Artikel top billede

Verdens bedste kunstige intelligens går i børnehave

Hvor kvik er den bedste kunstige intelligens egentlig? Et forskerhold gav et absolut top-system en IQ-test, og her er svaret.

Du kan godt ånde lettet op, du er stadig mere intelligent end en computer med kunstig intelligens. 

Lige nu er de mest intelligente computersystemer nemlig stadig ikke meget smartere end et barn i børnehaven.

Det har et hold forskere fra University of Illinois netop afklaret, efter at de sendte et top-AI-system (artificial intelligence) til IQ-test.

Conceptnet 4, der er bygget på MIT (Massachusetts Institute of Technology), scorede nemlig, hvad der svarer til en gennemsnitlig fireårig person.

Det skriver Computerworld.com.

Stadig lang vej endnu

"Der er stadig lang vej, før vi har programmer med fornuft, og AI-systemer der kan besvare logiske spørgsmål på niveau med en otteårig," siger Robert Sloan, leder af datalogi på University of Illinois i Chicago.

Selv om systemet scorede på højde med et lille barn, lignede svarmønstrene ikke det, man normalt ville se fra en person.

Systemet klarede sig nemlig meget godt på nogle testområder som ordforråd og at genkende ligheder, mens det fuldstændig kom til kort i forhold til forståelsesevner med især hvorfor-spørgsmål.

Ifølge Rober Sloan er det lige præcis en af de mest udfordrende problemer i kunstig intelligens-forskningen - at skrive et program med en god intuitiv dømmekraft.

I følge Computerworld.com er problemet, at det er meget svært at programmere fornuft, da forskere endnu ikke har fundet ud af, hvordan man giver systemer viden om det, vi mennesker i forvejen finder fuldstændig indlysende.

Forskeren peger for eksempel på, at vi mennesker fra vi er små lærer en hel rækker ting, som blot er helt indlysende for os. For eksempel at is er koldt eller at ting kan falde ned. Den enorme viden former vores fornuft, som altså ikke endnu bare kan overføres til systemer. 

Selv om du måske ikke vil kunne blive udkonkurreret på din intelligens af et AI-system, så vil et stort antal avancerede arbejdsopgaver, der i dag håndteres af mennesker, stadig kunne klares med et snuptag af computere. Det kan du læse mere om her. 

Læs også: 
Forsker: Stop dræber-robotterne før det er for sent

Google vil udvikle kunstig intelligens med kvantecomputer

Guru: Maskiner er snart klogere end mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere