Artikel top billede

Undersøgelse: Disse danske firmaer vil investere mere i it

Danske virksomheder er generelt i godt investeringshumør, når det gælder it, og lysten er vokset jævnt de seneste fem kvartaler. Men de store virksomheder hænger noget i bremsen, og det vækker bekymring.

Det ligger helt fast, at opsvinget i lysten til it-investeringer har bidt sig fast. Totalt set har der været fremgang på den front i de seneste fem kvartaler.

Det viser Q2-udgaven af Computerworlds it-barometer for 2013, der er skabt i samarbejde med Capgemini.

Men billedet er ikke entydigt. For de store virksomheders vedkommende har der nu i to kvartaler vist sig en decideret afmatning i lysten til at investere i it, og det på trods af meldinger i dagspressen om, at krisen skulle have sluppet taget i de store danske virksomheder.

"Det er sådan set bekymrende, for det er trods alt de store virksomheder, der tegner sig for den største del af it-investeringerne i Danmark målt i absolutte kroner og øre," siger Carsten Rasmussen, som er teknologidirektør hos Capgemini.

Små og mellemstore holder fast

Han hæfter sig dog samtidig ved, at de små og mellemstore virksomheder med mindre end 500 ansatte viser en fortsat markant forøget investeringsvilje.

"Det skyldes givetvis to forhold. Dels bliver it i stigende grad et modent område, og dermed bør forskellene mellem de forskellige typer virksomheder udjævne sig, efterhånden som it bliver en helt almindelig investering for alle typer af virksomheder. Dels appellerer en række af de nye teknologiområder netop til den type virksomheder, og hvor der ikke er markante barrierer på grund af størrelsen. Det gælder for eksempel brug af mobile enheder, sociale medier og løsninger i skyen," siger Carsten Rasmussen.

Mobilitet er stadig den store overskrift i mange virksomheder, men topniveauet er nok ved at blive nået.Trods alt mener næsten halvdelen af virksomhederne, at de vil øge investeringerne i tablets, og hver tredje venter øgede investeringer i Mobile Device Management.

Modernisering af applikationer rykker

Modernisering af applikationer kryber stille og roligt op ad listen. Nu mener fire ud af ti virksomheder, at der må sættes mere ind her i fremtiden. Det gælder især store virksomheder.

Blandt dem er andelen af positive 51 procent, og det er et af de områder, hvor de store virksomheder faktisk viser en øget investeringstendens.

Big data rykker

De nye og relativt umodne investeringsområder har fortsat fremgang. Det gælder big data, der er vokset fra 13 til 16 procent af virksomhederne - med markant øget interesse blandt de helt store virksomheder - og det gælder sociale medier, der er vokset fra 25 til 28 procent.

Software-as-a-Service i fremgang

Et af de mere modne områder er Software-as-a-Service. Her er der en fremgang fra 26 til 28 procent af virksomhederne, der forventer at øge investeringerne på dette område. 

"Her viser de små og mellemstore virksomheder fremgang i sådan en grad, at væksten i investeringslysten på det område nu er nogenlunde på samme niveau blandt alle størrelser af virksomheder," siger Carsten Rasmussen.

Sådan bliver it-barometeret til

It-barometeret er baseret på interviews med 360 danske it-chefer i juni 2013. 

Interviewene er fordelt mellem store virksomheder (mere end 500 ansatte), mellemstore virksomheder (fra 100 til 500 ansatte) og små virksomheder (under 100 ansatte). 

Svarene repræsenterer alle brancher i både den private og den offentlige sektor. Analysen gentages hvert kvartal.

Læs også:
Vores it-investeringer slog alle rekorder sidste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.