Artikel top billede

Den nye it-virkelighed: Opkomlinge kan mase Microsoft, Oracle og Cisco

Vi står ved et vendepunkt inden for indkøb af it.

Indkøb af it tordner derudaf og sætter nye rekorder år for år.

Til næste år venter analysehuset Gartner, at de globale it-investeringer vil nå et foreløbigt højdepunkt.

Gartner forventer nemlig, at der i 2014 vil blive indkøbt it verden over for i alt 20,9 billioner kroner - altså 20,9 millioner millioner kroner.

2014 vil samtidig markere begyndelsen på det, som Gartner kalder den "digitale industrielle økonomiske æra."

Det forventede it-forbrug i 2014 er 3,6 procent højere end forbruget i 2013, som ellers også ligger på rekord-niveau.

Der er it i alting

Ifølge Gartner indikerer de eskalerende beløb, at alle erhvervslivets budgetter efterhånden er it-budgetter, ligesom alle virksomheder på en eller anden måde er it-virksomheder, hvis forretning er baseret på it-teknologi i en eller anden udstrækning.

Gartner peger på, at de traditionelle it-leverandører vil få kam til deres hår i den kommende tid. Allerede i dag bliver flere af de store, gamle it-virksomheder i høj grad udfordret af nye opkomlinge, og den tendens vil fortsætte i de kommende år.

Det mærkes ikke mindst inden for nyere teknologi-områder som cloud og mobile, hvor ældre teknologier ikke er så relevante, og hvor kunderne ikke lægger nogen særlig værdi i, at man har opbygget et solidt renommé som ældre it-firma.

"It-leverandørernes strategier, salgs-styrker og partner-økosystemer er udfordret af nye konkurrenter, nye købs-mønstre og nye forretnings-modeller," lyder det fra Gartner.

De store gamle trues

Analysehuset peger på, at digitaliseringen har sat ekstra meget skub i nye iværksætter-miljøer, der drejer om ny teknologi og nye, digitalt prægede tankesæt.

"Det er langt fra sikkert, at leverandører, der i dag er førende - som Cisco Systems, Oracle og Microsoft - også bliver førende i den digitale industrielle økonomi," lyder det fra Gartner.

Ifølge analysehusets beregninger vil mere end 80 procent af it-investeringerne i 2017 gå til mobility-orienterede teknologier.

Læs også:

Læg mærke til manden med denne titel: CDO'en kommer

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team

It-drevet innovation behøver ikke at være svær og dyr

Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.