Artikel top billede

FBI advarer mod Android-malware

Her er de gode råd til, hvordan du skal beskytte din smartphone.

FBI's Internet Crime Complaint Center har udsendt en advarsel mod malware til mobile enheder med Android. Den advarer mod to konkrete programmer, Loozfon og FinFisher. Der er ikke tale om ny malware, og FBI understreger, at det blot er to eksempler på den software, som kriminelle bruger til at lure brugere i fælden.

Loozfon spredes over et reklamebanner, der lokker med, at man kan tjene mange penge blot på at sende mails hjemmefra. Herefter trænger den ind på telefonen og forsøger at stjæle data fra kontaktbogen og den inficerede enheds telefonnummer.

FinFisher er en mere avanceret form for spyware, som gør det muligt at fjernstyre enheden. Den kan overføres til telefonen, når brugeren klikker på et manipuleret link eller åbner en tekstbesked, der foregiver at være en systemopdatering.

FBI kommer med en række konkrete råd til, hvad man kan gøre for at beskytte sin telefon. Hele listen kan læses hos Internet Crime Complaint Center.

Det anbefales blandt andet at deaktivere unødvendige funktioner på telefonen for at begrænse de mulige sårbarheder, sørge for at anvende kryptering, hvis det er muligt, og undgå ukendte trådløse netværk.

Desuden bør man sørge for, at alle personlige data er slettet grundigt, hvis enheden bliver solgt eller afleveret til andre.

Mange af FBI's råd mod mobil malware gælder også for software til almindelige computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere