Artikel top billede

Afstemning: Er du ligeglad med antivirus på mobilen?

Sikkerhedsbranchen lover bål og brand, hvis du ikke beskytter din telefon bag et sikkerhedsprodukt. Andre har en noget mere afslappet holdning. Men hvad gør du?

Antivirus-producenterne tordner om, at alskens ondskab vil ramme dig og din smarte mobiltelefon, hvis du ikke beskytter den med et lag kode, der kan holde malware fra døren.

"Sidste år forudsagde vi, at mængden af malware ville stige til 125.000, men faktisk steg den til 350.000," sagde Raimund Genes, der er teknologidirektør hos Trend Micro, tidligere på året.

Mængden af malware på Android er ifølge sikkerheds-leverandøren steget hurtigere i løbet af tre år, end hvad der var tilfældet med den pc-baserede malware i løbet af de første 14 år.

Selveste FBI har også været ude med advarsler.

Og fra denne kant er holdningen klar: Du skal bruge sikkerhedsprodukter på mobilos.

"De største risikoområder er blandt brugere, der ikke anvender godkendt produkter eller officielle apps. Eller bruger gammel software."

Rolig nu!
Andre tager dog truslen knap så alvorligt.

Eksempelvis vurderer non-profit-organisationen AV-Comparatives, der har specialiseret sig i test af sikkerhedsprodukter, truslen i Europa som værende lille.

Det har de gjort i forbindelse med en stor test af antivirus-produkter til Android-platformen.

For at være på den sikre side anbefaler organisationen dog, at man bruger sikkerhedsprodukter til telefonen, men siger i samme åndedrag, at det faktisk er langt vigtigere at tænke på data-genskabelse i forbindelse med tyveri eller tab af telefonen.

Det er en langt større trussel, vurderes det fra denne kant.

Her er truslen størst

Benytter du kun officielle produkter og officielle app-butikker, er sikkerhedsrisikoen i Europa altså meget lille, vurderer AV-Comparatives.

Men lille er ikke ensbetydende med ikke eksisterende, og situationen kan hurtigt ændre sig.

Malware angreb kan dukke op som lyn fra en klar himmel, hvilket PremiumSMS-malware, der forsøger at franarre dig penge via falske SMS'er, er et eksempel på.

De største risikoområder er dog blandt brugere, der ikke anvender godkendt produkter eller officielle apps. Eller bruger gammel software.

Sikkerhedsfirmaet Duo Securitys vurderede eksempelvis, at 56 procent af alle Android-telefoner på markedet i 2011 kørte forældede og usikre versioner af mobilstyresystemet.

Desuden er usikkerheden geografisk. Specielt er Asien, Kina og til dels også Østeuropa plaget af problemerne. Ofte på grund af netop uoriginal software eller telefoner.

Hvad gør du selv?

Men hvordan håndterer du sikkerheden på din smartphone?

Afgiv din stemme her, så samler vi resultaterne og følger op.

Læs også:
Stor test af AV-programmer til din smartpone

De 21 værste it-vaner - og hvordan du bryder dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere