Artikel top billede

Læserne: Disse ting skal it-politikerne tage fat på

Over 700 Computerworld-læsere har peget på flere it-udfordringer, som politikerne på Christianborg bør prioritere som de allervigtigste på it-området. Læs her, hvad læserne peger på som den vigtigste udfordring.

Med 714 stemmer har Computerworld-læserne sat dagsordenen for de vigtigste fokusområder, som de danske it-politikere bør koncentrere sig om i stedet for at skrive blogindlæg om farven på sokkerne i it-udviklernes sandaler.

På en klar førsteplads ligger 'sikring af privatlivets fred' med 28 procent af stemmerne, mens anden- og tredjepladsen indtages af henholdsvis 'styrkelse af it-undervisningen' og 'bedre it-udnyttelse i sundhedssektoren'.

Bundskraberne er derimod cloud computing i den offentlige sektor, mobilstrategier for den offentlige sektor samt afklaring omkring e-demokrati.

Jeres stemmer vil Computerworld nu overbringe til it-ordførerne fra Folketingets otte partier for at høre, om det egentlig er noget, politikerne interesserer sig for, og om de vil gøre noget for at prioritere og forbedre tingenes tilstand på disse områder.

It-kompetencer og fiber

Ud over afstemningen har flere læsere også budt ind med skriftlige svar i både det offentlige debatfelt og i mails til Computerworld.

Af disse emner tegner der sig et klart billede af, at der mangler konkrete it-kompetencer i den offentlige sektor, som i jeres optik udvikler løsninger med manglende integration til resten af den offentlige it-infrastruktur.

"Alternativet er 100 procent afhængighed af leverandørernes ambitioner og planer, og dermed mangel på afgørende indflydelse og kontrol over noget så vigtigt og centralt afgørende som IT i Danmark," skriver en læser blandt andet i en mail til Computerworld.

Andre påpeger, at politikerne bør koncentrere sig om at få bygget en ordentlig fiber-infrastruktur i Danmark.

Du kan selv se resultatet af afstemningen og læsernes kommentarer her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.