Artikel top billede

Oracle-stifter Larry Ellison lover vanvittige hastigheder i Oracles database.

Oracle sætter turbo på databasen - nu 100 gange hurtigere

Oracle-stifter Larry Ellison har løftet sløret for, hvad han kalder 'ugudelig hurtig' in-memory-teknologi i den nyeste Oracle-database.

It-giganten Oracle har i denne uge trommet omkring 60.000 it-folk sammen i den californiske storby San Francisco til en uge spækket med produktlanceringer, hands-on-afprøvninger og sikkerhedsløfter til Java.

Blandt de helt store nyheder søndag aften lokal tid, hvor Oracle-stifter og -direktør Larry Ellison gik på scenen, var en in-memory-feature mod merbetaling til selskabets flagskibs-produkt, Oracle Database 12C.

Fra konferencescenen lovede Larry Ellison ifølge PC Worlds amerikanske modermagasin 'ugudelige' hastigheder på dataforespørgsler med in-memory-teknologien.

"Forespørgsler kører 100 gange hurtigere og updates og inserts kører to til tre gange hurtigere," fortalte Larry Ellison publikum ifølge PC World.

Du kan læse mere om in-memory-databaser her

Går i flæsket på SAP

Med nyheden om in-memory-databaser har Oracle rettet kanonerne direkte mod tyske SAP's Hana-database.

SAP har dog ifølge The Wall Street Journal kun skuldertræk til overs for Oracles in-memory-nyhed.

"SAP Hana har leveret realtids-resultater til vores kunder i virkelige miljøer i flere år," lyder det fra SAP i kølvandet på Oracles lancering, efter at selskabet i 2011 for alvor slog på tromme for Hana-databasen. 

Flere på vej

Samtidig er både Microsoft og IBM også på banen med in-memory-databaser, som Oracle altså også skal ud og kæmpe mod.

Larry Ellison holdt dog ifølge PC World igen med sin sædvanlige aggressive mobning af konkurrenternes produkter.

I stedet nøjedes han med at påpege, at den nye in-memory-feature kan benyttes ved blot "at tænde for en kontakt" uden at nævne, hvor meget denne kontakt kommer til at koste.

Computer til 16 millioner

Efter lanceringen af in-memory-funktionaliteten løftede Larry Ellison også sløret for en ny maskine med navnet M6-32 Big Memory Machine med 32 TB DRAM og Sparc 6-chips.

"Det er den hurtigste maskine i verden for in-memory-databaser," hævdede Larry Ellison om den kommende Oracle-maskine.

Det store monstrum har en prislap på tre millioner dollar - godt 16,5 millioner kroner - som Oracle-bossen kalder "en brøkdel af", hvad konkurrenternes produkter koster.

Dertil kommer diverse Oracle-softwareprodukter, som der også skal betales årlige vedligeholdelsesudgifter for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere