Artikel top billede

"Nogle gange skal man tage en investering for at blive mere konkurrencedygtig," siger Fujitsu-chef Peter Krogsgaard.

Konsulentforretning giver it-firma hovedpine

Store investeringer udløser million-underskud i Fujitsus danske forretning.

Hardwaresalget buldrer af sted i Fujitsus danske forretning. Til gengæld kniber med at holde gang i salget af konsulentydelser, som ellers bliver anset for at være it-branchens pt. mest profitable forretningsområde.

Men sådan er det altså ikke hos den danske afdeling af japanske Fujitsu, hvor hardware-salget sidste år med en stigning på hele 83 procent blev den største enkeltpost i selskabets omsætning. Omvendt faldt omsætningen på konsulentydelser med 60 procent.

Tallene, der fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab, får dog ikke direktør Peter Krogsgaard til at ryste på hånden. Allerede for et år siden sagde han, at det stigende salg af hardware er en bevidst satsning, som skal være med til at trække resten af forretningen fremad. Og det gælder stadig, fortæller Peter Krogsgaard i dag til Computerworld.

"I indeværende år har vi løftet vores konsulentforretning markant. Sidste år havde vi så mere medvind på hardware, end vi havde regnet med, og det har vi selvfølgelig udnyttet. Og vi ligger rigtig godt til i vores pipeline på salg af server og storage. Det trækker typisk mange konsulenttimer og service packs med sig. Så hardwaresalget har en rigtig sund effekt på hele forretningen," siger han.

Det seneste regnskab viser mod forventning et underskud på 9,3 millioner før skat, som dog ifølge Peter Krogsgaard er udløst af voldsomme investeringer i selskabets datacentre i Hellerup og Ballerup, ligesom udflytning af driftsopgaver til Rusland har været både dyrt og dejligt.

"Vi har drejet på flere forskellige store håndtag. Vi har skiftet ud i hele kælderen og har fået ny hardware i vores datacenter. Indenfor managed services har vi løftet en del af vores drift til Rusland. Det koster nogle penge, men nogen gange skal man tage en investering for at blive mere konkurrencedygtige. Det har været en meget stor omvæltning internt i vores virksomhed," siger han og peger på, at det russiske projekt er en stor del af forklaringen på at antallet af medarbejdere i Danmark er skåret ned fra 355 til i dag 300 ansatte.

I år forventer Peter Krogsgaard dog, at der nu er så meget styr på forretningen, at man kommer ud med et pænt overskud.

"Selvfølgelig skal vi tjene penge i år, og vi ligger præcis, som vi skal lige nu. Så vi ender i et solidt plus. Om det bliver tocifret ved jeg ikke, men det vil jeg da blive glad for," slutter Peter Krogsgaard.

Læs også:
Fujitsu Danmark henter ny topchef hos Telia
Dansk Fujitsu-direktør: Nu satser vi på hardware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.