Artikel top billede

Her er Apples nye iPads: Tyndere, hurtigere og med nyt navn

To nye iPads var dog langt fra den eneste nyhed.

I den nærmeste fremtid kommer der masser af nye produkter på hylderne i Apple-butikkerne rundt omkring i verden.

Det står klart efter aftenens Apple-præsentation i San Francisco.

Her præsenterede den californiske gadget-gigant en mindre byge af nye produkter.

Den største nyhed var uden tvivl de nye iPads, hvor den store iPad får et nyt design og et nyt navn. Den kommer nu til at hedde iPad Air.

Lillebroderen iPad Mini beholder det nuværende design, men til gengæld bliver den udstyret med en super-skarp retina-skærm på 2048 x 1536 pixels.

Det er samme opløsning som på den store iPad Air, men de mange pixels bliver klemt ind på en endnu mindre skærm, hvilket betyder, at den får en endnu højere pixel-tæthed end iPad Air.

iPad Air: Mindre og mere kraftfuld
Den nye iPad Air får som ventet et design, der gør den mindre og tyndere end den tidligere udgave.

Den bliver betydeligt tyndere. Den går fra 9,4 millimeter i tykkelsen til blot 7,5 millimeter. Den bliver ligeledes lettere og vejer blot et amerikansk pund, hvilket svarer til 469 gram. Ifølge Apple gør det den til den letteste tablet i denne størrelse.

Til gengæld bevæger den nye iPad Mini sig i den stikmodsatte retning. Ifølge Apples hjemmeside bliver den 0,3 millimeter tykkere og 23 gram tungere end den forrige generation af Minien. Det sker sandsynligvis for at gøre plads til et større batteri, så den nye retina-skærm ikke resulterer i dårligere batteritid.

Både iPad Air og iPad Mini bliver udstyret med den nye A7-processor, der også sidder i den nye iPhone 5s, hvilket gør den dobbelt så hurtig som den forrige udgave af iPad'en. 

Det er i øvrigt værd at bemærke, at hverken iPad Air eller iPad Mini bliver udstyret med fingeraftrykslæseren Touch ID, som vi blev præsenteret for med iPhone 5s.

Kommer til Danmark den 1. november

Den nye iPad Air bliver sat til salg i Danmark den 1. november til 3699 kroner, mens iPad Mini med retinaskærm kommer til at stige en anelse i pris. Minien bliver først tilgængelig i USA sidst i november - og dermed måske endnu senere i Danmark. 

Prisen på Minien stiger fra 2.599 kroner til 2.999 kroner, men til gengæld vil Apple dog fortsætte med at sælge både iPad 2 samt den første generation af iPad Mini.

Sidstnævnte bliver dermed den billigste iPad på markedet, og den kommer nu til at koste 2.299 kroner i Danmark.

Nye profesionelle Mac'er

Som ventet præsenterede Apple også en række nye Mac-computere. Sidste år lancerede Apple Macbook Pro-computeren i en version med retina-skærm. 

I dag blev Macbook Pro også opdateret med Intels nye Haswell-processorer, der både gør den hurtigere og forbedrer batteritiden.

De nye Macbook Pro'er får øget batteritiden fra 7 timer til 9 timer i 13-tommer-udgaven, mens 15-tommer-udgaven nu får en batteritid på 8 timer. 

Tyndere Macbook Pro

13-tommer-udgaven bliver desuden en anelse tyndere og en lille smule lettere. Før var den 1,9 centimeter tyk og vejede 1,62 kg, nu er målene 1,8 centimeter tyk samt 1,57 kg tung. 

Apple har også valgt at sætte prisen ned på de nye Macbook Pro'er. 15-tommer udgaven falder fra 16.999 kroner til 15.399 kroner, mens 13-tommer udgaven falder fra 11.699 kroner til 10.099 kroner. 

Herudover præsenterede Apple også den længe ventede nye Mac Pro. Altså Apples desktop-computer til den krævende professionelle bruger. Apple løftede allerede sløret for den tidligere på året, men der var det dog blot et smugkig. 

Fotografens våde drøm

Mac Pro'en understøtter blandt andet op til tre 4K-skærme på én gang og henvender sig sandsynligvis primært til professionelle fotografer samt folk, der beskæftiger sig med film og musik-redigering. Den billigste Mac Pro kommer til at koste 2.999 dollar i USA.

Den vil lande på butikshylderne til december. 

Sidst - men ikke mindst - er det værd at nævne, at Apple også havde en lang række nye software-nyheder.

Apple lancerede både nye udgaver af kontorpakken iWork, der består af programmerne Pages, Numbers og Keynote, samt den kreative app-pakke iLife, der består af de kreative apps iPhoto, iMovie og Garage Band.

Både iWork og iLife bliver nu gratis ved køb af en ny iOS-enhed eller Mac. 

Herudover offentligjorde Apple også, at det nye Mac-styresystem Mavericks kan downloades gratis allerede i dag. Du henter opdateringen i Mac App Store.

Læs også: 
Apple inviterer til ny lancering: På tirsdag kommer der nye iPads 

Her er alle de Apple-produkter, som vi stadigvæk venter på 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.