Artikel top billede

Pokki til Windows 8.

Pc-gigant installerer egen startknap til Windows 8

Verdens største pc-producent implementerer sin egen startknap og app-butik på nye Windows 8-maskiner.

Lenovo, der i øjeblikket er verdens største pc-producent med en markedsandel på 16,7 procent, tager nu sagen i egen hånd og implementerer sin egen startknap til Windows. 

Det er gratis-softwaren Pokki, Lenovo fremover vil installere på nye Windows 8-maskiner, før de sendes afsted til butikkerne.

Pokki, som virksomheden Sweetlabs står bag, tweaker Windows-grænsefladen, så startknappen er tilbage - noget mange Windows-brugere har efterspurgt i forbindelse med Windows 8.

Samtidig tilføjer Pokki flere funktioner og apps til Windows.

Microsoft har valgt selv at bringe en form for startknap tilbage, når Windows 8.1 frigives senere dette efterår, men Lenovo føler åbenbart, at Pokki er en mere optimal løsning.

Vores kolleger på det amerikanske PC World skriver, at Lenovo vil præinstallere Pokki på både IdeaPad, ThinkPad og IdeaCentre-maskiner.

Også Acer - verdens fjerdestørste pc-producent - sender pc'er på markedet, hvor Pokki er præinstalleret.

Tilføjer også app-butik

Ifølge PC World tilføjer Lenovo med Pokki også et alternativ til Windows Store, så brugerne kan hente apps i Pokki-butikken.

"Vi etablerede Sweetlabs for at skabe verdens største app-distributions-platform for udviklere, og dagens meddelelse fra verdens største pc-producen er et kæmpe skridt i den rigtige retning," udtaler Sweetlabs-medstifter og -direktør Darrius Thompson.

Der findes flere løsninger, der som Pokki kan bruges til at tilpasse Windows og startmenuen efter eget ønske. En af dem er Classic Shells - se vores gennemgang af den løsning her

I videoen herunder kan du se, hvordan Pokki fungerer i Windows 8:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

It-brugere enige: Vil have Windows-startknap tilbage

Windows 8.1 mod Mac Mavericks: Hvem vinder opgøret

Guide: Sådan bruger du de nye funktioner i Windows 8.1
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere