Artikel top billede

Undersøgelse: Disse danske firmaer vil investere mere i it

Danske virksomheder er generelt i godt investeringshumør, når det gælder it, og lysten er vokset jævnt de seneste fem kvartaler. Men de store virksomheder hænger noget i bremsen, og det vækker bekymring.

Det ligger helt fast, at opsvinget i lysten til it-investeringer har bidt sig fast. Totalt set har der været fremgang på den front i de seneste fem kvartaler.

Det viser Q2-udgaven af Computerworlds it-barometer for 2013, der er skabt i samarbejde med Capgemini.

Men billedet er ikke entydigt. For de store virksomheders vedkommende har der nu i to kvartaler vist sig en decideret afmatning i lysten til at investere i it, og det på trods af meldinger i dagspressen om, at krisen skulle have sluppet taget i de store danske virksomheder.

"Det er sådan set bekymrende, for det er trods alt de store virksomheder, der tegner sig for den største del af it-investeringerne i Danmark målt i absolutte kroner og øre," siger Carsten Rasmussen, som er teknologidirektør hos Capgemini.

Små og mellemstore holder fast

Han hæfter sig dog samtidig ved, at de små og mellemstore virksomheder med mindre end 500 ansatte viser en fortsat markant forøget investeringsvilje.

"Det skyldes givetvis to forhold. Dels bliver it i stigende grad et modent område, og dermed bør forskellene mellem de forskellige typer virksomheder udjævne sig, efterhånden som it bliver en helt almindelig investering for alle typer af virksomheder. Dels appellerer en række af de nye teknologiområder netop til den type virksomheder, og hvor der ikke er markante barrierer på grund af størrelsen. Det gælder for eksempel brug af mobile enheder, sociale medier og løsninger i skyen," siger Carsten Rasmussen.

Mobilitet er stadig den store overskrift i mange virksomheder, men topniveauet er nok ved at blive nået.Trods alt mener næsten halvdelen af virksomhederne, at de vil øge investeringerne i tablets, og hver tredje venter øgede investeringer i Mobile Device Management.

Modernisering af applikationer rykker

Modernisering af applikationer kryber stille og roligt op ad listen. Nu mener fire ud af ti virksomheder, at der må sættes mere ind her i fremtiden. Det gælder især store virksomheder.

Blandt dem er andelen af positive 51 procent, og det er et af de områder, hvor de store virksomheder faktisk viser en øget investeringstendens.

Big data rykker

De nye og relativt umodne investeringsområder har fortsat fremgang. Det gælder big data, der er vokset fra 13 til 16 procent af virksomhederne - med markant øget interesse blandt de helt store virksomheder - og det gælder sociale medier, der er vokset fra 25 til 28 procent.

Software-as-a-Service i fremgang

Et af de mere modne områder er Software-as-a-Service. Her er der en fremgang fra 26 til 28 procent af virksomhederne, der forventer at øge investeringerne på dette område. 

"Her viser de små og mellemstore virksomheder fremgang i sådan en grad, at væksten i investeringslysten på det område nu er nogenlunde på samme niveau blandt alle størrelser af virksomheder," siger Carsten Rasmussen.

Sådan bliver it-barometeret til

It-barometeret er baseret på interviews med 360 danske it-chefer i juni 2013. 

Interviewene er fordelt mellem store virksomheder (mere end 500 ansatte), mellemstore virksomheder (fra 100 til 500 ansatte) og små virksomheder (under 100 ansatte). 

Svarene repræsenterer alle brancher i både den private og den offentlige sektor. Analysen gentages hvert kvartal.

Læs også:
Vores it-investeringer slog alle rekorder sidste år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere