Artikel top billede

Foto: WM. / W.MUSTAFEEZ, CC BY 2.0

App-tip: Sådan sparer du porto og sender digitale fest-invitationer

Med denne app kan du skabe dine egne digitale fødselsdagskort og fest-invitationer.

Hvad gør du, når du skal invitere familie og venner til fest?

Hvis der er tale om en mere formel begivenhed, vælger de fleste af os stadigvæk at sende en traditionel papirinvitation ud med posten. 

Men virksomheden Paperless Post har netop udgivet en ny iPad-app, hvor den forsøger at skabe et digitalt alternativ til de fysiske indbydelser eller fødselsdagskort.

Næsten banalt

Ideen virker åbenlys. Ja, grænsende til det banale. Men i dag er Facebooks Event-funktionen det bedste alternativ til den fysiske invitation.

Desværre har Facebook-invitationer ofte en mere uformel karakter, og det er i hvert fald denne skribents oplevelse, at folk derfor behandler dem betydeligt mere uhøjtideligt end de fysiske invitationer.

Paperless Post prøver derimod at giver de digitale invitationer et mere formelt præg. Samtidig bliver selve tilmeldingsprocessen digital og smartere, fordi gæsterne kan tilmelde sig digitalt, og festarrangøren kan administrere tilmeldingerne online. 

Når folk modtager en invitation med Paperless Post, modtager de en mail med et link til invitationen. Når de klikker på linket, bliver de sendt videre til en webside, hvor en layoutet invitation popper op på deres skærm, og de får mulighed for at takke ja til invitationen, se hvem der ellers er tilmeldt begivenheden eller sende en besked til afsenderen.

Bruger skabeloner

Du skaber din egen invitation via Paperless Posts hjemmeside eller den nye iPad-app. Her kan du på baggrund af en lang række forskellige skabeloner udforme dit eget virtuelle kort i app'en. Du kan indsætte dine egne billeder, vælge skrifttyper, farver og meget andet.

Med Paperless Post kan du spare portoen og sende dine kort gratis. Men du kommer dog let til at punge ud alligevel.

Tjenesten baserer sig nemlig på en såkaldt freemium-model, hvor det er gratis at anvende tjensten, hvis du benytter nogle udvalgte gratis kort. Men Paperless Post har også en række "Premium Cards", som du skal betale for, og desuden er der en række design-muligheder, som du ligeledes kun kan anvende, hvis du betaler for dem. 

Du betaler via såkaldte coins. Et "Premium Card" koster mellem 1 og 5 coins, og du kan købe 25 coins for 5 dollar, hvilket svarer til mellem 25 og 30 kroner. 

Læs også:
Ugens app: Send et rigtigt postkort fra din mobil 

Fem gode råd: Slip for snailmail og papirbøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere