Artikel top billede

Se Apples nye kreation: Din iPhone og iPad har fået nye klæder

Her er den største nyskabelse siden introduktionen af iPhonen.

Til efteråret får din iPhone og iPad nye klæder. 

Den nyhed kunne Apple som ventet overbringe til de fremmødte ved aftenens præsentation i Moscone Center i San Francisco.

Det nye styresystem, iOS 7, bliver af Apples administrerende direktør, Tim Cook, kaldt for:

"Den største ændring siden introduktionen af iPhonen."

De grundlæggende principper fra de tidligere udgaver af iOS bliver bevaret.

Men du bør måske alligevel varsle dine forældre eller børn, før du opdaterer deres telefon. For det nye iOS 7 får et betydeligt anderledes og mere simpelt design, der muligvis vil overraske mange brugere.  

Eksempelvis får Apples standard-apps et mere ens og sammenhængende design, og mange af de velkendte ikoner vil også ændre udseende.

Derudover får iOS en række nye funktioner. Den måske mest prominente er en ny form for multitasking, der sørger for at lade de apps, du bruger mest, køre i baggrunden.

En anden ny funktion er Airdrop, der gør det let at dele billeder, videoklip og andre type filer med folk, der befinder sig i samme rum som dig selv.

Nyt kontrolcenter og dårligt nyt til tyve

IOS 7 får også et "Control Center", hvor du får adgang til blandt andet netværksindstillinger, Airdrop og en samling værktøjsapps som eksempelvis regnemaskinen og en ny lommelygte-app.

Hvis du ligesom denne skribent er træt af den lille røde cirkel over App Store-ikonet, der indikerer antallet af apps, der skal opdateres, så kan du glæde dig over, at det er fortid med iOS 7.

Her opdateres dine apps nemlig automatisk i baggrunden.

Der er dog ikke alle, der vil være begejstrede for iOS 7. IPhone-tyve ser nemlig ud til at gå en svær tid i møde.

I dag er det desværre muligt for en tyv at nulstille en stjålet iPhone, men med iOS 7 skal du indtaste dit iCloud-brugernavn og password i forbindelse med nulstillingen.

Ny streamingtjeneste

Apples guldrandede musikforretning iTunes har gennem de seneste år oplevet et vist pres fra populære streamingtjenester som Spotify og tjenesten Pandora, der er ekstremt populær i USA.

Derfor har der længe været gisnet om, hvorvidt Apple også vil kaste sig ud i streamingmarkedet. Det fik vi svaret på her til aften, da Apple præsenterede en ny iTunes-funktion ved navn iTunes Radio.

Sådan virker Apples nye streamingtjeneste

ITunes Radio er en musikstreamingtjeneste, som dog ikke helt kan sammenlignes med Spotify. 

I stedet er der - som navnet antyder - snarere tale om en intelligent radio. En funktion, der i øvrigt også findes i Spotify. ITunes Radio udvælger musiknumre på baggrund af eksempelvis, hvad din musiksmag er, eller hvad der hitter på sociale medier. 

Du kan også designe dine egne "radiostationer" på baggrund af udvalgte sange, hvorefter iTunes finder lignende sange. Til præsentationen demonstrerede iTunes-chef Eddy Cue funktionen ved at vælge en sang med Led Zeppelin, hvorefter iTunes efterfølgende hoppede videre til en sang med Rolling Stones. 

Itunes Radio vil blive lanceret i forbindelse med lanceringen af iOS 7, men desværre er tjenesten i første omgang forbeholdt amerikanske brugere. 

Nyt styresystem til Macen

Derudover kunne Apple også præsentere den seneste udgave af Mac'ens styresystem Mac OSX, der får navnet af OS X Mavericks - opkaldt efter et surfersted i nærheden af San Francisco

OS X Mavericks bød ikke på de store ændringer, men på mere end 200 små forbedringer.

En af dem giver mulighed for at have flere aktive faner i Finder (Mac'ens svar på det, der i Windows hedder Stifinder), mens en gør det muligt at "tagge" filer med forskellige tags. 

Eksempelvis kan du oprette et tag, der hedder "budget", som du kan bruge på alle de filer, der har med dit budget at gøre. Uanset om det er billed filer, pdf'er eller regneark, der er spredt ud i forskellige mapper. Med et enkelt klik kan du så få fremvist alle filer med et specifikt "tag". 

Det udskældte Apple Maps kommer nu også til din Mac og byder på i hvert fald en enkelt smart nyskabelse, der gør det muligt at sende en rutevejledning direkte fra din Mac til din iPhone. 

Godt nyt til multitaskere

Der var ligeledes godt nyt til alle, der arbejder med flere skærme på deres Mac. En ny funktion i Mavericks gør det blandt andet muligt at køre med flere forskellige skærme i fuldskærm på én gang. 

I præsentation af OSX blev der i øvrigt lagt stor vægt på nye funktioner, der reducerer computeren strømforbrug, hvilket i sagens natur også vil få positiv indflydelse på din Macs batteritid. 

Opdateret Macbook Air

Ved sidste års præsentation i juni præsenterede Apple den nye Macbook Pro med retina-skærm, og i dag fik vi en række opdateringer af den populære Macbook Air. 

Designet forbliver dog det samme, men de nye Macbook Air er blevet udstyret Intels nye batterivenlige Haswell processor, der i kombination med de nye batterisparende funktioner i OS X giver batteritid på op til 12 timer for 13 tommer udgaven.

Det er - i hvert fald på papiret - længere batteritid end på en iPad.

Følg @wittorff

Læs også: 
Dansk app-udvikler: Derfor er jeg valfartet til den store Apple-konference

Knald eller fald for Apple: Hvor sløjt står det til med innovationen?

Bliver Apples nye styresystem en gentagelse af Coca-Colas gigantiske fejl?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje