Artikel top billede

Smart Java-trick kan gøre din hverdag lettere

Oracle har tilføjet en ny funktion til Java, hvilket kan være en hjælp for mange virksomheder, der hidtil har haft en ganske særlig udfordring.

De mange sikkerhedsopdateringer til Oracles Java, der hele tiden skal installeres for at lappe huller, er ikke ligefrem med til at gøre it-afdelingernes hverdag lettere.

Mange virksomheder kører nemlig med kritiske [url=Java-applikationer, og derfor kan man ikke bare lige deaktivere Java, selv om det tidligere har været sikkerhedseksperternes anbefaling, når nye Java-sårbarheder er blevet opdaget.

Det kan også være problematisk at opdatere til den ny version af Java, hvor sårbarhederne er lappet, fordi de virksomheds-applikationer, der anvender Java, muligvis ikke fungerer med den nye version.

Nu er der måske hjælp at hente med en ny funktion, Oracle netop har implementeret i Java.

Her er Oracles nye funktion

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld skriver, at Oracle med version 40 af Java 7, der netop er frigivet, giver mulighed for, at man kan lave et DRS (Deployment Rule Set), der definerer, hvilken version af Java en applikation skal anvende. 

Det betyder, at man i en virksomhed vil kunne lade interne applikationer køre videre på den gamle version af Java, mens eksterne applikationer, der typisk er de mest udsatte, tvinges over på den nyeste Java-version, hvor hullerne er fjernet.

Sådan fungerer det

Oracle har beskrevet formålet med denne mulighed i et længere blogindlæg:

"Desktop-administratorers mulighed for at kontrollere Java-versions-kompabilitet og default-valg på slutbrugernes computere. Dine brugere kan eksempelvis bruge den nyeste sikkerheds-opdatering til de fleste browser-appletter, men stadig bruge en gammel Java 1.6 til den ene legacy-applikation, der ikke længere vedligeholdes," skriver Oracle blandt andet.

Samtidig forklarer selskabet også, at Deployment Rule Sets gør det lettere at oplyse brugerne om, hvem der står bag en given applikation.

"For eksempel ville jeg stole på "Mit universitet" eller "Erik Costlow", men ikke på "Unknown publisher" eller en anden, der påstår at være mig," forklarer Oracle i blogindlægget.

Du kan læse Oracles guide til de nye Java-funktioner her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Guide: Sådan får du styr på din Java-sikkerhed

Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere