Artikel top billede

Dells indtjening styrtdykker - faldet med 72 procent

Dells kan stadig sælge computere. Men indtjeningen falder med lynets hast. Se her, hvad der er gået galt.

Dells indtjening efter skat falder med lynets hast.

Selskabet netto-indtjening for andet regnskabskvartal er således faldet med enorme 72 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, meddeler det.

Til gengæld ligger omsætningen stort set uændret.

Den helt store synder er Dell's pc-forretning, hvor omsætningen faldt fem procent til 51 milliarder kroner, mens drifts-resultatet i divisionen styrtede lodret ned med et fald på 71 procent til 1,1 milliarder kroner.

Pc-markedet skrumper, hvilket du kan læse mere om her. Og samtidig har Dell kastet sig ud i en kamp for at øge sine markedsandele, hvilket har ført til store prisfald på selskabets computere.

"Vores bestræbelser på at øge væksten har givet bedre markedsandele på bekostning af profitabiliteten," lyder det i et brev til aktionærerne fra Dells finansdirektør, Brian Gladden.

Målet om vækst og øgede markedsandele skal ses i lyset af, at Dell i et stykke tid har ligget i forhandlinger om at sælge sig selv til et konglomerat bestående af selskabets stifter og administrerende direktør, Michael Dell, samt kapitalfonden Silver Lake Partners.

En række aktionærer med investoren Carl Icahn i spidsen vil have hævet prisen for Dell Computers, og aktionærerne skal om en måned tage stilling til Michael Dell og Silver Lake Partners tilbud på 24,7 milliarder dollar - 138,5 milliarder kroner.

Ny kurs for selskabet

Dell har længe arbejdet på at skifte fokus fra det klassiske pc-marked til det store service-marked og de professionelle brugere. Det kan du læse mere om her.

Service-forretningen kom ud med en stort set uændret omsætning på 11,8 milliarder kroner, mens resultatet i selskabets Enterprise Solutions Group - der sælger servere, storage og netværksudstyr - er da også væsentligt bedre end i pc-forretningen.

Enterprise Solutions Group kom således ud af andet kvartal med en omsætningsstigning på otte procent til 18,5 milliarder kroner.

I resultatet er indregnet en udgiftspost på 700 millioner kroner til dækning af omkostninger i forbindelse med det måske kommende salg af selskabet.

Dette beløb dækker blandt andet udgifter til fyringer samt integration af opkøb og lignende, hedder det.

Læs også:

Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk

Salget af pc'er styrtdykker - her er kæden hoppet af

Storaktionærer: Blankt nej til salg af Dell

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere