Fem stærke tip: Sådan får du fat i de bedste kunder

Digital markedsføring er fundamentalt anderledes end traditionelt salg. Data og analyser gør det muligt at sigte direkte efter kundens pengepung. Her er Adobes fem bud til digital markedsføring.

De fleste forbinder nok Adobe med at være kongen af billedbehandling og med manglende sikkerhedsopdateringer til Reader og Acrobat.

Men grafikvirksomheden har været inde i en enorm transformering siden 2009.

Den grafiske del af virksomheden er rykket fra cd-skiver til abonnementer i skyen, og så har firmaet opkøbt en hel stribe virksomheder, der har skabt en ny forretningsgren i Adobe: Digital markedsføring.

Allerede i dag kommer 25 procent af omsætningen i Adobe fra den digitale markedsføringsafdeling.

Adobe lægger sig derved i slipstrømmen af den tendens, som eksempelvis danske Sitecore har valgt, nemlig at prioritere marketingværktøjer i deres software.

Det hænger sammen
Det nye forretningsområde er en logisk forlængelse af grafikforretningen.

"Vi er et meget kendt varemærke i den grafiske verden, og den leverer i stort omfang produkterne til markedsføringen. Derfor har det været helt naturligt at fokusere på den digitale markedsføring," fortæller Mark Phibbs, der er marketingchef for Adobe i Europa, Afrika og Mellemøsten, til Computerworld.

"Det klik, som brugeren leverer, skal bindes sammen med en god brugeroplevelse både visuelt og i form af de rigtige tilbud, så der kan skabes et salg," siger han.

Adobe-chefen stiller gerne op med fem gode råd til at få sat skub i din digitale markedsføring.

1 - Bliv en dataguru
Brug statistik og data-analyse til at forudsige, hvordan du skal behandle din kunde. Gennem analyseværktøjer kan du få rigtig mange informationer og bygge en profil eller kernegruppe.

Kundeprofiler er væsentlig for erhvervslivet, men også offentlige virksomheder kan nyde godt af den taktik.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.