Artikel top billede

Her er Apples nye iPads: Tyndere, hurtigere og med nyt navn

To nye iPads var dog langt fra den eneste nyhed.

I den nærmeste fremtid kommer der masser af nye produkter på hylderne i Apple-butikkerne rundt omkring i verden.

Det står klart efter aftenens Apple-præsentation i San Francisco.

Her præsenterede den californiske gadget-gigant en mindre byge af nye produkter.

Den største nyhed var uden tvivl de nye iPads, hvor den store iPad får et nyt design og et nyt navn. Den kommer nu til at hedde iPad Air.

Lillebroderen iPad Mini beholder det nuværende design, men til gengæld bliver den udstyret med en super-skarp retina-skærm på 2048 x 1536 pixels.

Det er samme opløsning som på den store iPad Air, men de mange pixels bliver klemt ind på en endnu mindre skærm, hvilket betyder, at den får en endnu højere pixel-tæthed end iPad Air.

iPad Air: Mindre og mere kraftfuld
Den nye iPad Air får som ventet et design, der gør den mindre og tyndere end den tidligere udgave.

Den bliver betydeligt tyndere. Den går fra 9,4 millimeter i tykkelsen til blot 7,5 millimeter. Den bliver ligeledes lettere og vejer blot et amerikansk pund, hvilket svarer til 469 gram. Ifølge Apple gør det den til den letteste tablet i denne størrelse.

Til gengæld bevæger den nye iPad Mini sig i den stikmodsatte retning. Ifølge Apples hjemmeside bliver den 0,3 millimeter tykkere og 23 gram tungere end den forrige generation af Minien. Det sker sandsynligvis for at gøre plads til et større batteri, så den nye retina-skærm ikke resulterer i dårligere batteritid.

Både iPad Air og iPad Mini bliver udstyret med den nye A7-processor, der også sidder i den nye iPhone 5s, hvilket gør den dobbelt så hurtig som den forrige udgave af iPad'en. 

Det er i øvrigt værd at bemærke, at hverken iPad Air eller iPad Mini bliver udstyret med fingeraftrykslæseren Touch ID, som vi blev præsenteret for med iPhone 5s.

Kommer til Danmark den 1. november

Den nye iPad Air bliver sat til salg i Danmark den 1. november til 3699 kroner, mens iPad Mini med retinaskærm kommer til at stige en anelse i pris. Minien bliver først tilgængelig i USA sidst i november - og dermed måske endnu senere i Danmark. 

Prisen på Minien stiger fra 2.599 kroner til 2.999 kroner, men til gengæld vil Apple dog fortsætte med at sælge både iPad 2 samt den første generation af iPad Mini.

Sidstnævnte bliver dermed den billigste iPad på markedet, og den kommer nu til at koste 2.299 kroner i Danmark.

Nye profesionelle Mac'er

Som ventet præsenterede Apple også en række nye Mac-computere. Sidste år lancerede Apple Macbook Pro-computeren i en version med retina-skærm. 

I dag blev Macbook Pro også opdateret med Intels nye Haswell-processorer, der både gør den hurtigere og forbedrer batteritiden.

De nye Macbook Pro'er får øget batteritiden fra 7 timer til 9 timer i 13-tommer-udgaven, mens 15-tommer-udgaven nu får en batteritid på 8 timer. 

Tyndere Macbook Pro

13-tommer-udgaven bliver desuden en anelse tyndere og en lille smule lettere. Før var den 1,9 centimeter tyk og vejede 1,62 kg, nu er målene 1,8 centimeter tyk samt 1,57 kg tung. 

Apple har også valgt at sætte prisen ned på de nye Macbook Pro'er. 15-tommer udgaven falder fra 16.999 kroner til 15.399 kroner, mens 13-tommer udgaven falder fra 11.699 kroner til 10.099 kroner. 

Herudover præsenterede Apple også den længe ventede nye Mac Pro. Altså Apples desktop-computer til den krævende professionelle bruger. Apple løftede allerede sløret for den tidligere på året, men der var det dog blot et smugkig. 

Fotografens våde drøm

Mac Pro'en understøtter blandt andet op til tre 4K-skærme på én gang og henvender sig sandsynligvis primært til professionelle fotografer samt folk, der beskæftiger sig med film og musik-redigering. Den billigste Mac Pro kommer til at koste 2.999 dollar i USA.

Den vil lande på butikshylderne til december. 

Sidst - men ikke mindst - er det værd at nævne, at Apple også havde en lang række nye software-nyheder.

Apple lancerede både nye udgaver af kontorpakken iWork, der består af programmerne Pages, Numbers og Keynote, samt den kreative app-pakke iLife, der består af de kreative apps iPhoto, iMovie og Garage Band.

Både iWork og iLife bliver nu gratis ved køb af en ny iOS-enhed eller Mac. 

Herudover offentligjorde Apple også, at det nye Mac-styresystem Mavericks kan downloades gratis allerede i dag. Du henter opdateringen i Mac App Store.

Læs også: 
Apple inviterer til ny lancering: På tirsdag kommer der nye iPads 

Her er alle de Apple-produkter, som vi stadigvæk venter på 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?