Fem stærke tip: Sådan får du fat i de bedste kunder

Digital markedsføring er fundamentalt anderledes end traditionelt salg. Data og analyser gør det muligt at sigte direkte efter kundens pengepung. Her er Adobes fem bud til digital markedsføring.

De fleste forbinder nok Adobe med at være kongen af billedbehandling og med manglende sikkerhedsopdateringer til Reader og Acrobat.

Men grafikvirksomheden har været inde i en enorm transformering siden 2009.

Den grafiske del af virksomheden er rykket fra cd-skiver til abonnementer i skyen, og så har firmaet opkøbt en hel stribe virksomheder, der har skabt en ny forretningsgren i Adobe: Digital markedsføring.

Allerede i dag kommer 25 procent af omsætningen i Adobe fra den digitale markedsføringsafdeling.

Adobe lægger sig derved i slipstrømmen af den tendens, som eksempelvis danske Sitecore har valgt, nemlig at prioritere marketingværktøjer i deres software.

Det hænger sammen
Det nye forretningsområde er en logisk forlængelse af grafikforretningen.

"Vi er et meget kendt varemærke i den grafiske verden, og den leverer i stort omfang produkterne til markedsføringen. Derfor har det været helt naturligt at fokusere på den digitale markedsføring," fortæller Mark Phibbs, der er marketingchef for Adobe i Europa, Afrika og Mellemøsten, til Computerworld.

"Det klik, som brugeren leverer, skal bindes sammen med en god brugeroplevelse både visuelt og i form af de rigtige tilbud, så der kan skabes et salg," siger han.

Adobe-chefen stiller gerne op med fem gode råd til at få sat skub i din digitale markedsføring.

1 - Bliv en dataguru
Brug statistik og data-analyse til at forudsige, hvordan du skal behandle din kunde. Gennem analyseværktøjer kan du få rigtig mange informationer og bygge en profil eller kernegruppe.

Kundeprofiler er væsentlig for erhvervslivet, men også offentlige virksomheder kan nyde godt af den taktik.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.