaljeret råd om, hvad man skal holde øje med i forhold til de forskellige licens-typer, men tilbage står, at Microsoft har haft en klar plan med Office-app'en til iPhone: 

"Jeg tror, at Microsoft bruger efterspørgslen på Office til iOS til at drive skiftet til Office 365 - og at du formentlig vil komme til at mærke dette pres i din virksomhed."

"Hvis du i den nærmeste fremtid skal forny dine licenser med Microsoft, er dette måske ikke det store problem eller en ekstra omkostning, men hvis du for nylig har været igennem fornyelsen, er det måske ikke så simpelt," skriver Forrester.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.