Artikel top billede

Snørklet tvist: Din arbejdsuge kan blive 36 timer

Et opgør i Arbejdsretten mellem it-gigant og fagforbund kan få princpiel betydning for mange it-folk. Måske bliver den betalte arbejdsuge på 36 timer.

I Arbejdsretten tørner SDC og Finansforbundet sammen i en principiel sag, der på overfladen kan virke lidt tør.

Det er nemlig en strid om overgangen fra en virksomhedsoverenskomst til en såkaldt standardoverenskomst.

Det oplyser Finansforbundet til Computerworld.

"Striden drejer sig om fortolkningen af reglerne ved at gå fra det ene til det andet," oplyser konsulent Steven Vallik fra Finansforbundet.

Han oplyser videre, hvad motivet formementlig er for SDC.

"SDC har formentlig et ønske om at gå over til standardoverenskomsten, som vel opfattes som billigere for arbejdsgiveren," forklarer han.

Blandt andet har it-folk en 35 timers arbejdsuge på virksomhedsoverenskomsten, men den tilsvarende arbejdsuge er 36 timer på standardoverenskomsten.

"Dermed vil arbejdsgiveren få et par ekstra ugers arbejdskraft ud af det," fortæller Steven Vallik.

SDC har omkring 400 ansatte, men sagen er principiel og vil have betydning for samtlige it-folk i finanssektoren, vurderer Steven Vallik fra Finansforbundet.

SDC er tavs

Hos SDC er man ikke meget for at kommentere sagen i Arbejdsretten.

"Det drejer sig om en teknisk juridisk problemstilling om overenskomstændring, som jeg ikke har bemærkninger til," lyder det fra vicedirektør Jørn Larsen fra SDC i en mail til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.