Artikel top billede

Pokki til Windows 8.

Pc-gigant installerer egen startknap til Windows 8

Verdens største pc-producent implementerer sin egen startknap og app-butik på nye Windows 8-maskiner.

Lenovo, der i øjeblikket er verdens største pc-producent med en markedsandel på 16,7 procent, tager nu sagen i egen hånd og implementerer sin egen startknap til Windows. 

Det er gratis-softwaren Pokki, Lenovo fremover vil installere på nye Windows 8-maskiner, før de sendes afsted til butikkerne.

Pokki, som virksomheden Sweetlabs står bag, tweaker Windows-grænsefladen, så startknappen er tilbage - noget mange Windows-brugere har efterspurgt i forbindelse med Windows 8.

Samtidig tilføjer Pokki flere funktioner og apps til Windows.

Microsoft har valgt selv at bringe en form for startknap tilbage, når Windows 8.1 frigives senere dette efterår, men Lenovo føler åbenbart, at Pokki er en mere optimal løsning.

Vores kolleger på det amerikanske PC World skriver, at Lenovo vil præinstallere Pokki på både IdeaPad, ThinkPad og IdeaCentre-maskiner.

Også Acer - verdens fjerdestørste pc-producent - sender pc'er på markedet, hvor Pokki er præinstalleret.

Tilføjer også app-butik

Ifølge PC World tilføjer Lenovo med Pokki også et alternativ til Windows Store, så brugerne kan hente apps i Pokki-butikken.

"Vi etablerede Sweetlabs for at skabe verdens største app-distributions-platform for udviklere, og dagens meddelelse fra verdens største pc-producen er et kæmpe skridt i den rigtige retning," udtaler Sweetlabs-medstifter og -direktør Darrius Thompson.

Der findes flere løsninger, der som Pokki kan bruges til at tilpasse Windows og startmenuen efter eget ønske. En af dem er Classic Shells - se vores gennemgang af den løsning her

I videoen herunder kan du se, hvordan Pokki fungerer i Windows 8:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

It-brugere enige: Vil have Windows-startknap tilbage

Windows 8.1 mod Mac Mavericks: Hvem vinder opgøret

Guide: Sådan bruger du de nye funktioner i Windows 8.1




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere