Artikel top billede

Dells indtjening styrtdykker - faldet med 72 procent

Dells kan stadig sælge computere. Men indtjeningen falder med lynets hast. Se her, hvad der er gået galt.

Dells indtjening efter skat falder med lynets hast.

Selskabet netto-indtjening for andet regnskabskvartal er således faldet med enorme 72 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, meddeler det.

Til gengæld ligger omsætningen stort set uændret.

Den helt store synder er Dell's pc-forretning, hvor omsætningen faldt fem procent til 51 milliarder kroner, mens drifts-resultatet i divisionen styrtede lodret ned med et fald på 71 procent til 1,1 milliarder kroner.

Pc-markedet skrumper, hvilket du kan læse mere om her. Og samtidig har Dell kastet sig ud i en kamp for at øge sine markedsandele, hvilket har ført til store prisfald på selskabets computere.

"Vores bestræbelser på at øge væksten har givet bedre markedsandele på bekostning af profitabiliteten," lyder det i et brev til aktionærerne fra Dells finansdirektør, Brian Gladden.

Målet om vækst og øgede markedsandele skal ses i lyset af, at Dell i et stykke tid har ligget i forhandlinger om at sælge sig selv til et konglomerat bestående af selskabets stifter og administrerende direktør, Michael Dell, samt kapitalfonden Silver Lake Partners.

En række aktionærer med investoren Carl Icahn i spidsen vil have hævet prisen for Dell Computers, og aktionærerne skal om en måned tage stilling til Michael Dell og Silver Lake Partners tilbud på 24,7 milliarder dollar - 138,5 milliarder kroner.

Ny kurs for selskabet

Dell har længe arbejdet på at skifte fokus fra det klassiske pc-marked til det store service-marked og de professionelle brugere. Det kan du læse mere om her.

Service-forretningen kom ud med en stort set uændret omsætning på 11,8 milliarder kroner, mens resultatet i selskabets Enterprise Solutions Group - der sælger servere, storage og netværksudstyr - er da også væsentligt bedre end i pc-forretningen.

Enterprise Solutions Group kom således ud af andet kvartal med en omsætningsstigning på otte procent til 18,5 milliarder kroner.

I resultatet er indregnet en udgiftspost på 700 millioner kroner til dækning af omkostninger i forbindelse med det måske kommende salg af selskabet.

Dette beløb dækker blandt andet udgifter til fyringer samt integration af opkøb og lignende, hedder det.

Læs også:

Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk

Salget af pc'er styrtdykker - her er kæden hoppet af

Storaktionærer: Blankt nej til salg af Dell

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.