Artikel top billede

Foto: WM. / W.MUSTAFEEZ, CC BY 2.0 (Foto: Foto: WM. / W.MUSTAFEEZ, CC BY 2.0)

App-tip: Sådan sparer du porto og sender digitale fest-invitationer

Med denne app kan du skabe dine egne digitale fødselsdagskort og fest-invitationer.

Hvad gør du, når du skal invitere familie og venner til fest?

Hvis der er tale om en mere formel begivenhed, vælger de fleste af os stadigvæk at sende en traditionel papirinvitation ud med posten. 

Men virksomheden Paperless Post har netop udgivet en ny iPad-app, hvor den forsøger at skabe et digitalt alternativ til de fysiske indbydelser eller fødselsdagskort.

Næsten banalt

Ideen virker åbenlys. Ja, grænsende til det banale. Men i dag er Facebooks Event-funktionen det bedste alternativ til den fysiske invitation.

Desværre har Facebook-invitationer ofte en mere uformel karakter, og det er i hvert fald denne skribents oplevelse, at folk derfor behandler dem betydeligt mere uhøjtideligt end de fysiske invitationer.

Paperless Post prøver derimod at giver de digitale invitationer et mere formelt præg. Samtidig bliver selve tilmeldingsprocessen digital og smartere, fordi gæsterne kan tilmelde sig digitalt, og festarrangøren kan administrere tilmeldingerne online. 

Når folk modtager en invitation med Paperless Post, modtager de en mail med et link til invitationen. Når de klikker på linket, bliver de sendt videre til en webside, hvor en layoutet invitation popper op på deres skærm, og de får mulighed for at takke ja til invitationen, se hvem der ellers er tilmeldt begivenheden eller sende en besked til afsenderen.

Bruger skabeloner

Du skaber din egen invitation via Paperless Posts hjemmeside eller den nye iPad-app. Her kan du på baggrund af en lang række forskellige skabeloner udforme dit eget virtuelle kort i app'en. Du kan indsætte dine egne billeder, vælge skrifttyper, farver og meget andet.

Med Paperless Post kan du spare portoen og sende dine kort gratis. Men du kommer dog let til at punge ud alligevel.

Tjenesten baserer sig nemlig på en såkaldt freemium-model, hvor det er gratis at anvende tjensten, hvis du benytter nogle udvalgte gratis kort. Men Paperless Post har også en række "Premium Cards", som du skal betale for, og desuden er der en række design-muligheder, som du ligeledes kun kan anvende, hvis du betaler for dem. 

Du betaler via såkaldte coins. Et "Premium Card" koster mellem 1 og 5 coins, og du kan købe 25 coins for 5 dollar, hvilket svarer til mellem 25 og 30 kroner. 

Læs også:
Ugens app: Send et rigtigt postkort fra din mobil 

Fem gode råd: Slip for snailmail og papirbøvl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere