Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk it-firma solgt til international kapitalfond

Opdateret: Dansk it-selskab er netop solgt til international kapitalfond.

Danske e-conomic sælges til den internationale investeringsfond HgCapital.

E-conomic, der laver cloud-baserede regnskabssystemer til små- og mellemstore virksomheder, har haft en betydelig succes i de senere år.

Nu vil HgCapital vil gøre den danske virksomhed til nummer et i verden, hedder det i en pressemeddelse.

"Vi er sikre på, at virksomheden har potentialet til at blive nummer et i verden inden for sin sektor, og vi vil arbejde tæt på direktør Torben Frigaard Rasmussen og hans kolleger for at forløse potentialet," udtaler Nic Humphries, partner og CEO i HgCapital. 

"Det er vores ambition at skabe mange nye arbejdspladser for e-conomic - både i Danmark og mange andre steder i Europa." 

100.000 cloud-kunder

E-conomic blev grundlagt i 2001. I dag har virksomheden over 100.000 kunder herhjemme og i udlandet til de cloud-baserede systemer til håndtering af regnskaber, timer, lager etc.

Virksomheden beskæftiger 130 medarbejdere og havde i 2012 en omsætning på over 96 millioner kroner. 

Det var en fremgang på 33 procent fra 2011. Virksomheden fik alene i 2012 23.000 nye erhvervskunder, oplyses det i pressemeddelelsen. 

E-conomics administrerende direktør, Torben Frigaard Rasmussen, udtalte sig i januar til Computerworld om vækst-mulighederne:

"Pt. ser vi ikke nogen øvre grænse for antallet af kunder. I Danmark alene består vores målgruppe af omkring 250.000 virksomheder, som har op til 25-30 ansatte. Så der er fortsat et stort potentiale i Danmark."

"Men internationalt er potentialet endnu større. Bare i EU-landene er der millioner af virksomheder, hvor vores produkt kan være interessant," sagde Torben Frigaard Rasmussen.

Læs også: Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?