Tastefejl skyld i millioner af mistede sms'er

En menneskelig fejl var onsdag morgen skyld i et kæmpe sms-nedbrud for millioner af TDC-kunder. Læs her, hvad der gik galt.

Millioner af TDC-kunder i Danmark, Norge og Sverige havde i de tidlige morgentimer svært ved at sende og modtage sms'er og mms'er.

Nedbruddet skyldtes ifølge TDC's presseafdeling en nødvendig natlig opdatering af de servere, som står udsendelsen af beskederne.

"En medarbejder er åbenbart kommet til at indsætte en kommando, som ikke skulle have været der. Den kommando har vi opdaget og fjernet igen klokken 8.55, hvor systemerne begyndte at køre normalt igen," forklarer Camilla Sebelius Jørgensen til Computerworld.

Hun kalder fejlen for en 'menneskelig og beklagelig tastefejl', efter at sms- og mms-maskineriet var nede i omkring fem timer for omkring halvdelen af TDC's mobilkunder i Norden.

Op mod 1,5 millioner danskere ramt
TDC har i skrivende stund svært ved at sætte antal på, hvor mange danskere der har været ramt af nedbruddet, men det ligger altså potentielt på omkring 1,5 millioner danske mobilkunder.

Telegiganten kan heller ikke udtale sig om, hvorvidt specifikke dele af landet har været ramt. Derimod synes nedbruddet at have ramt tilfældigt overalt i landet.

Under nedbruddet opfordrede TDC sine kunder til at prøve at afsende sms'er flere gange, hvilket skyldes, at TDC har to sms-servere, der spytter beskederne videre ud på netværket og ned på folks mobiltelefoner.

Ifølge Camilla Sebelius Jørgensen har indsætningen af den forkerte kommando i sms-systemerne kun ramt den ene af de disse to servere.

Hvor mange af de cirka 30 millioner daglige sms'er i Danmark, der er blevet bremset i de fem timer, som TDC-nedbruddet varede, er uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.