Artikel top billede

Afstemning: Er du ligeglad med antivirus på mobilen?

Sikkerhedsbranchen lover bål og brand, hvis du ikke beskytter din telefon bag et sikkerhedsprodukt. Andre har en noget mere afslappet holdning. Men hvad gør du?

Antivirus-producenterne tordner om, at alskens ondskab vil ramme dig og din smarte mobiltelefon, hvis du ikke beskytter den med et lag kode, der kan holde malware fra døren.

"Sidste år forudsagde vi, at mængden af malware ville stige til 125.000, men faktisk steg den til 350.000," sagde Raimund Genes, der er teknologidirektør hos Trend Micro, tidligere på året.

Mængden af malware på Android er ifølge sikkerheds-leverandøren steget hurtigere i løbet af tre år, end hvad der var tilfældet med den pc-baserede malware i løbet af de første 14 år.

Selveste FBI har også været ude med advarsler.

Og fra denne kant er holdningen klar: Du skal bruge sikkerhedsprodukter på mobilos.

"De største risikoområder er blandt brugere, der ikke anvender godkendt produkter eller officielle apps. Eller bruger gammel software."

Rolig nu!
Andre tager dog truslen knap så alvorligt.

Eksempelvis vurderer non-profit-organisationen AV-Comparatives, der har specialiseret sig i test af sikkerhedsprodukter, truslen i Europa som værende lille.

Det har de gjort i forbindelse med en stor test af antivirus-produkter til Android-platformen.

For at være på den sikre side anbefaler organisationen dog, at man bruger sikkerhedsprodukter til telefonen, men siger i samme åndedrag, at det faktisk er langt vigtigere at tænke på data-genskabelse i forbindelse med tyveri eller tab af telefonen.

Det er en langt større trussel, vurderes det fra denne kant.

Her er truslen størst

Benytter du kun officielle produkter og officielle app-butikker, er sikkerhedsrisikoen i Europa altså meget lille, vurderer AV-Comparatives.

Men lille er ikke ensbetydende med ikke eksisterende, og situationen kan hurtigt ændre sig.

Malware angreb kan dukke op som lyn fra en klar himmel, hvilket PremiumSMS-malware, der forsøger at franarre dig penge via falske SMS'er, er et eksempel på.

De største risikoområder er dog blandt brugere, der ikke anvender godkendt produkter eller officielle apps. Eller bruger gammel software.

Sikkerhedsfirmaet Duo Securitys vurderede eksempelvis, at 56 procent af alle Android-telefoner på markedet i 2011 kørte forældede og usikre versioner af mobilstyresystemet.

Desuden er usikkerheden geografisk. Specielt er Asien, Kina og til dels også Østeuropa plaget af problemerne. Ofte på grund af netop uoriginal software eller telefoner.

Hvad gør du selv?

Men hvordan håndterer du sikkerheden på din smartphone?

Afgiv din stemme her, så samler vi resultaterne og følger op.

Læs også:
Stor test af AV-programmer til din smartpone

De 21 værste it-vaner - og hvordan du bryder dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere