Open source-karriere? En verden brolagt med guld

ComputerViews: Open source siver ind alle vegne. Det tegner til en lys fremtid for dygtige open source-programmører.

ComputerViews: Der var engang, da der var knivskarpe fronter mellem open source-miljøet og ikke mindst Microsoft, der med sin proprietære ejerskabs-tilgang stod som 'evil of empire' for mange open source-folk.

I dag ser billedet anderledes ud, og resultatet er ganske åbenlyst: Efterspørgslen efter dygtige open source-udviklere er stor, og intet tyder på, at efterspørgslen vil falde i den næste lange tid.

Det gælder efterspørgslen efter folk med kompetencer inden for script, programmeringssprog, styresystemer til open source-baserede servere, mobil-applikationer og så videre.

Moden efterspørgsel
Forklaringen skal vi finde i god, gammeldags modning.

For ikke så mange år side havde open source en tendens til at være synonym med Linux og Linux-baserede teknologier. Det var i dette miljø, at oppositionen til ikke mindst Microsoft og den megen 'friheds-snak' trivedes.

I dag har open source-teknologierne spredt sig ud over en meget bred vifte af teknologiske områder, og de fleste virksomheder er opmærksomme på, at der her er store muligheder.
"Efterspørgslen efter dygtige open source-udviklere er stor"

Det gælder inden for stort set alle de vigtigste udviklings-områder netop nu - cloud, sociale medier, big data, analytisk software, search, mobile applikationer - at det giver rigtig god mening for teknologi-selskaberne at udnytte open source-folkene.

Eksempelvis kan det have gunstig effekt i både udnyttelsen af nye teknologier (som cloud, big data, mobile apps og lignende) samt i levetiden af gamle teknologier, hvis man løbende og hele tiden kan tilføje frisk kode og funktionalitet, der er nøje tilpasset virksomhedens virkelighed - hvilket jo på mange måder er essensen i open source-tanken.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.