Artikel top billede

Dette er en såkaldt bluetooth-beacon, der er udviklet af virksomheden Estimote.

Vil Apple dræbe NFC med denne teknologi?

De nye iPhones får ikke NFC. Her er teknologien, som Apple satser på i stedet.

Mens konkurrenterne satser på NFC-teknologien som fremtidens mobilbetalingsløsning, ser Apple ud til at gå en helt anden vej. 

Når Apple på onsdag frigiver den næste udgave af iPhonens styresystem, iOS 7, rummer det, hvad der meget vel kan være Apples bud på fremtidens betalingsteknologi.

Ifølge den amerikanske tech-side GigaOM er der tale om en løsning, der bruger Bluetooth Low Energy (BLE). Apple har døbt løsningen iBeacon.

Indtil videre er det ikke en funktion, som Apple har brugt meget tid på at fremhæve, så vores viden om den er ret begrænset. Men GigaOM har en detaljeret gennemgang af, hvordan det formodentlig vil fungere.

Skal opsætte sensorer

Hvor du med NFC skal holde telefonen hen over en betalingsterminal, registrerer iBeacon det til gengæld med det samme, når du træder ind i butikken.

De fleste nye betalingsterminaler i danske butikker har i dag en indbygget NFC-sensor, mens de til gengæld ikke er forberedt til BLE, som iBeacon benytter sig af.

Men ønsker butiksejeren at bruge BLE-løsningen, er det i stedet muligt at opsætte en række små bluetooth-sensorer, såkaldte beacons, i butikken.

Kunder bliver registreret automatisk

Takket være sensorerne, der har en rækkevidde på op til 50 meter, vil butikkens salgssystem med det samme kunne registrere det, når en ny iBeacon-bruger træder ind i butikken.

Det gør det eksempelvis muligt for butiksejeren at sende tilbud, produktoplysninger eller menukort ud til kunderne, men på sigt vil det muligvis også kunne lade sig gøre at gennemføre betalinger via iBeacons eller en lignende Bluetooth Low Energy-løsning. 

Ifølge GigaOM vil denne type beacons, der ikke i sig selv har noget med Apples løsning at gøre, også kunne anvendes til en række andre formål.

Eksempelvis vil de også kunne bruges til indendørs navigation i indkøbscentre og stormagasiner, hvor gps sjældent virker optimalt.

Læs også:

Dårligt nyt for Apple-brugere: Danske mobilbetalinger kommer ikke til iPhone

Smartphones får supermarkedskunder til at glemme impulskøb

NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere