Artikel top billede

Pokki til Windows 8.

Pc-gigant installerer egen startknap til Windows 8

Verdens største pc-producent implementerer sin egen startknap og app-butik på nye Windows 8-maskiner.

Lenovo, der i øjeblikket er verdens største pc-producent med en markedsandel på 16,7 procent, tager nu sagen i egen hånd og implementerer sin egen startknap til Windows. 

Det er gratis-softwaren Pokki, Lenovo fremover vil installere på nye Windows 8-maskiner, før de sendes afsted til butikkerne.

Pokki, som virksomheden Sweetlabs står bag, tweaker Windows-grænsefladen, så startknappen er tilbage - noget mange Windows-brugere har efterspurgt i forbindelse med Windows 8.

Samtidig tilføjer Pokki flere funktioner og apps til Windows.

Microsoft har valgt selv at bringe en form for startknap tilbage, når Windows 8.1 frigives senere dette efterår, men Lenovo føler åbenbart, at Pokki er en mere optimal løsning.

Vores kolleger på det amerikanske PC World skriver, at Lenovo vil præinstallere Pokki på både IdeaPad, ThinkPad og IdeaCentre-maskiner.

Også Acer - verdens fjerdestørste pc-producent - sender pc'er på markedet, hvor Pokki er præinstalleret.

Tilføjer også app-butik

Ifølge PC World tilføjer Lenovo med Pokki også et alternativ til Windows Store, så brugerne kan hente apps i Pokki-butikken.

"Vi etablerede Sweetlabs for at skabe verdens største app-distributions-platform for udviklere, og dagens meddelelse fra verdens største pc-producen er et kæmpe skridt i den rigtige retning," udtaler Sweetlabs-medstifter og -direktør Darrius Thompson.

Der findes flere løsninger, der som Pokki kan bruges til at tilpasse Windows og startmenuen efter eget ønske. En af dem er Classic Shells - se vores gennemgang af den løsning her

I videoen herunder kan du se, hvordan Pokki fungerer i Windows 8:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

It-brugere enige: Vil have Windows-startknap tilbage

Windows 8.1 mod Mac Mavericks: Hvem vinder opgøret

Guide: Sådan bruger du de nye funktioner i Windows 8.1
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.