Artikel top billede

Verdens bedste kunstige intelligens går i børnehave

Hvor kvik er den bedste kunstige intelligens egentlig? Et forskerhold gav et absolut top-system en IQ-test, og her er svaret.

Du kan godt ånde lettet op, du er stadig mere intelligent end en computer med kunstig intelligens. 

Lige nu er de mest intelligente computersystemer nemlig stadig ikke meget smartere end et barn i børnehaven.

Det har et hold forskere fra University of Illinois netop afklaret, efter at de sendte et top-AI-system (artificial intelligence) til IQ-test.

Conceptnet 4, der er bygget på MIT (Massachusetts Institute of Technology), scorede nemlig, hvad der svarer til en gennemsnitlig fireårig person.

Det skriver Computerworld.com.

Stadig lang vej endnu

"Der er stadig lang vej, før vi har programmer med fornuft, og AI-systemer der kan besvare logiske spørgsmål på niveau med en otteårig," siger Robert Sloan, leder af datalogi på University of Illinois i Chicago.

Selv om systemet scorede på højde med et lille barn, lignede svarmønstrene ikke det, man normalt ville se fra en person.

Systemet klarede sig nemlig meget godt på nogle testområder som ordforråd og at genkende ligheder, mens det fuldstændig kom til kort i forhold til forståelsesevner med især hvorfor-spørgsmål.

Ifølge Rober Sloan er det lige præcis en af de mest udfordrende problemer i kunstig intelligens-forskningen - at skrive et program med en god intuitiv dømmekraft.

I følge Computerworld.com er problemet, at det er meget svært at programmere fornuft, da forskere endnu ikke har fundet ud af, hvordan man giver systemer viden om det, vi mennesker i forvejen finder fuldstændig indlysende.

Forskeren peger for eksempel på, at vi mennesker fra vi er små lærer en hel rækker ting, som blot er helt indlysende for os. For eksempel at is er koldt eller at ting kan falde ned. Den enorme viden former vores fornuft, som altså ikke endnu bare kan overføres til systemer. 

Selv om du måske ikke vil kunne blive udkonkurreret på din intelligens af et AI-system, så vil et stort antal avancerede arbejdsopgaver, der i dag håndteres af mennesker, stadig kunne klares med et snuptag af computere. Det kan du læse mere om her. 

Læs også: 
Forsker: Stop dræber-robotterne før det er for sent

Google vil udvikle kunstig intelligens med kvantecomputer

Guru: Maskiner er snart klogere end mennesker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere