Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team

Findes den perfekte it-organisation, og hvordan ser den i givet fald ud? Danske CIO'er deler ud af deres erfaringer med at sætte det optimale hold og arbejde efter de optimale processer.

CIO'ens fornemste opgave er at skabe den optimale it-organisation med det rette miks af teknikere, folk med dybere forretningsforståelse og eksterne samarbejdspartnere.

Kun på den måde kan man selv blive en succes som CIO. Puslespillet er bare ikke altid så ligetil.

For findes der overhovedet en opskrift på den perfekte it-organisation? Muligvis ikke - og det er i hvert fald ikke en opskrift, man kan gå frem efter, som man går til opsætningen af en trådløs router.

Men der findes grundlæggende problemstillinger og strategiske overvejelser, som de fleste CIO'er må forholde sig til. Mestrer man håndteringen af disse, stiger sandsynligheden for, at man får skabt den optimale it-organisation - og dermed får succes som it-leder.

Danske CIO'ers erfaringer
Gennem interviews med danske it-chefer har Computerworld forsøgt at skildre nogle af de vigtigste overvejelser, man har som CIO.

Hvordan skaber man eksempelvis det optimale samspil mellem it-afdelingen og forretningen?

Hvor mange ressourcer skal bruges på klassiske driftsopgaver og på innovation/udvikling? Og i hvor høj giver det mening at anvende eksterne konsulenter og outsourcing af it-opgaver?

CIO-rollen i 2013 kræver ikke kun føling med teknologierne, men i høj grad også, at man formår at sætte det hold, der kan mestre udnyttelsen af it i et forretningsperspektiv.

Fire danske CIO'er deler på næste side ud af deres konkrete erfaringer med at skabe den optimale it-organisation i deres respektive virksomheder.

Det siger de danske CIO'er
De danske CIO'er, Computerworld har interviewet i de seneste uger, udtaler sig blandt andet om deres organisationer:

Lise Marcher, Aalborg Universitet:

"Jeg tænker selvfølgelig også meget i roller og har fra starten af etableret en business relationship manager-rolle for at være tæt på ledelseslaget og de beslutninger, der bliver taget inden for de forskellige områder, vi har."

Steen Mogensen, Nilfisk-Advance:

"Vores folk har ikke kun til ansvar at udføre de ønsker, der kommer fra forretningen - de har også en opgave i at udfordre, om det er rigtigt, og om det skal gøres på en anden måde. De skal også bringe nye idéer frem."

Kerny Ustrup, MT Højgaard:

"Lidt karikeret kan man sige, at det tidligere var sådan, at den, der råbte højest, fik tingene lavet først. Denne model har vi ændret ved at lade forretningen selv være den primære beslutningstager om, hvor it-investeringerne skal foretages og ressourcerne skal anvendes."

Steen Gustafsson, LB Forsikring:

"Selvfølgelig vil vi altid kigge på, om der er en businesscase på det enkelte projekt, men det er ikke det, der er det afgørende. Det er, om det giver værdi. Det er det styrende for alt, hvad vi foretager os i vores virksomhed."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.