Sådan styrer dansk CIO en global organisation

Interview: Steen Mogensen er som CIO i Nilfisk-Advance leder af en global it-organisation, der har en række metoder til at styrke forretningen.

"Vi betragter os selv som en del af forretningen. Det bliver vi også nødt til, for ellers bliver vi et fremmedlegeme."

Sådan lyder det fra Steen Mogensen, der er CIO i Group IT i Nilfisk-Advance, der blandt andet producerer rengøringsmaskiner.

Han er CIO-deltager nummer to i en ny artikelserie på Computerworld, hvor vi jagter opskriften på den perfekte it-organisation i 2013. Det første afsnit kan du læse her.

"Nilfisk-Advance er et resultat af mange opkøb af virksomheder, og derfor har vi også både et it-landskab og en it-afdeling, som er sammensat. Vi har en geografisk spredt organisation," siger Steen Mogensen.

Han fortæller, at it-afdelingen er på flere end 60 medarbejdere, der i høj grad er spredt ud på de lokaliteter, hvor de opkøbte virksomheder havde it-afdelinger.

"Vores hoved-hubs er i Minneapolis, Brøndby og Hadsund og så også i Tyskland. Hovedvægten er dog i Danmark."

Tidligere har Nilfisk-Advance arbejdet efter en geografisk inddelt struktur, men det er nu erstattet af en mere funktionsbaseret opdeling.

Samarbejde på tværs af landegrænser
"Nu fungerer vi som en global organisation, og det vil sige, at to af de chefer, der rapporterer til mig, sidder i USA, men har også folk siddende i Europa. To af de andre chefer sidder i Danmark og har så også folk siddende i USA, Ungarn og Tyskland."

Hvordan samarbejder I på tværs af landegrænser og tidszoner?

"Vi har hjælpemidler som videokonferencer og mail - og telefonen for ikke at glemme den. De funktioner, der går på tværs - eksempelvis vores servicedesk - har et fælles check-in-system. Og ellers er det med fælles systemer og processer, så godt vi kan."

"Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at bruge fælles systemer i højere og højere grad for netop at etablere den globale dækning," siger Steen Mogensen til Computerworld.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.