Artikel top billede

Apples iPhones sælger som varmt brød - men overskuddet falder

Milliarderne fortsætter med at vælte ind, men Apples overskud var større sidste år.

Det går forrygende med salget af Apples iPhone, der ellers gennem de seneste år har oplevet en stigende konkurrence fra telefoner med Googles Android-styresystem.

Ifølge tal fra Apples seneste kvartalsregnskab, der blev offentliggjort mandag aften, har Apple solgt intet mindre end 33,8 millioner iPhones i det seneste kvartal.

Til sammenligning blev der solgt 26,9 millioner i det tilsvarende kvartal sidste år.

Det er uvist, hvor stor en andel de nye iPhone 5s og 5c har i dette salg, da de blot har været på markedet i halvanden uge i det netop overståede kvartal.  

Men Apple har tidligere offentliggjort, at der blev solgt 9 millioner af de nye iPhones alene i den første salgs-weekend.

Faldende overskud

I det netop overståede kvartal steg Apples omsætning med 8,1 milliarder kroner til knap 203 milliarder kroner (37,5 milliarder dollar), men på trods af dette faldt virksomhedens overskud i forhold til samme periode sidste år.

Overskuddet endte på 40,5 milliarder kroner (7,5 milliarder dollar) mod et overskud på 46 milliarder kroner (8,5 milliarder dollar) i det tilsvarende kvartal sidste år. 

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen oplyste Apples finansdirektør Peter Oppenheimer ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at en del af forklaringen på det faldende overskud skal findes i nogle nye regnskabsmetoder, der er blevet taget i brug i forbindelse med, at Apple er begyndt at forære dele af sin software væk.

Oppenheimer nævner også stigende produktionsomkostninger som en anden faktor, der har spillet negativt ind.

Fladt iPad-salg

I sidste uge præsenterede Apple to nye iPads, en iPad Air og en ny iPad Mini, der skal sparke gang i, hvad der kan ligne et stagnerende tablet-salg, der dog steg fra 14 millioner enheder til 14,1 millioner i forhold til samme kvartal sidste år.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal havde analytikere dog forventet, at Apples iPad-salg i dette kvartal vil ligge på omkring de 15 millioner enheder.

Den nye iPad Air bliver sat til salg allerede på fredag, mens vi endnu ikke kender den præcise lanceringsdato for den nye iPad Mini. Her oplyser Apple blot, at salget vil starte i slutningen af november. 

Læs også:
De her fem facts om Apple vil blæse dig bagover

Her er Apples nye iPads: Tyndere, hurtigere og med nyt navn
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.