Artikel top billede

Smart Java-trick kan gøre din hverdag lettere

Oracle har tilføjet en ny funktion til Java, hvilket kan være en hjælp for mange virksomheder, der hidtil har haft en ganske særlig udfordring.

De mange sikkerhedsopdateringer til Oracles Java, der hele tiden skal installeres for at lappe huller, er ikke ligefrem med til at gøre it-afdelingernes hverdag lettere.

Mange virksomheder kører nemlig med kritiske [url=Java-applikationer, og derfor kan man ikke bare lige deaktivere Java, selv om det tidligere har været sikkerhedseksperternes anbefaling, når nye Java-sårbarheder er blevet opdaget.

Det kan også være problematisk at opdatere til den ny version af Java, hvor sårbarhederne er lappet, fordi de virksomheds-applikationer, der anvender Java, muligvis ikke fungerer med den nye version.

Nu er der måske hjælp at hente med en ny funktion, Oracle netop har implementeret i Java.

Her er Oracles nye funktion

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld skriver, at Oracle med version 40 af Java 7, der netop er frigivet, giver mulighed for, at man kan lave et DRS (Deployment Rule Set), der definerer, hvilken version af Java en applikation skal anvende. 

Det betyder, at man i en virksomhed vil kunne lade interne applikationer køre videre på den gamle version af Java, mens eksterne applikationer, der typisk er de mest udsatte, tvinges over på den nyeste Java-version, hvor hullerne er fjernet.

Sådan fungerer det

Oracle har beskrevet formålet med denne mulighed i et længere blogindlæg:

"Desktop-administratorers mulighed for at kontrollere Java-versions-kompabilitet og default-valg på slutbrugernes computere. Dine brugere kan eksempelvis bruge den nyeste sikkerheds-opdatering til de fleste browser-appletter, men stadig bruge en gammel Java 1.6 til den ene legacy-applikation, der ikke længere vedligeholdes," skriver Oracle blandt andet.

Samtidig forklarer selskabet også, at Deployment Rule Sets gør det lettere at oplyse brugerne om, hvem der står bag en given applikation.

"For eksempel ville jeg stole på "Mit universitet" eller "Erik Costlow", men ikke på "Unknown publisher" eller en anden, der påstår at være mig," forklarer Oracle i blogindlægget.

Du kan læse Oracles guide til de nye Java-funktioner her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Guide: Sådan får du styr på din Java-sikkerhed

Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.