Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Dansk it-kæmpe fyrer syv procent af medarbejderne

Et uforudsigeligt it-marked fører til fyringsrunde. "Vi er nødt til at right-size virksomheden," siger direktør.

Den danske it-kæmpe Fujitsu fyrer syv procent af den samlede medarbejderstab.

Fyringerne rammer bredt i organisationen, der i alt tæller omkring 300 medarbejdere fordelt på afdelinger i Ballerup ved København og i Hasselager ved Århus.

"Som alle andre oplever også vi et meget konkurrencepræget marked, hvor nogle områder brager frem, mens markedet på andre området er meget afventende og presset. Det er vi nødt til at reagere på," siger den administrerende direktør i Fujitsu, Peter Krogsgaard, til Computerworld.

Direktøren beklager fyringerne af de 21 ansatte, men peger på, at it-markedet for tiden er ekstremt uforudsigeligt og forandrer sig pludseligt og meget hurtigt.

"Situationen i dag er helt anderledes, end da vi kiggede på den for seks måneder siden, og derfor er vi nødt til at rightsize virksomheden," siger han.

Læs interview med Fujitsu-direktør Peter Krogsgaard om fyringerne her: Fujitsu-direktør: Derfor er vi nødt til at fyre syv procent af vores folk.

Underskud sidste år

Fujitsu landede sidste år et underskud før skat på 9,3 millioner kroner.

Det blev ifølge administrerende direktør Peter Krogsgaard udløst af blandt andet investeringer i danske datacentre samt udflytning til Rusland af en række opgaver.

Det kan du læse mere om her.

Ifølge Fujitsu har de nuværende opsigelser dog ikke noget at gøre med seneste års underskud.

Også KMD er for tiden i gang med en større downsizing. Kommune-kæmpen meddelte forleden, at otte procent af medarbejderne skal ud inden udgangen af november.

Det kan du læse mere om her: Overblik: KMD skal gennem ny fyringsrunde

Læs interview med Fujitsu-direktør Peter Krogsgaard om fyringerne her: Fujitsu-direktør: Derfor er vi nødt til at fyre syv procent af vores folk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere