Artikel top billede

Jorden brænder under stort mobilfirma: Taber 60 millioner hver eneste dag

Kendt mobilfirma er i akut krise. Selskabet brænder 60 millioner kroner af om dagen, men kunderne vender ryggen til. Måske er løbet kørt.

Den canadiske mobilproducent BlackBerry er i dyb krise.

Selskabet varsler et gigantisk underskud for dets andet regnskabskvartal, hvor BlackBerry forventer et nettounderskud på 5,5 milliarder kroner.

Det svarer til, at BlackBerry har mistet 60 millioner kroner hver eneste dag i kvartalet - eller 2,5 millioner kroner hver eneste time døgnet rundt.

Det store tab skyldes ikke mindst, at BlackBerry foretager en meget stor nedskrivning på smartphone-fiaskoen Z10, som langt fra har solgt som håbet.

BlackBerry forventer at lande en omsætning på 8,8 milliarder kroner i kvartalet.

Det svarer til et brat fald på 45 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Selskabet oplyser, at det i kvartalet har solgt 5,9 millioner telefoner, men medregner dog kun omsætningen for salget af 3,7 millioner telefoner i regnskabet, da de resterende blev faktureret i det foregående kvartal.

Fyrer tusindvis af ansatte

Det katastrofale regnskab har den direkte konsekvens, at BlackBerry nu sætter i gang med en stor fyringsrunde, som har været ventet. Det kan du læse mere om her.

Selskabet vil således skille sig af med 4.500 medarbejdere og skære antallet af BlackBerry-modeller ned fra seks til fire, som vil sigte mod virksomheder og det såkaldte 'prosumer'-marked - altså de professionelle og pengestærke brugere med avancerede behov.

"Vi implementerer de svære, men nødvendige, forandringer for at adressere vores position i en industri, der er ved at blive moden og mere konkurrence-præget. Det sker for at føre selskabet mod profitabilitet," lyder det fra BlackBerrys topchef, Thorsten Heins.

Er løbet kørt?

Spørgsmålet er imidlertid, om BlackBerry overhovedet kan klare sig i smartphone-markedet, der domineres af ganske få spillere. Det kan du læse mere om her.

BlackBerry har da også for nylig meddelt, at det overvejer alle muligheder - inklusive 'strategiske alternativer.'

Det kan meget vel dække over muligheden for at splitte selskabet op eller lade det opkøbe af en konkurrent.

BlackBerry var engang en af verdens førende smartphone-producenter, men blev sat bag af dansen, da Apple pludselig tog fart med iPhonen.

Siden er selskabet blev voldsomt distanceret af både Apple, Google og Microsoft, som alle ikke mindst har langt større app-økosystemer, som regnes for helt afgørende for forbrugerens valg af smartphones.

Læs også:

Kendt mobil-firma i krise: Vil fyre 40 procent af de ansatte

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

10 it-giganters fald fra tinderne: Så galt kan det gå
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.