Artikel top billede

Derfor lægger producenterne Windows RT i graven

En stribe af de helt store pc-producenter dropper deres Windows RT-modeller. Se hvorfor.

I forrige uge fortalte storproducenten Asus, at selskabet har brændt fingrene på tabletter med Windows RT, der er Windows 8-varianten til tablets.

Satsningen på det nye styresystem er ikke lykkedes specielt godt, og derfor har firmaet nu valgt at trække stikket helt til det lukkede tablet-system.

Den beslutning står Asus ikke alene med.

Pc-giganten Lenovo har fjernet sin Windows RT-model, og før sommerferien valgte Samsung at droppe sin RT-tablet med navnet Ativ Tab.

HP og Toshiba havde begge planer om en tablet med RT, men der er aldrig kommet konkrete produkter fra de to firmaer.

Også Microsoft har nedjusteret forventningerne til sit eget produkt.

Firmaet har erkendt et tab på godt fem milliarder kroner, fordi Surface RT ikke sælger som forventet, og derfor har prisen fået et ordentligt hak nedad.

Dell har dog ikke givet helt op, og firmaet har stadig XPS 10-modellen med RT til salg.

Analytikerne har da også allerede dødsdømt RT. Læs mere om det her: Analytiker: Windows RT er dømt til at dø

Asus siger farvel men ikke på gensyn

Asus-chefen Jerry Shen fortæller nu til den amerikanske avis Wall Street Journal, at forholdet mellem RT og Asus er helt forbi.

Den nuværende Vivotab RT, der drives af en Arm-processor med RT som styresystem, udfases.

I stedet vil virksomheden satse på tabletter med Intels processorer og med den fulde udgave af Windows 8, der er et helt traditionelt styresystem.

På RT-modellerne kan man eksempelvis ikke installere programmer, men kun apps.

Det lave antal af apps til platformen er ifølge eksperter en af akilleshælene i forhold til fremgang.

Ifølge analysehuset IDC udgør andelen af tabletter med Windows RT blot 0,5 procent af de tabletter, der blev solgt i andet kvartal i år.

Det svarer til cirka 200.000 enheder på verdensplan.

Tabletter med den fulde udgave af Windows 8 klarer sig noget bedre. I den samme periode stod disse modeller, ifølge IDC, for fire procent af de solgte tabletter. Læs mere om udviklingen her: Windows-tabletter stjæler markedet fra konkurrenterne

Læs også:

Galleri: De bedste Windows 8-apps til den seriøse bruger

Nedtur for Windows 8: Nye apps bliver ikke brugt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.