Så længe skal du vente på NemID til digital post

Ventetiden på support for at få medarbejdersignatur til digital post stiger. Samtidig nærmer deadline sig for tilmeldingen til den nye digitale postkasse for virksomheder. Se her, hvor længe du kan regne med at vente på at få en signatur.

Supporten gløder, og printerne er på overarbejde hos NemID-leverandøren Nets.

Det skyldes, at deadline for tilmeldingen til digital post for virksomheder den 1. november nærmer sig med stormskridt, hvor medarbejdersignaturen er nøglen til at åbne den nye digitale postkasse.

I knap 200.000 virksomheder mangler man i skrivende stund at aktivere den digitale post, mens 315.000 selskaber ud af i alt godt 450.000 aktive virksomheder i Danmark har bestilt medarbejdersignaturen.

Kan tage over to uger
Kontorchef Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen oplyser til Computerworld, at lige nu ligger ventetiden på at få udstedt en medarbejdersignatur for næsten alle henvendelser på under fem dage. 

Ifølge aftalen med Nets kan 80 procent af tilfældene vente op til syv dage fra afsendelsen af medarbejdersignaturen.

Det vil sige, at der i spidsbelastningsperioder som den nuværende ifølge aftalen kan gå op til otte dage fra bestilling til modtagelsen af signaturen.

Op til 20 procent af virksomhederne kan ifølge Digitaliseringsstyrelsens aftale med Nets forvente ventetider på op til over to uger fra bestilling til modtagelse af medarbejdersignaturen - også kendt som NemID Erhverv.

Hvis man har tilmeldt sig digital post og medarbejdersignaturen inden 1. november, vil man ikke modtage digital post i den mellemliggende periode.

Support-beløb holder ikke
Nets oplyser til Computerworld, at den nuværende udfordring ikke ligger på bestillingen af medarbejdersignaturen, men derimod på supportdelen. 

Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen forklarer i den sammenhæng, at det afsatte beløb på tre millioner kroner til support vedrørende NemID til digital post ikke kommer til at holde.

"Lige nu er vi i forhandlinger om at få supporten til at køre så gnidningsløst som muligt, så Nets kan håndtere de mange kald, som kommer ind. Vi arbejder på at løse problemer med, at virksomhederne kan opleve ikke at kunne komme ind i kø-systemet på grund af travlhed," siger hun.

Hun ønsker grundet forhandlingssituationen med Nets ikke at oplyse, hvor meget Digitaliseringsstyrelsen forventer at ende med at betale for supporthenvendelserne til digital post, som koster styrelsen 75 kroner per henvendelse.

Samtidig indskyder hun, at Nets har opgraderet sin support til det dobbelte siden mandag, mens 10.000 danske virksomheder i disse dage dagligt tilmelder sig digital post.

Nets forklarer til Computerworld, at supporten er åben fra klokken 8.30 til klokken 20, hvor det er nemmest komme igennem efter klokken 16.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.