Artikel top billede

Kræver stop for logning af politikere: "Forkasteligt"

Det er "dybt forkasteligt", at politikere bliver logget, mener Venstres it-ordfører i Folketinget. Nu skal indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på banen, kræver han.

Flere kommuner logger oplysninger om både de ansatte og studerende samt lokalpolitikerne.

Det har Computerworld beskrevet i en serie artikler, der også dokumenterer, hvordan gymnasieelever, statslige ansatte i tusindvis og almindelige kursister får logget mail- og internet-oplysninger.

Men det går simpelthen ikke, mener V-ordfører.

"Jeg mener, at det er dybt forkasteligt, at byrådsmedlemmer bliver logget forskellige steder i landet," udtaler it-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra Venstre.

"De er ikke ansatte, men derimod valgt af kommunens borgere, så derfor er der slet ikke noget behov for at logge - tværtimod kan man frygte, at de loggede data vil kunne misbruges i værste tilfælde," forklarer ordføreren.

Han vil nu hive indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ind i sagen.

"Derfor vil jeg nu rejse sagen over for indenrigsministeren, så hun forhåbentlig kan få sikret et stop for logningen af byrådsmedlemmerne," forklarer V-ordføreren.

Elevformand: Logning er et overgreb
Tidligere har formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning kaldt logning et "overgreb".

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra DJØF om de mange offentlige ansatte, der dagligt får logget et væld af oplysninger om deres it-adfærd.

Myndighedernes formål med logningen er ofte begrundet i sikkerhedsmæssige argumenter.

Blandt andet vil mange sikre sig imod misbrug. Og logningsdata vil kun blive anvendt i den sammenhæng, understreger flere myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere