Artikel top billede

Software-fejl: Derfor måtte du vente på din løn i dag

En opdateringsfejl hos Nets var i nat skyld i, at danskernes løn blev forsinket her til morgen.

Månedens sidste hverdag er lønningsdag og udbetaling af overførselsindkomster for rigtig mange danskere, men i dag kneb det lidt med få sendt kontanterne ud til borgernes millioner af bankkonti.

For it-bøvl med clearing af bankernes indrapporteringer hos betalingstjenesten Nets var skyld i, at lønnen ikke blev skudt af sted til normal tid.

En clearing er det store natlige bogføringsregnskab, hvor bankerne indrapporterer deres tilgodehavender på kryds og tværs. Altså, hvor meget der skal udbetales mod Nationalbanken og datacentralen og kanaliseres videre ud til diverse banker.

I den proces blokerede en software-opdatering i Nets' clearing-system for, at lønnen kunne tikke ind i de tidlige morgentimer.

"Vi fandt fejlen ved første clearingleverance ved 1:30-tiden i nat, og det betød, at toget forlod perronen senere end forventet, og så kommer det også senere frem. Vi beklager naturligvis, at lønnen ikke var til rådighed i de tidlige morgentimer, men den skulle have været til rådighed i alle banker mellem klokken syv og ni," forklarer Nets' pressechef Søren Winge til Computerworld.

Kender til fejlen

At der kunne opstå en software-fejl efter en opdatering af Nets' clearingsystem beklager Søren Winge også.

"Vi har ellers gennemtestet systemet. Nu har vi identificeret fejlen, og vil selvfølgelig arbejde på, at det ikke sker igen," lyder det fra Søren Winge.

Han afviser, at det var bøvl med clearinger hos enkelte banker, der var skyld i forsinkelsen, som det ellers var tilfældet tilbage i marts.

Der skulle med andre ord være styr på fejlen og ikke mindst lønnen til danskerne, hvilket også bliver bekræftet på Facebooksiderne hos Danmarks to største banker, Danske Bank og Nordea.

"Her til morgen har der været problemer hos Nets, og det har desværre medført forsinkede lønudbetalinger. Den gode nyhed er, at alle kunder i Danske Bank nu har fået deres penge udbetalt. Rigtig god morgen til jer alle," lød det eksempelvis ved 8.30-tiden på Danske Banks Facebook-side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere