Oracle-stifter Larry Ellison lover vanvittige hastigheder i Oracles database.

Oracle sætter turbo på databasen - nu 100 gange hurtigere

Oracle-stifter Larry Ellison har løftet sløret for, hvad han kalder 'ugudelig hurtig' in-memory-teknologi i den nyeste Oracle-database.

It-giganten Oracle har i denne uge trommet omkring 60.000 it-folk sammen i den californiske storby San Francisco til en uge spækket med produktlanceringer, hands-on-afprøvninger og sikkerhedsløfter til Java.

Blandt de helt store nyheder søndag aften lokal tid, hvor Oracle-stifter og -direktør Larry Ellison gik på scenen, var en in-memory-feature mod merbetaling til selskabets flagskibs-produkt, Oracle Database 12C.

Fra konferencescenen lovede Larry Ellison ifølge PC Worlds amerikanske modermagasin 'ugudelige' hastigheder på dataforespørgsler med in-memory-teknologien.

"Forespørgsler kører 100 gange hurtigere og updates og inserts kører to til tre gange hurtigere," fortalte Larry Ellison publikum ifølge PC World.

Du kan læse mere om in-memory-databaser her

Går i flæsket på SAP
Med nyheden om in-memory-databaser har Oracle rettet kanonerne direkte mod tyske SAP's Hana-database.

SAP har dog ifølge The Wall Street Journal kun skuldertræk til overs for Oracles in-memory-nyhed.

"SAP Hana har leveret realtids-resultater til vores kunder i virkelige miljøer i flere år," lyder det fra SAP i kølvandet på Oracles lancering, efter at selskabet i 2011 for alvor slog på tromme for Hana-databasen. 

Flere på vej
Samtidig er både Microsoft og IBM også på banen med in-memory-databaser, som Oracle altså også skal ud og kæmpe mod.

Larry Ellison holdt dog ifølge PC World igen med sin sædvanlige aggressive mobning af konkurrenternes produkter.

I stedet nøjedes han med at påpege, at den nye in-memory-feature kan benyttes ved blot "at tænde for en kontakt" uden at nævne, hvor meget denne kontakt kommer til at koste.

Computer til 16 millioner
Efter lanceringen af in-memory-funktionaliteten løftede Larry Ellison også sløret for en ny maskine med navnet M6-32 Big Memory Machine med 32 TB DRAM og Sparc 6-chips.

"Det er den hurtigste maskine i verden for in-memory-databaser," hævdede Larry Ellison om den kommende Oracle-maskine.

Det store monstrum har en prislap på tre millioner dollar - godt 16,5 millioner kroner - som Oracle-bossen kalder "en brøkdel af", hvad konkurrenternes produkter koster.

Dertil kommer diverse Oracle-softwareprodukter, som der også skal betales årlige vedligeholdelsesudgifter for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.