Verdens bedste kunstige intelligens går i børnehave

Hvor kvik er den bedste kunstige intelligens egentlig? Et forskerhold gav et absolut top-system en IQ-test, og her er svaret.

Du kan godt ånde lettet op, du er stadig mere intelligent end en computer med kunstig intelligens. 

Lige nu er de mest intelligente computersystemer nemlig stadig ikke meget smartere end et barn i børnehaven.

Det har et hold forskere fra University of Illinois netop afklaret, efter at de sendte et top-AI-system (artificial intelligence) til IQ-test.

Conceptnet 4, der er bygget på MIT (Massachusetts Institute of Technology), scorede nemlig, hvad der svarer til en gennemsnitlig fireårig person.

Det skriver Computerworld.com.

Stadig lang vej endnu
"Der er stadig lang vej, før vi har programmer med fornuft, og AI-systemer der kan besvare logiske spørgsmål på niveau med en otteårig," siger Robert Sloan, leder af datalogi på University of Illinois i Chicago.

Selv om systemet scorede på højde med et lille barn, lignede svarmønstrene ikke det, man normalt ville se fra en person.

Systemet klarede sig nemlig meget godt på nogle testområder som ordforråd og at genkende ligheder, mens det fuldstændig kom til kort i forhold til forståelsesevner med især hvorfor-spørgsmål.

Ifølge Rober Sloan er det lige præcis en af de mest udfordrende problemer i kunstig intelligens-forskningen - at skrive et program med en god intuitiv dømmekraft.

I følge Computerworld.com er problemet, at det er meget svært at programmere fornuft, da forskere endnu ikke har fundet ud af, hvordan man giver systemer viden om det, vi mennesker i forvejen finder fuldstændig indlysende.

Forskeren peger for eksempel på, at vi mennesker fra vi er små lærer en hel rækker ting, som blot er helt indlysende for os. For eksempel at is er koldt eller at ting kan falde ned. Den enorme viden former vores fornuft, som altså ikke endnu bare kan overføres til systemer. 

Selv om du måske ikke vil kunne blive udkonkurreret på din intelligens af et AI-system, så vil et stort antal avancerede arbejdsopgaver, der i dag håndteres af mennesker, stadig kunne klares med et snuptag af computere. Det kan du læse mere om her. Læs også: 
Forsker: Stop dræber-robotterne før det er for sent

Google vil udvikle kunstig intelligens med kvantecomputer

Guru: Maskiner er snart klogere end mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.