Artikel top billede

Jorden brænder under stort mobilfirma: Taber 60 millioner hver eneste dag

Kendt mobilfirma er i akut krise. Selskabet brænder 60 millioner kroner af om dagen, men kunderne vender ryggen til. Måske er løbet kørt.

Den canadiske mobilproducent BlackBerry er i dyb krise.

Selskabet varsler et gigantisk underskud for dets andet regnskabskvartal, hvor BlackBerry forventer et nettounderskud på 5,5 milliarder kroner.

Det svarer til, at BlackBerry har mistet 60 millioner kroner hver eneste dag i kvartalet - eller 2,5 millioner kroner hver eneste time døgnet rundt.

Det store tab skyldes ikke mindst, at BlackBerry foretager en meget stor nedskrivning på smartphone-fiaskoen Z10, som langt fra har solgt som håbet.

BlackBerry forventer at lande en omsætning på 8,8 milliarder kroner i kvartalet.

Det svarer til et brat fald på 45 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Selskabet oplyser, at det i kvartalet har solgt 5,9 millioner telefoner, men medregner dog kun omsætningen for salget af 3,7 millioner telefoner i regnskabet, da de resterende blev faktureret i det foregående kvartal.

Fyrer tusindvis af ansatte

Det katastrofale regnskab har den direkte konsekvens, at BlackBerry nu sætter i gang med en stor fyringsrunde, som har været ventet. Det kan du læse mere om her.

Selskabet vil således skille sig af med 4.500 medarbejdere og skære antallet af BlackBerry-modeller ned fra seks til fire, som vil sigte mod virksomheder og det såkaldte 'prosumer'-marked - altså de professionelle og pengestærke brugere med avancerede behov.

"Vi implementerer de svære, men nødvendige, forandringer for at adressere vores position i en industri, der er ved at blive moden og mere konkurrence-præget. Det sker for at føre selskabet mod profitabilitet," lyder det fra BlackBerrys topchef, Thorsten Heins.

Er løbet kørt?

Spørgsmålet er imidlertid, om BlackBerry overhovedet kan klare sig i smartphone-markedet, der domineres af ganske få spillere. Det kan du læse mere om her.

BlackBerry har da også for nylig meddelt, at det overvejer alle muligheder - inklusive 'strategiske alternativer.'

Det kan meget vel dække over muligheden for at splitte selskabet op eller lade det opkøbe af en konkurrent.

BlackBerry var engang en af verdens førende smartphone-producenter, men blev sat bag af dansen, da Apple pludselig tog fart med iPhonen.

Siden er selskabet blev voldsomt distanceret af både Apple, Google og Microsoft, som alle ikke mindst har langt større app-økosystemer, som regnes for helt afgørende for forbrugerens valg af smartphones.

Læs også:

Kendt mobil-firma i krise: Vil fyre 40 procent af de ansatte

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

10 it-giganters fald fra tinderne: Så galt kan det gå
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere