Artikel top billede

Microsoft sagsøges: Beskyldes for at skjule elendigt Surface-salg

Topchefer i Microsoft sættes nu på anklagebænken for at have tilbageholdt oplysninger om det ringe salg af Surface RT-maskinerne.

En stribe advokatfirmaer har i samarbejde indgivet et søgsmål mod Microsoft.

Ifølge sagens akter beskylder de Redmond-firmaets ledelse for at have tilbageholdt oplysninger om det dårlige salg af Surface RT-tabletten over for aktionærerne.

De dårlige salgstal har haft en kraftigt nedadgående betydning for aktiekurserne.

"Der er udstedt falske og vildledende regnskabstal for det kvartal, der sluttede den 31. marts 2013. Ved at tilbageholde viden gjorde Microsofts ledelse det muligt at forsinke oplysningerne, der viste, at Surface RT var en fiasko," står der i sagsakterne.

Blandt de ledere, der nævnes i retssagen, er Steve Ballmer, tidligere finansdirektør Peter Klein og marketingdirektør Tami Reller.

Det skriver Computerworlds internationale nyhedsbureau.

"Der er udstedt falske og vildledende regnskabstal"

Aktienedgang på 11 procent
Da Microsoft fremlagde sin årsrapport i juli, viste tallene, at der skulle nedskrives med god fem milliarder kroner.

En nedskrivning, der skyldes, at selskabet sidder på et stort lager af usolgte Surface RT.

I den forbindelse måtte topchef Steve Ballmer da også erkende, at der var produceret for mange enheder af RT.

I samme åndedrag sænkede Microsoft prisen med 30 procent i et forsøg på at få tømt ud i lagerbeholdningen.

Søgsmålet hævder nu, at virksomheden havde denne viden allerede i det første kvartal og derfor burde fremlægge den i kvartalsregnskabet, der dække januar til marts.

Efter at Microsoft fortalte om den store nedskrivning i juli, faldt aktien med over 11 procent, og det fald er ikke blevet indhentet siden.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere anklagerne, skriver nyhedstjenesten.

Det er ikke kun aktionærerne, der ser skævt til Windows RT. Også pc-producenterne vælger platformen fra. Det kan du læse mere om i: Derfor lægger producenterne Windows RT i graven.

Læs også:

Analytiker: Microsoft skyder sig selv i foden

Galleri: De bedste Windows 8-apps til den seriøse bruger

Nedtur for Windows 8: Nye apps bliver ikke brugt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.