Derfor er digitalisering bare en total dødssejler

Interview: Vi kan spare milliarder af kroner på it-konsulenter og skabe bunkevis af jobs ved at gentænke hele vores samfund med opfindsom it, mener succesrig it-værksætter.

Internet. Innovation. Indtjening.

Det var nøgletemaerne, da Erhvervs- og Vækstministeriet i går torsdag havde trommet godt 200 deltagere sammen til den danske version af Internet Governance Forum på Copenhagen Business School på Frederiksberg i København, hvor internettets fremtid blev diskuteret.

Blandt hovedtalerne var den 36-årige danske it-entreprenør Thomas Madsen-Mygdal, som i de seneste 20 år har haft fingeren med i opstarten af et hav danske it-virksomheder blandt andet for nogenlunde nyligt med Podio, der blev solgt til Citrix for et stort millionbeløb

Drudover er han modtager af flere it-hædersbevisninger og sidder i dag som leder/bestyrelsesformand i flere start-up's og med ved bordet i regeringens IKT-vækstteam.

Selvfølgelig får vi e-valg
Hans hovedbudskab var, at selvom internettet er inde i en rivende udvikling, så sker der ikke meget reelt innovativt, da offentlige såvel som private virksomheder blot 'sætter strøm til' mange kendte opgaver.

Der mistes mange muligheder og penge på den konto i Thomas Madsen-Mygdals øjne.

"Vores store udfordring er at genopfinde frem for bare at digitalisere. Vi skal spørge os selv, hvad det er for et samfund vi gerne vil have. For selvfølgelig kommer vi til at stemme på nettet en dag om 10 til 20 år, men spørgsmålet er, om vi er organiseret på samme måde som i dag med politiske partier."

Og så var han ligesom i gang med sin tale, der også berørte, hvordan alle bare udnytter nettet, men sjældent giver noget igen form af eksempelvis nye, åbne standarder, som kan reelt kan klippe snoren over til den innovationsmotorvej, som mange drømte om i starten af 1990'erne.

"Digitalisering har ingen perspektiver"
Computerworlds udsendte fangede it-entreprenøren og selvudnævnte ballademager efter hans tale og spurgte ham, hvordan han kan mene, at digitalisering i Danmark ikke er vejen frem.

Det er jo ellers, hvad den offentlige sektor i høj grad taler om i disse år?

"Vi er stadig meget industrielle i vores tankegang med at centralisere for eksempel på sundhedsområdet i stedet for at give borgerne ret til deres egne sundhedsdata, så en kræftpatient kan opsøge specialister i Indien over Skype frem for at vente på behandling i Danmark."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.