Artikel top billede

Foto: Patrick Bay Damsted

It-entreprenør vinder Danmarks vigtigste it-pris

Iværksætteren, investoren, aktivisten og bloggeren Thomas Madsen-Mygdal får IT-Prisen 2011. Læs hvorfor og se hans fem favorit-sites.

Læs også:
23 demokratiserer prof-video

Gearskifte for software:Giv medarbejderne magten

Den 33-årige iværksætter Thomas Mygdal-Madsen blev her til aften hædret af IT-Danmark, da han fik IT-Prisen 2011, som bliver uddelt af IT-Branchen og IDG (som udgiver Computerworld).

"Thomas Madsen-Mygdal er en it-iværksætter af fineste karat. Han er en ildsjæl, der ikke bare har de gode ideer. Han fører dem ud i livet og får dem til at lykkes."

Viser vej for andre  
Sådan motiverede administrerende direktør Søren Queitsch, IDG, tildelingen. Han pegede på, at Thomas Madsen-Mygdal er en af hovedkræfterne bag Podio og ikke mindst den årlige Reboot-event. 

"Thomas Madsen-Mygdal er også manden, der for alvor har været med til at sætte sociale medier og videoanvendelse på dagsordenen i Danmark. Vi er i en tid, hvor Danmark har brug for folk, der viser vejen for andre iværksættere," sagde Søren Queitsch.

Efter 15 år som internet-iværksætter går Thomas Madsen-Mygdals verden stadig fra Nørrebro, og investeringerne har hverken gjort ham til milliardær eller levemand - endnu.

Startede Mondo som 17-årig

Thomas Madsen-Mygdal var kun 17 år, da han i 1995 var med til at starte webbureauet Mondo, der langt senere udviklede sig til det Mondo, der sidste år endeligt måtte lukke. Året efter var han videre og i gang med Radiator.

Da sammenbruddet i den dot.com-baserede økonomi ramte verden i 2001, var han et midtpunkt i udviklingen af en dansk online-kultur. Det er Thomas Madsen-Mygdal forsat med at være.

Lavere cigarføring

Cigarføringen blev lidt lavere, og overskriften blevet sociale medier. Virksomheden hed Social Square, som han stadig ejer en del af og er med i. Konsulentarbejdet i Social Square-regi, betegner han selv som meget spændende og med til at holde hans fødder fast på jorden.
 
Thomas Madsen-Mygdal har aldrig drømt om en stor exit. Han har, som han selv udtrykker det, tjent penge på forskellige projekter. Men den store børsnotering eller salg af en virksomhed uden omsætning; den ligger og har altid ligget ham fjernt.

Gennembruddet?

23 er en forretning med en pæn omsætning og en omsætning finansieret af abonnementer. Det giver både ro og langt bedre muligheder at vide, hvad der er i kassen i de kommende år.
 
Podio har et helt andet finansieringsbehov for at skalere globalt. Og her kan det godt være, at Thomas Madsen-Mygdal skal til at revidere sit forbehold for venture kapital.

Fokus på at skaffe nyt

"Vi har brugt 20 til 30 år på at bruge it til automatisering af det, vi allerede gjorde. Mit fokus er, hvordan teknologien kan skabe noget nyt," sagde Thomas Madsen-Mygdal i sin takketale.

For ham handler det om, at teknologien nu kan understøtte udviklingen af netværksorganisationer, hvor relationen mellem mennesker er komplekse og hyperaktive i stedet for lineære og narrative.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?