Her er Apples nye iPads: Tyndere, hurtigere og med nyt navn

To nye iPads var dog langt fra den eneste nyhed.

I den nærmeste fremtid kommer der masser af nye produkter på hylderne i Apple-butikkerne rundt omkring i verden.

Det står klart efter aftenens Apple-præsentation i San Francisco.

Her præsenterede den californiske gadget-gigant en mindre byge af nye produkter.

Den største nyhed var uden tvivl de nye iPads, hvor den store iPad får et nyt design og et nyt navn. Den kommer nu til at hedde iPad Air.

Lillebroderen iPad Mini beholder det nuværende design, men til gengæld bliver den udstyret med en super-skarp retina-skærm på 2048 x 1536 pixels.

Det er samme opløsning som på den store iPad Air, men de mange pixels bliver klemt ind på en endnu mindre skærm, hvilket betyder, at den får en endnu højere pixel-tæthed end iPad Air.

iPad Air: Mindre og mere kraftfuld
Den nye iPad Air får som ventet et design, der gør den mindre og tyndere end den tidligere udgave.

Den bliver betydeligt tyndere. Den går fra 9,4 millimeter i tykkelsen til blot 7,5 millimeter. Den bliver ligeledes lettere og vejer blot et amerikansk pund, hvilket svarer til 469 gram. Ifølge Apple gør det den til den letteste tablet i denne størrelse.

Til gengæld bevæger den nye iPad Mini sig i den stikmodsatte retning. Ifølge Apples hjemmeside bliver den 0,3 millimeter tykkere og 23 gram tungere end den forrige generation af Minien. Det sker sandsynligvis for at gøre plads til et større batteri, så den nye retina-skærm ikke resulterer i dårligere batteritid.

Både iPad Air og iPad Mini bliver udstyret med den nye A7-processor, der også sidder i den nye iPhone 5s, hvilket gør den dobbelt så hurtig som den forrige udgave af iPad'en. 

Det er i øvrigt værd at bemærke, at hverken iPad Air eller iPad Mini bliver udstyret med fingeraftrykslæseren Touch ID, som vi blev præsenteret for med iPhone 5s.

Kommer til Danmark den 1. november
Den nye iPad Air bliver sat til salg i Danmark den 1. november til 3699 kroner, mens iPad Mini med retinaskærm kommer til at stige en anelse i pris. Minien bliver først tilgængelig i USA sidst i november - og dermed måske endnu senere i Danmark. 

Prisen på Minien stiger fra 2.599 kroner til 2.999 kroner, men til gengæld vil Apple dog fortsætte med at sælge både iPad 2 samt den første generation af iPad Mini.

Sidstnævnte bliver dermed den billigste iPad på markedet, og den kommer nu til at koste 2.299 kroner i Danmark.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.