Artikel top billede

Læsernes dom: Her er Ballmers største flop

Computerworlds læsere har stemt om, hvor Microsofts afgående topboss Steve Ballmer har hittet og fejlet i sin 13-årige periode som chef for kodefabrikken. Se resultatet her.

Inden tiden rinder ud for Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer, har Computerworld bedt jer læsere om en vurdering af topbossens bedste træffere og værste fejlskud i de 13 år, han har siddet ved roret.

Afstemningen er nu afsluttet, og stemmerne gjort op - og der tegner sig et noget pudsigt billede.

For det største flop er Windows Vista med 36 procent af stemmerne, mens det største hit ifølge Computerworlds læsere er Windows 7, der i høj grad bygger på netop Vista med eksempelvis Aero-brugergrænsefladen, diverse sikkerhedsfunktioner og Windows Search.

41 procent af læserne peger på Windows 7, der kom på markedet tre år efter Vista, som det mest succesrige produkt, der er kommet ud af Microsoft i Steve Ballmers regeringsperiode.

Derfor floppede Windows Vista

Brugervenlighedsekspert Thomas Visby Snitker fra usabilityselskabet SnitkerGrup peger på flere faktorer, der er afgørende, når Computerworlds læsere har stemt, som de gjorde.

"Først og fremmest ser Windows Vista og Windows 7 ret forskellige ud, men det var faktisk et større hop at gå fra Windows XP til Vista, end det var at gå fra Vista til Windows 7," siger han med henvisning til, at Windows Vista på den baggrund har afbødet kritikken af Windows 7's brugergrænseflade.

Men den vigtigste forklaring på floppet Windows Vista ligger ifølge Thomas Visby Snitker i styresystemets langsommelighed.

"Hurtighed er en helt afgørende faktor for god brugervenlighed, og her skuffede Vista. Især fordi styresystemer bliver solgt til at gøre os mere effektive. Det siger sig selv, at et langsomt styresystem vækker frustrationer i den sammenhæng," lyder skudsmålet fra brugervenlighedseksperten.

Windows vækker størst følelser

At Windows Vista og Windows 7 er i bunden og toppen af afstemningen vidner noget om, hvilke følelser vi har for de store styresystemer, som de fleste danskere dagligt er i kontakt med på den ene eller den anden måde.

Faktisk kommer Windows XP ind på listen over de mest succesrige produktlanceringer under Steve Ballmer, mens Windows RT er det tredjestørste flop fra Microsoft i de seneste 13 år.

Kun musikafpilleren Zune kan lige akkurat kile sig ind mellem Windows Vista og Windows RT på floplisten.

Microsoft-boss Steve Ballmer har i øvrigt selv fremhævet udviklingen af Windows Vista som den værste proces i sin periode som Microsoft-chef, hvilket du kan læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.