Artikel top billede

Microsoft vil betale kunder for at droppe deres iPhones

Flere skal købe smartphones med Windows Phone, mener Microsoft. Så nu vil selskabet betale kunder for at aflevere deres gamle iPhones.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Microsoft gerne vil have fat i flere af de smartphone-kunder, der i dag sværger til iPhone- eller Android-produkterne. 

Et nyt tiltag fra Microsofts side er dog alligevel noget opsigtsvækkende.

Selskabet vil nemlig frem til den 3. november betale minimum 200 dollars - omkring 1.100 kroner - hvis man afleverer sin gamle iPhone i en Microsoft Store.

Betalingen sker i form af et gavekort til - ja, du gættede rigtigt - en Microsoft-butik.

"På udkig efter en opgradering af din telefon? Tjek de nye Windows Phones ud og find en, der er lige så unik, som du er," skriver Microsoft på sin hjemmeside.

Tiltaget gælder indtil videre kun i de amerikanske Microsoft-butikker (inklusive Canada og Puerto Rico), da selskabet endnu ikke har europæiske Microsoft-butikker (men dog har planer om det).

Hvad skal der ske med de gamle iPhones?

Det mest interessante er dog også, at Microsoft nu tager denne fremgangsmåde i brug for at vinde nye kunder.

For at modtage gavekortet skal man aflevere en "kun lettere brugt" iPhone 4s eller iPhone 5.

Det fremgår ikke, hvad Microsoft vil bruge de brugte iPhones til - men det er nok tvivlsomt, om de vil blive solgt side om side med Windows Phones i Microsoft-butikkerne.

Det er, som vores kolleger på amerikanske Computerworld skriver, kun et par uger siden, at Microsoft lancerede et lignende koncept, hvor kunder kan få 200 dollars til en Windows-tablet ved at indlevere deres gamle iPad.

Sådan klarer Windows Phone sig

Selv om salget af Windows-baserede tablets endnu ikke buldrer afsted, er det primært på smartphone-markedet, at Microsoft har en udfordring - ikke mindst fordi mange mener, at der på sigt kun vil være plads til to smartphone-platforme.

I den seneste opgørelse fra IDC kan man se, at smartphone-markedet fra andet kvartal 2012 til andet kvartal i år er vokset med 51 procent, når man ser på, hvor mange smartphones producenterne sender afsted mod butikkerne.

Androids aktuelle markedsandel er på 79,3 procent, og når iOS samtidig ligger på 13,2 procent, er 92,5 procent af markedet i dag ædt af de to platforme.

Tilbage er så 7,5 procent, som en stribe producenter kappes om - med Windows Phone som den største spiller med en markedsandel på 3,7 procent.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Dødskamp på smartphone-markedet: kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.