Artikel top billede

Kræver stop for logning af politikere: "Forkasteligt"

Det er "dybt forkasteligt", at politikere bliver logget, mener Venstres it-ordfører i Folketinget. Nu skal indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på banen, kræver han.

Flere kommuner logger oplysninger om både de ansatte og studerende samt lokalpolitikerne.

Det har Computerworld beskrevet i en serie artikler, der også dokumenterer, hvordan gymnasieelever, statslige ansatte i tusindvis og almindelige kursister får logget mail- og internet-oplysninger.

Men det går simpelthen ikke, mener V-ordfører.

"Jeg mener, at det er dybt forkasteligt, at byrådsmedlemmer bliver logget forskellige steder i landet," udtaler it-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra Venstre.

"De er ikke ansatte, men derimod valgt af kommunens borgere, så derfor er der slet ikke noget behov for at logge - tværtimod kan man frygte, at de loggede data vil kunne misbruges i værste tilfælde," forklarer ordføreren.

Han vil nu hive indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ind i sagen.

"Derfor vil jeg nu rejse sagen over for indenrigsministeren, så hun forhåbentlig kan få sikret et stop for logningen af byrådsmedlemmerne," forklarer V-ordføreren.

Elevformand: Logning er et overgreb
Tidligere har formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning kaldt logning et "overgreb".

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra DJØF om de mange offentlige ansatte, der dagligt får logget et væld af oplysninger om deres it-adfærd.

Myndighedernes formål med logningen er ofte begrundet i sikkerhedsmæssige argumenter.

Blandt andet vil mange sikre sig imod misbrug. Og logningsdata vil kun blive anvendt i den sammenhæng, understreger flere myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.