Oracle-stifter Larry Ellison lover vanvittige hastigheder i Oracles database.

Oracle sætter turbo på databasen - nu 100 gange hurtigere

Oracle-stifter Larry Ellison har løftet sløret for, hvad han kalder 'ugudelig hurtig' in-memory-teknologi i den nyeste Oracle-database.

It-giganten Oracle har i denne uge trommet omkring 60.000 it-folk sammen i den californiske storby San Francisco til en uge spækket med produktlanceringer, hands-on-afprøvninger og sikkerhedsløfter til Java.

Blandt de helt store nyheder søndag aften lokal tid, hvor Oracle-stifter og -direktør Larry Ellison gik på scenen, var en in-memory-feature mod merbetaling til selskabets flagskibs-produkt, Oracle Database 12C.

Fra konferencescenen lovede Larry Ellison ifølge PC Worlds amerikanske modermagasin 'ugudelige' hastigheder på dataforespørgsler med in-memory-teknologien.

"Forespørgsler kører 100 gange hurtigere og updates og inserts kører to til tre gange hurtigere," fortalte Larry Ellison publikum ifølge PC World.

Du kan læse mere om in-memory-databaser her

Går i flæsket på SAP
Med nyheden om in-memory-databaser har Oracle rettet kanonerne direkte mod tyske SAP's Hana-database.

SAP har dog ifølge The Wall Street Journal kun skuldertræk til overs for Oracles in-memory-nyhed.

"SAP Hana har leveret realtids-resultater til vores kunder i virkelige miljøer i flere år," lyder det fra SAP i kølvandet på Oracles lancering, efter at selskabet i 2011 for alvor slog på tromme for Hana-databasen. 

Flere på vej
Samtidig er både Microsoft og IBM også på banen med in-memory-databaser, som Oracle altså også skal ud og kæmpe mod.

Larry Ellison holdt dog ifølge PC World igen med sin sædvanlige aggressive mobning af konkurrenternes produkter.

I stedet nøjedes han med at påpege, at den nye in-memory-feature kan benyttes ved blot "at tænde for en kontakt" uden at nævne, hvor meget denne kontakt kommer til at koste.

Computer til 16 millioner
Efter lanceringen af in-memory-funktionaliteten løftede Larry Ellison også sløret for en ny maskine med navnet M6-32 Big Memory Machine med 32 TB DRAM og Sparc 6-chips.

"Det er den hurtigste maskine i verden for in-memory-databaser," hævdede Larry Ellison om den kommende Oracle-maskine.

Det store monstrum har en prislap på tre millioner dollar - godt 16,5 millioner kroner - som Oracle-bossen kalder "en brøkdel af", hvad konkurrenternes produkter koster.

Dertil kommer diverse Oracle-softwareprodukter, som der også skal betales årlige vedligeholdelsesudgifter for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.