Artikel top billede

Oracle-stifter Larry Ellison lover vanvittige hastigheder i Oracles database.

Oracle sætter turbo på databasen - nu 100 gange hurtigere

Oracle-stifter Larry Ellison har løftet sløret for, hvad han kalder 'ugudelig hurtig' in-memory-teknologi i den nyeste Oracle-database.

It-giganten Oracle har i denne uge trommet omkring 60.000 it-folk sammen i den californiske storby San Francisco til en uge spækket med produktlanceringer, hands-on-afprøvninger og sikkerhedsløfter til Java.

Blandt de helt store nyheder søndag aften lokal tid, hvor Oracle-stifter og -direktør Larry Ellison gik på scenen, var en in-memory-feature mod merbetaling til selskabets flagskibs-produkt, Oracle Database 12C.

Fra konferencescenen lovede Larry Ellison ifølge PC Worlds amerikanske modermagasin 'ugudelige' hastigheder på dataforespørgsler med in-memory-teknologien.

"Forespørgsler kører 100 gange hurtigere og updates og inserts kører to til tre gange hurtigere," fortalte Larry Ellison publikum ifølge PC World.

Du kan læse mere om in-memory-databaser her

Går i flæsket på SAP

Med nyheden om in-memory-databaser har Oracle rettet kanonerne direkte mod tyske SAP's Hana-database.

SAP har dog ifølge The Wall Street Journal kun skuldertræk til overs for Oracles in-memory-nyhed.

"SAP Hana har leveret realtids-resultater til vores kunder i virkelige miljøer i flere år," lyder det fra SAP i kølvandet på Oracles lancering, efter at selskabet i 2011 for alvor slog på tromme for Hana-databasen. 

Flere på vej

Samtidig er både Microsoft og IBM også på banen med in-memory-databaser, som Oracle altså også skal ud og kæmpe mod.

Larry Ellison holdt dog ifølge PC World igen med sin sædvanlige aggressive mobning af konkurrenternes produkter.

I stedet nøjedes han med at påpege, at den nye in-memory-feature kan benyttes ved blot "at tænde for en kontakt" uden at nævne, hvor meget denne kontakt kommer til at koste.

Computer til 16 millioner

Efter lanceringen af in-memory-funktionaliteten løftede Larry Ellison også sløret for en ny maskine med navnet M6-32 Big Memory Machine med 32 TB DRAM og Sparc 6-chips.

"Det er den hurtigste maskine i verden for in-memory-databaser," hævdede Larry Ellison om den kommende Oracle-maskine.

Det store monstrum har en prislap på tre millioner dollar - godt 16,5 millioner kroner - som Oracle-bossen kalder "en brøkdel af", hvad konkurrenternes produkter koster.

Dertil kommer diverse Oracle-softwareprodukter, som der også skal betales årlige vedligeholdelsesudgifter for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere