Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Den nye it-virkelighed: Opkomlinge kan mase Microsoft, Oracle og Cisco

Vi står ved et vendepunkt inden for indkøb af it.

Indkøb af it tordner derudaf og sætter nye rekorder år for år.

Til næste år venter analysehuset Gartner, at de globale it-investeringer vil nå et foreløbigt højdepunkt.

Gartner forventer nemlig, at der i 2014 vil blive indkøbt it verden over for i alt 20,9 billioner kroner - altså 20,9 millioner millioner kroner.

2014 vil samtidig markere begyndelsen på det, som Gartner kalder den "digitale industrielle økonomiske æra."

Det forventede it-forbrug i 2014 er 3,6 procent højere end forbruget i 2013, som ellers også ligger på rekord-niveau.

Der er it i alting

Ifølge Gartner indikerer de eskalerende beløb, at alle erhvervslivets budgetter efterhånden er it-budgetter, ligesom alle virksomheder på en eller anden måde er it-virksomheder, hvis forretning er baseret på it-teknologi i en eller anden udstrækning.

Gartner peger på, at de traditionelle it-leverandører vil få kam til deres hår i den kommende tid. Allerede i dag bliver flere af de store, gamle it-virksomheder i høj grad udfordret af nye opkomlinge, og den tendens vil fortsætte i de kommende år.

Det mærkes ikke mindst inden for nyere teknologi-områder som cloud og mobile, hvor ældre teknologier ikke er så relevante, og hvor kunderne ikke lægger nogen særlig værdi i, at man har opbygget et solidt renommé som ældre it-firma.

"It-leverandørernes strategier, salgs-styrker og partner-økosystemer er udfordret af nye konkurrenter, nye købs-mønstre og nye forretnings-modeller," lyder det fra Gartner.

De store gamle trues

Analysehuset peger på, at digitaliseringen har sat ekstra meget skub i nye iværksætter-miljøer, der drejer om ny teknologi og nye, digitalt prægede tankesæt.

"Det er langt fra sikkert, at leverandører, der i dag er førende - som Cisco Systems, Oracle og Microsoft - også bliver førende i den digitale industrielle økonomi," lyder det fra Gartner.

Ifølge analysehusets beregninger vil mere end 80 procent af it-investeringerne i 2017 gå til mobility-orienterede teknologier.

Læs også:

Læg mærke til manden med denne titel: CDO'en kommer

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team

It-drevet innovation behøver ikke at være svær og dyr

Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital