Artikel top billede

Ellison mobber konkurrenterne med helt ny cloud

Det standardbaserede design i den nye service er langt bedre end Salesforce.coms "kakerlakinficerede motel," hævder Oracles topchef, Larry Ellison.

Computerworld News Service: Oracles topchef, Larry Ellison, har netop løftet sløret for en offentlig cloud-løsning, der blandt andet vil køre selskabets Fusion Applications. Han benyttede samtidig chancen til at levere en bredside mod konkurrenterne, hvor Salesforce.com fik de hårdeste ord med på vejen.

"Vores cloud er lidt anderledes. Den er både platform as a service og applications as a service," siger han under en præsentation ved konferencen OpenWorld i San Francisco, som blev webcastet.

"Den afgørende forskel er, at vores cloud er baseret på branchestandarder og understøtter fuld interoperabilitet med andre clouds. Bare fordi man bevæger sig op i skyen, betyder det ikke, at man glemmer al viden om informationsteknologi fra de sidste 20 år."

Herefter går Ellison videre til at beskrive Salesforce.coms platform, Force.com, som et "kakerlakinficeret motel" bestående af cloud-services og som udtryk for "den ultimative leverandør-lock-in" på grund af sin brug af programmeringssprog såsom APEX. Til forskel herfra anvender Oracle Public Cloud Java, SQL, XML og andre standarder, fremhæver Ellison.

"Man kan tjekke ind, men man kan ikke tjekke ud" af Salesforce.com, siger Ellison til et grinende publikum ved OpenWorld.

"Det er som at sidde i et fly, der flyver ind i skyen men aldrig ud igen. Det er ikke nogen god situation."

Selvom Salesforce.com har købt cloud-applikations-platformen Heroku, der understøtter Java, så skal kunderne ikke lade sig narre, siger Ellison.

"De siger: 'Vi har da lige købt Heroku. Den kører Java.' Men det er en slags Salesforce.com-udgave af Java, der kun kører i Heroku. Du kan lige så godt lade være med at forsøge at flytte din applikation i Java Enterprise Edition over på Salesforce.com's cloud. Den kommer ikke op at køre. Hvis du bygger noget i Heroku, kan du heller ikke flytte det. Det er en løsning, der er afledt af Java."

Derimod "kan du tage enhver af dine eksisterende Oracle-databaser og flytte den op i vores cloud," lover Ellison.

"Du kan bare flytte den over og så kører den, uden at du skal ændre i noget. Og så kan du desuden flytte den tilbage igen, hvis du vil. Du kan flytte den til Amazons cloud, hvis du vil. Du kan udvikle og teste i vores cloud og gå i produktion i dit eget datacenter ... og der er ingenting, der skal ændres."

"Tag jer i agt for de falske clouds," siger Ellison med en henvisning til noget, som Salesforce.coms topchef, Marc Benioff, ofte siger.

"Det er så godt et råd. Jeg kunne ikke have formuleret det bedre selv."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere