Artikel top billede

"Nogle gange skal man tage en investering for at blive mere konkurrencedygtig," siger Fujitsu-chef Peter Krogsgaard.

Konsulentforretning giver it-firma hovedpine

Store investeringer udløser million-underskud i Fujitsus danske forretning.

Hardwaresalget buldrer af sted i Fujitsus danske forretning. Til gengæld kniber med at holde gang i salget af konsulentydelser, som ellers bliver anset for at være it-branchens pt. mest profitable forretningsområde.

Men sådan er det altså ikke hos den danske afdeling af japanske Fujitsu, hvor hardware-salget sidste år med en stigning på hele 83 procent blev den største enkeltpost i selskabets omsætning. Omvendt faldt omsætningen på konsulentydelser med 60 procent.

Tallene, der fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab, får dog ikke direktør Peter Krogsgaard til at ryste på hånden. Allerede for et år siden sagde han, at det stigende salg af hardware er en bevidst satsning, som skal være med til at trække resten af forretningen fremad. Og det gælder stadig, fortæller Peter Krogsgaard i dag til Computerworld.

"I indeværende år har vi løftet vores konsulentforretning markant. Sidste år havde vi så mere medvind på hardware, end vi havde regnet med, og det har vi selvfølgelig udnyttet. Og vi ligger rigtig godt til i vores pipeline på salg af server og storage. Det trækker typisk mange konsulenttimer og service packs med sig. Så hardwaresalget har en rigtig sund effekt på hele forretningen," siger han.

Det seneste regnskab viser mod forventning et underskud på 9,3 millioner før skat, som dog ifølge Peter Krogsgaard er udløst af voldsomme investeringer i selskabets datacentre i Hellerup og Ballerup, ligesom udflytning af driftsopgaver til Rusland har været både dyrt og dejligt.

"Vi har drejet på flere forskellige store håndtag. Vi har skiftet ud i hele kælderen og har fået ny hardware i vores datacenter. Indenfor managed services har vi løftet en del af vores drift til Rusland. Det koster nogle penge, men nogen gange skal man tage en investering for at blive mere konkurrencedygtige. Det har været en meget stor omvæltning internt i vores virksomhed," siger han og peger på, at det russiske projekt er en stor del af forklaringen på at antallet af medarbejdere i Danmark er skåret ned fra 355 til i dag 300 ansatte.

I år forventer Peter Krogsgaard dog, at der nu er så meget styr på forretningen, at man kommer ud med et pænt overskud.

"Selvfølgelig skal vi tjene penge i år, og vi ligger præcis, som vi skal lige nu. Så vi ender i et solidt plus. Om det bliver tocifret ved jeg ikke, men det vil jeg da blive glad for," slutter Peter Krogsgaard.

Læs også:
Fujitsu Danmark henter ny topchef hos Telia
Dansk Fujitsu-direktør: Nu satser vi på hardware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere