Artikel top billede

Tastefejl skyld i millioner af mistede sms'er

En menneskelig fejl var onsdag morgen skyld i et kæmpe sms-nedbrud for millioner af TDC-kunder. Læs her, hvad der gik galt.

Millioner af TDC-kunder i Danmark, Norge og Sverige havde i de tidlige morgentimer svært ved at sende og modtage sms'er og mms'er.

Nedbruddet skyldtes ifølge TDC's presseafdeling en nødvendig natlig opdatering af de servere, som står udsendelsen af beskederne.

"En medarbejder er åbenbart kommet til at indsætte en kommando, som ikke skulle have været der. Den kommando har vi opdaget og fjernet igen klokken 8.55, hvor systemerne begyndte at køre normalt igen," forklarer Camilla Sebelius Jørgensen til Computerworld.

Hun kalder fejlen for en 'menneskelig og beklagelig tastefejl', efter at sms- og mms-maskineriet var nede i omkring fem timer for omkring halvdelen af TDC's mobilkunder i Norden.

Op mod 1,5 millioner danskere ramt

TDC har i skrivende stund svært ved at sætte antal på, hvor mange danskere der har været ramt af nedbruddet, men det ligger altså potentielt på omkring 1,5 millioner danske mobilkunder.

Telegiganten kan heller ikke udtale sig om, hvorvidt specifikke dele af landet har været ramt. Derimod synes nedbruddet at have ramt tilfældigt overalt i landet.

Under nedbruddet opfordrede TDC sine kunder til at prøve at afsende sms'er flere gange, hvilket skyldes, at TDC har to sms-servere, der spytter beskederne videre ud på netværket og ned på folks mobiltelefoner.

Ifølge Camilla Sebelius Jørgensen har indsætningen af den forkerte kommando i sms-systemerne kun ramt den ene af de disse to servere.

Hvor mange af de cirka 30 millioner daglige sms'er i Danmark, der er blevet bremset i de fem timer, som TDC-nedbruddet varede, er uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere