Artikel top billede

Apples iPhones sælger som varmt brød - men overskuddet falder

Milliarderne fortsætter med at vælte ind, men Apples overskud var større sidste år.

Det går forrygende med salget af Apples iPhone, der ellers gennem de seneste år har oplevet en stigende konkurrence fra telefoner med Googles Android-styresystem.

Ifølge tal fra Apples seneste kvartalsregnskab, der blev offentliggjort mandag aften, har Apple solgt intet mindre end 33,8 millioner iPhones i det seneste kvartal.

Til sammenligning blev der solgt 26,9 millioner i det tilsvarende kvartal sidste år.

Det er uvist, hvor stor en andel de nye iPhone 5s og 5c har i dette salg, da de blot har været på markedet i halvanden uge i det netop overståede kvartal.  

Men Apple har tidligere offentliggjort, at der blev solgt 9 millioner af de nye iPhones alene i den første salgs-weekend.

Faldende overskud

I det netop overståede kvartal steg Apples omsætning med 8,1 milliarder kroner til knap 203 milliarder kroner (37,5 milliarder dollar), men på trods af dette faldt virksomhedens overskud i forhold til samme periode sidste år.

Overskuddet endte på 40,5 milliarder kroner (7,5 milliarder dollar) mod et overskud på 46 milliarder kroner (8,5 milliarder dollar) i det tilsvarende kvartal sidste år. 

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen oplyste Apples finansdirektør Peter Oppenheimer ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at en del af forklaringen på det faldende overskud skal findes i nogle nye regnskabsmetoder, der er blevet taget i brug i forbindelse med, at Apple er begyndt at forære dele af sin software væk.

Oppenheimer nævner også stigende produktionsomkostninger som en anden faktor, der har spillet negativt ind.

Fladt iPad-salg

I sidste uge præsenterede Apple to nye iPads, en iPad Air og en ny iPad Mini, der skal sparke gang i, hvad der kan ligne et stagnerende tablet-salg, der dog steg fra 14 millioner enheder til 14,1 millioner i forhold til samme kvartal sidste år.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal havde analytikere dog forventet, at Apples iPad-salg i dette kvartal vil ligge på omkring de 15 millioner enheder.

Den nye iPad Air bliver sat til salg allerede på fredag, mens vi endnu ikke kender den præcise lanceringsdato for den nye iPad Mini. Her oplyser Apple blot, at salget vil starte i slutningen af november. 

Læs også:
De her fem facts om Apple vil blæse dig bagover

Her er Apples nye iPads: Tyndere, hurtigere og med nyt navn
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere