Artikel top billede

Verdens bedste kunstige intelligens går i børnehave

Hvor kvik er den bedste kunstige intelligens egentlig? Et forskerhold gav et absolut top-system en IQ-test, og her er svaret.

Du kan godt ånde lettet op, du er stadig mere intelligent end en computer med kunstig intelligens. 

Lige nu er de mest intelligente computersystemer nemlig stadig ikke meget smartere end et barn i børnehaven.

Det har et hold forskere fra University of Illinois netop afklaret, efter at de sendte et top-AI-system (artificial intelligence) til IQ-test.

Conceptnet 4, der er bygget på MIT (Massachusetts Institute of Technology), scorede nemlig, hvad der svarer til en gennemsnitlig fireårig person.

Det skriver Computerworld.com.

Stadig lang vej endnu

"Der er stadig lang vej, før vi har programmer med fornuft, og AI-systemer der kan besvare logiske spørgsmål på niveau med en otteårig," siger Robert Sloan, leder af datalogi på University of Illinois i Chicago.

Selv om systemet scorede på højde med et lille barn, lignede svarmønstrene ikke det, man normalt ville se fra en person.

Systemet klarede sig nemlig meget godt på nogle testområder som ordforråd og at genkende ligheder, mens det fuldstændig kom til kort i forhold til forståelsesevner med især hvorfor-spørgsmål.

Ifølge Rober Sloan er det lige præcis en af de mest udfordrende problemer i kunstig intelligens-forskningen - at skrive et program med en god intuitiv dømmekraft.

I følge Computerworld.com er problemet, at det er meget svært at programmere fornuft, da forskere endnu ikke har fundet ud af, hvordan man giver systemer viden om det, vi mennesker i forvejen finder fuldstændig indlysende.

Forskeren peger for eksempel på, at vi mennesker fra vi er små lærer en hel rækker ting, som blot er helt indlysende for os. For eksempel at is er koldt eller at ting kan falde ned. Den enorme viden former vores fornuft, som altså ikke endnu bare kan overføres til systemer. 

Selv om du måske ikke vil kunne blive udkonkurreret på din intelligens af et AI-system, så vil et stort antal avancerede arbejdsopgaver, der i dag håndteres af mennesker, stadig kunne klares med et snuptag af computere. Det kan du læse mere om her. 

Læs også: 
Forsker: Stop dræber-robotterne før det er for sent

Google vil udvikle kunstig intelligens med kvantecomputer

Guru: Maskiner er snart klogere end mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere