Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Så længe skal du vente på NemID til digital post

Ventetiden på support for at få medarbejdersignatur til digital post stiger. Samtidig nærmer deadline sig for tilmeldingen til den nye digitale postkasse for virksomheder. Se her, hvor længe du kan regne med at vente på at få en signatur.

Supporten gløder, og printerne er på overarbejde hos NemID-leverandøren Nets.

Det skyldes, at deadline for tilmeldingen til digital post for virksomheder den 1. november nærmer sig med stormskridt, hvor medarbejdersignaturen er nøglen til at åbne den nye digitale postkasse.

I knap 200.000 virksomheder mangler man i skrivende stund at aktivere den digitale post, mens 315.000 selskaber ud af i alt godt 450.000 aktive virksomheder i Danmark har bestilt medarbejdersignaturen.

Kan tage over to uger

Kontorchef Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen oplyser til Computerworld, at lige nu ligger ventetiden på at få udstedt en medarbejdersignatur for næsten alle henvendelser på under fem dage. 

Ifølge aftalen med Nets kan 80 procent af tilfældene vente op til syv dage fra afsendelsen af medarbejdersignaturen.

Det vil sige, at der i spidsbelastningsperioder som den nuværende ifølge aftalen kan gå op til otte dage fra bestilling til modtagelsen af signaturen.

Op til 20 procent af virksomhederne kan ifølge Digitaliseringsstyrelsens aftale med Nets forvente ventetider på op til over to uger fra bestilling til modtagelse af medarbejdersignaturen - også kendt som NemID Erhverv.

Hvis man har tilmeldt sig digital post og medarbejdersignaturen inden 1. november, vil man ikke modtage digital post i den mellemliggende periode.

Support-beløb holder ikke

Nets oplyser til Computerworld, at den nuværende udfordring ikke ligger på bestillingen af medarbejdersignaturen, men derimod på supportdelen. 

Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen forklarer i den sammenhæng, at det afsatte beløb på tre millioner kroner til support vedrørende NemID til digital post ikke kommer til at holde.

"Lige nu er vi i forhandlinger om at få supporten til at køre så gnidningsløst som muligt, så Nets kan håndtere de mange kald, som kommer ind. Vi arbejder på at løse problemer med, at virksomhederne kan opleve ikke at kunne komme ind i kø-systemet på grund af travlhed," siger hun.

Hun ønsker grundet forhandlingssituationen med Nets ikke at oplyse, hvor meget Digitaliseringsstyrelsen forventer at ende med at betale for supporthenvendelserne til digital post, som koster styrelsen 75 kroner per henvendelse.

Samtidig indskyder hun, at Nets har opgraderet sin support til det dobbelte siden mandag, mens 10.000 danske virksomheder i disse dage dagligt tilmelder sig digital post.

Nets forklarer til Computerworld, at supporten er åben fra klokken 8.30 til klokken 20, hvor det er nemmest komme igennem efter klokken 16.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.