Derfor er it-industrien dybt skuffet over regeringens store it-plan

Den danske it-industri hilser regeringens helt store it-strategi på velfærdsområdet med skuffelse og kritik. Læs her, hvad it-industrien især er skuffet over.

Intet nyt er godt nyt, hedder en gammel talemåde.

Set i det lys er regeringens strategiplan for digital velfærd frem mod 2020 en god nyhed. 

For regeringens strategi med opbakning fra Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner er velkendte indsatsområder, der er blevet bundet op og samlet som en buket med henblik på at sikre milliardbesparelser og bedre velfærd ved hjælp af it-værktøjer.

Læs også: 
Sådan vil regeringens store it-plan ændre din hverdag

Hos den danske it-industri bliver Den fællesoffentlige strategi for digital velfærd 2013-2020 da også modtaget med pæne ord, der gemmer på en vis form for skuffelse over reelt nyt indhold i planerne, som ellers indebærer nogle af de største offentlige it-udrulninger nogensinde lanceret i Danmark. 

Med livrem og seler
"Det er en velfærdsstrategi med livrem og seler. Vi har fået en forsigtighedsstrategi, hvor vi i stedet havde brug for mod og vilje til at sætte ambitiøse mål," lyder det i en pressemeddelelse fra Morten Bangsgaard, administrerende direktør i it-brancheforeningen IT-Branchen.

Han påpeger, at strategien skal have ros for at udpege en række områder, hvor der er stort potentiale, men som ikke bliver udnyttet i dag. Det er blandt andet videotolkning, digital genoptræning, talegenkendelse og digital undervisning.

Men i det store billede er det svært at vurdere, hvor meget klangbund der er i dagens udmelding, fordi der simpelthen mangler beløb og årstal i den fine, farvede folder, hvor strategien står skrevet i.

"Strategien er desværre stort set uden konkrete måltal og forpligtende planer for at udbrede velfærdsteknologien, Det er ærgerligt, at regeringen, KL og regionerne ikke har kunnet finde sammen om en mere ambitiøs velfærdsstrategi," lyder skudsmålet fra Morten Bangsgaard.

Kunne være tre gange større
Heller ikke hos it-brancheforeningen ITEK under Dansk Industri er der jubelbrøl over den nylancerede it-velfærdsstrategi.

"Det er selvfølgelig rigtigt godt, at regionerne og kommunerne forpligter sig til at give borgerne en enten bedre eller billigere service digitalt, men jeg savner virkelig større ambitioner i planerne," siger ITEK's direktør, Tom Togsverd, til Computerworld.

"De kunne godt have været mere ambitiøse, for en besparelse på 12 milliarder kroner er heller ikke så meget, efter at Dansk Industri i sidste uge kom med sin strategiplan, der viste et effektiviseringspotentiale på 36 milliarder kroner, altså det tredobbelte," fortsætter han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.