Artikel top billede

Bookmaker: Her er Steve Ballmers afløser i Microsoft

En populær bettingside har nu sat odds på, hvem der bliver den næste administrerende direktør i Microsoft. Og faktisk er det slet ikke noget dårligt bud på Steve Ballmers afløser.

Efter nyheden om Steve Ballmers kommende exit fra Microsoft i fredags ramte nyhedsstrømmen, har der været masser af spekulationer om, hvem afløseren kan blive.

Blandt de navne, som vi selv har bragt på bane her på Computerworld, er de interne kandidater Kevin Turner og Julie Larson-Green og en ekstern kandidat i form af Stephen Elop, der er direktør i Nokia.  

Og skal man tro en bookmakers vurdering, bliver det sidstnævnte, der snart kan forlade Espoo i Finland, hvor Nokia har hovedsæde, og i stedet sætte sig i direktørstolen i Redmond.

Hos Ladbrokes giver Stephen Elop som direktør i Microsoft således kun pengene fem gange igen.

Til sammenligning giver Kevin Turner pengene seks gange igen, og Julie Larson-Green giver indsatsen otte gange igen.

Blandt de andre personer, der optræder på listen hos Ladbrokes, er Paul Maritz fra VMware og en intern kandidat som Kiril Tatarinov, der i dag har Stephen Elops gamle position i Microsoft. 

Apples Tim Cook (som da også er et noget usandsynligt bud) giver pengene hele 100 gange igen hos Ladbrokes.

Derfor giver Stephen Elop god mening

Steve Ballmer er ikke den nemmeste direktør i verden at erstatte.

Han har været administrerende direktør i Microsoft siden januar 2000 og har været en del af Microsoft siden 1980, hvor han blev ansat af Bill Gates som blot nummer 30.

Canadieren Stephen Elop er dog heller ikke hvem som helst.

Han har snart været administrerende direktør i Nokia i tre år, og selv om Nokia fortsat må betegnes som et selskab i krise, må man huske på, at det var endnu mere i krise, før Elop trådte til.

Stephen Elop kom fra en stilling i Microsoft, hvor han blev ansat i 2008 som øverste chef for Microsofts Business Division.

Han gjorde det helt fornuftigt i den stilling og har bevaret det gode forhold til Microsoft med Nokias satsning på Windows Phone.

Da han allerede kender alt til Microsoft-koncernen, vil han relativt nemt kunne tage over efter Ballmer, selv om han kommer udefra.

Hvis man skal være rigtig spekulativ, kunne man måske endda forestille sig, at Microsoft ved samme lejlighed købte Nokia, så det blev til en mindre division i Microsoft.

Stephen Elop har tidligere været ansat i Juniper, Adobe og Macromedia. Han har en bachelor i computer engineering og ledelse fra McMaster University i Hamilton, Ontario.

Fødselsattesten hedder 31. december 1963 i Ancaster, Ontario, Canada.

Stephen Elop er måske slet ikke noget dårligt bud på en ny direktør i Microsoft.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.