Artikel top billede

Tastefejl skyld i millioner af mistede sms'er

En menneskelig fejl var onsdag morgen skyld i et kæmpe sms-nedbrud for millioner af TDC-kunder. Læs her, hvad der gik galt.

Millioner af TDC-kunder i Danmark, Norge og Sverige havde i de tidlige morgentimer svært ved at sende og modtage sms'er og mms'er.

Nedbruddet skyldtes ifølge TDC's presseafdeling en nødvendig natlig opdatering af de servere, som står udsendelsen af beskederne.

"En medarbejder er åbenbart kommet til at indsætte en kommando, som ikke skulle have været der. Den kommando har vi opdaget og fjernet igen klokken 8.55, hvor systemerne begyndte at køre normalt igen," forklarer Camilla Sebelius Jørgensen til Computerworld.

Hun kalder fejlen for en 'menneskelig og beklagelig tastefejl', efter at sms- og mms-maskineriet var nede i omkring fem timer for omkring halvdelen af TDC's mobilkunder i Norden.

Op mod 1,5 millioner danskere ramt

TDC har i skrivende stund svært ved at sætte antal på, hvor mange danskere der har været ramt af nedbruddet, men det ligger altså potentielt på omkring 1,5 millioner danske mobilkunder.

Telegiganten kan heller ikke udtale sig om, hvorvidt specifikke dele af landet har været ramt. Derimod synes nedbruddet at have ramt tilfældigt overalt i landet.

Under nedbruddet opfordrede TDC sine kunder til at prøve at afsende sms'er flere gange, hvilket skyldes, at TDC har to sms-servere, der spytter beskederne videre ud på netværket og ned på folks mobiltelefoner.

Ifølge Camilla Sebelius Jørgensen har indsætningen af den forkerte kommando i sms-systemerne kun ramt den ene af de disse to servere.

Hvor mange af de cirka 30 millioner daglige sms'er i Danmark, der er blevet bremset i de fem timer, som TDC-nedbruddet varede, er uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere