Artikel top billede

Derfor skal du passe på Microsofts Office-app til iPhone

Microsoft har lanceret sin Office-app til Apples iPhone, og det bør man som virksomhed være opmærksom på, hvis man vil undgå ekstraudgifter.

Microsofts lancering af en Office-app med Word, Excel og PowerPoint til Apples iPhone vakte en del opmærksomhed for et par uger siden.

Selvom rigtig mange har efterspurgt iOS-versioner af de kendte Microsoft-applikationer, var der dog efter lanceringen først og fremmest skuffelse at spore.

Forrester-rådgiver Tim Sheedy skriver i et blogindlæg, at Office-app'en er en af de ting, mange virksomheder har efterspurgt.

Han advarer dog også om, at man som virksomhed skal være klar over, hvad app'en indebærer. 

"... den licens-model, Microsoft har valgt, er en, der skal tilskynde, at man tager Office 365 i brug. Kun de brugere, der har en MS Office 365-licens, vil kunne aktivere app'en," skriver han. 

Dette var netop en af de ting, som mange iPhone-brugere skrev i deres anmeldelse af Office-app'en i Apples App Store.

For virksomheder rummer Microsofts app-setup også en potentiel udgift, skriver Tim Sheedy fra Forrester.

"Der er en stor risiko for, at du vil se medarbejdere selv aktivere licensen og betale via de traditionelle udgifts-kanaler. Og hvis den øverste ledelse gør det, er det svært for dem at sige nej til dem med lavere rangering."

Microsofts mål med Office til iPhone

Forrester har også et mere detaljeret råd om, hvad man skal holde øje med i forhold til de forskellige licens-typer, men tilbage står, at Microsoft har haft en klar plan med Office-app'en til iPhone: 

"Jeg tror, at Microsoft bruger efterspørgslen på Office til iOS til at drive skiftet til Office 365 - og at du formentlig vil komme til at mærke dette pres i din virksomhed."

"Hvis du i den nærmeste fremtid skal forny dine licenser med Microsoft, er dette måske ikke det store problem eller en ekstra omkostning, men hvis du for nylig har været igennem fornyelsen, er det måske ikke så simpelt," skriver Forrester.

Det siger anmeldelserne

Flere amerikanske tech-medier har testet Microsoft nye Office-app, der enndu ikke findes i den danske del af App Store. 

PC Magazine er mest positiv og giver løsningen karakteren fire og en halv ud af fem mulige. Mediet skriver blandt andet, at det er en rent designet og en relativt avanceret mobil kontorpakke.

"Microsofts Office Mobile til iPhone er hurtig og fungerer godt, men den er ikke så tiltalende som andre, mindre dyre, løsninger, der integrerer med flere apps og services."

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld er noget mere barske i dommen og skriver, at Microsoft Office til iPhone er patetisk ringe.

"... men der, hvor Office Mobile virkelig kommer til kort, er i arbejdet med Office-dokumenter. Den kan åbne stort set alle Word-, Excel-, or PowerPoint-filer, men kan ofte ikke redigere dem."

"Med andre ord kan du ikke satse på, at Microsoft Office kan arbejde med Office-filer - der er ikke engang en mulighed for at gemme skrabede versioner af filer, der har et eller andet (aldrig forklaret) kompabilitets-problem. Det er det, der gør Office Mobile patetisk ringe," skriver Infoworld.

Hos Mashable er vurderingen, at Office Mobile til iPhone først og fremmest handler om at sikre, at eksisterende Office-kunder ikke skifter til en af konkurrenterne.

"Men det vil ikke vinde nye virksomheder med den nuværende oplevelse, da konkurrenterne slår Microsoft på funktionalitet."

"Husk dog alligevel på, at Office til iPhone er et 1.0 produkt, og nu hvor Microsoft er helt fordybet i touch-grænseflader, samarbejdsplatforme og skyen, er der masser af potentiale for forbedringer."

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Microsoft får på puklen for ny Offíce-app til iPhone

Microsoft klar med Office til iPhone: Se app'en her
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

IGNITE graduate program 2023

Spillehallen.dk ApS

Digital Marketing Manager

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Functional Consultant

Story House Egmont A/S

.NET-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere