Artikel top billede

(Foto: © Claude Dagenais, 2007 /)

Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer

Selv om mange it-chefer er godt trætte af sikkerhedsproblemerne i Java, kan de ikke bare uden videre droppe den sårbare teknologi. Se hvorfor de hænger på den her.

Den lange række af ny-opdagede O-dags-sårbarheder, sent udsendte patches og den stadige strøm af cyberangreb er mere end nok til, at mange it-chefer efterhånden har lyst til helt og holdent at fjerne Java-plug in'en fra alle browsere, der anvendes i virksomheden.

Men sådan kommer det ikke til at gå, selv om løsningen ville være enkel og simpel.

I stedet må langt de fleste selskaber, der stadig anvender den omstridte platform til at købe web-baserede Java-applikationer.

Virksomhederne blev igen mindet om problemerne med Java, da Oracle for få dage siden udsendte en patch, der skal lukke huller i Java 7 og Java 6. Det kan du læse mere om her.

Sikkerheds-eksperter advarede i sidste om, at et af de pågældende sikkerhedshuller allerede blev udnyttet af cyber-kriminelle.

Har kendt til hul i en måned

Oracle erkender, at selskabet har kendt til det kritiske hul siden 1. februar, men selskabet har ikke været i stand til at blive klar med en patch tidligere, hedder det.

Samtidig med udsendelsen af patchen har et polsk sikkerhedsselskab orienteret Oracle om fem nye sårbarheder i den seneste version af Java.

Disse sårbarheder er imidlertid vanskelige at udnytte, siden de skal linkes sammen for at forbigå Javas anti-udnyttelses sandkasse-teknologi.

Det ændrer dog ikke på, at Java er blevet et hovedmål for nettets kriminelle - og dermed også en hovedpine for mange virksomheder.

Det har kun forværret situationen, at teknologien kører på så mange platforme, fordi malware kan skrives til at inficere både Windows, Mac og Linux.

"Java har bevæget sig frem i spidsen i mange virksomheder, når det gælder patching og fokus på sårbarheder," siger Wolfgang Kandek, der er CTO i Qualys.

Derfor kan virksomheder ikke bare uden videre fjerne Java

Virksomhederne kan ikke bare uden fjerne Java fra browserne, fordi mange af de web-baserede interne forretnings-applikationer, som virksomhederne kører, at baseret på Java.

"Det ville forhindre adgang til disse applikationer, hvis Java blev slået fra i browserne. Derfor er der ikke mange, der har fjernet Java fra deres miljøet, selv om Java i mange år har været genstand for meget store malware-exploits," siger Forrester-analytiker Chenxi Wang.

Hertil kommer, at it-administratorerne ikke nemt kan fjernkontrollere Java for specifikke personer i organisationen.

Mangler kontrolmuligheder

"Manglen på kontrol-muligheder fra virksomhedens side er virkelige bekymrende for mange it-afdelinger," siger Andrew Storm, der er sikkerhedsdirektør i nCircle.

Mange virksomheder er begyndt at forsøge at håndtere Java-problemet på forskellig måde.

De tæller blandt andet muligheden for at indføre virtualiserings-applikationer, der gør, at Java leveres i en browser i en enkelt-stående session, der bagefter lukkes helt ned.

Man kan også indføre en slags 'white-listing' i Internet Explorer, så kun allerede godkendte applikationer kan afvikles eller indføre løsninger, hvor eksempelvis Chrome anvendes til internettet, mens IE anvendes til de interne applikationer.

Under alle omstændigheder er der behov for kreative løsninger, hvis it-afdelingen skal undgå Java-baserede sikkerheds-problemer.

Læs også:

Flere farlige fejl i Java: Oracle hasteudsender kritiske rettelser.

Flere farlige 0-dagshuller fundet i helt ny Java

Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på

Java-hul udnyttet til at angribe Facebook med malware.

Oracle: Vi vil fortsat installere crapware sammen med Java.

Ny sårbarhed spøger i Java.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere