Artikel top billede

"Nogle gange skal man tage en investering for at blive mere konkurrencedygtig," siger Fujitsu-chef Peter Krogsgaard.

Konsulentforretning giver it-firma hovedpine

Store investeringer udløser million-underskud i Fujitsus danske forretning.

Hardwaresalget buldrer af sted i Fujitsus danske forretning. Til gengæld kniber med at holde gang i salget af konsulentydelser, som ellers bliver anset for at være it-branchens pt. mest profitable forretningsområde.

Men sådan er det altså ikke hos den danske afdeling af japanske Fujitsu, hvor hardware-salget sidste år med en stigning på hele 83 procent blev den største enkeltpost i selskabets omsætning. Omvendt faldt omsætningen på konsulentydelser med 60 procent.

Tallene, der fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab, får dog ikke direktør Peter Krogsgaard til at ryste på hånden. Allerede for et år siden sagde han, at det stigende salg af hardware er en bevidst satsning, som skal være med til at trække resten af forretningen fremad. Og det gælder stadig, fortæller Peter Krogsgaard i dag til Computerworld.

"I indeværende år har vi løftet vores konsulentforretning markant. Sidste år havde vi så mere medvind på hardware, end vi havde regnet med, og det har vi selvfølgelig udnyttet. Og vi ligger rigtig godt til i vores pipeline på salg af server og storage. Det trækker typisk mange konsulenttimer og service packs med sig. Så hardwaresalget har en rigtig sund effekt på hele forretningen," siger han.

Det seneste regnskab viser mod forventning et underskud på 9,3 millioner før skat, som dog ifølge Peter Krogsgaard er udløst af voldsomme investeringer i selskabets datacentre i Hellerup og Ballerup, ligesom udflytning af driftsopgaver til Rusland har været både dyrt og dejligt.

"Vi har drejet på flere forskellige store håndtag. Vi har skiftet ud i hele kælderen og har fået ny hardware i vores datacenter. Indenfor managed services har vi løftet en del af vores drift til Rusland. Det koster nogle penge, men nogen gange skal man tage en investering for at blive mere konkurrencedygtige. Det har været en meget stor omvæltning internt i vores virksomhed," siger han og peger på, at det russiske projekt er en stor del af forklaringen på at antallet af medarbejdere i Danmark er skåret ned fra 355 til i dag 300 ansatte.

I år forventer Peter Krogsgaard dog, at der nu er så meget styr på forretningen, at man kommer ud med et pænt overskud.

"Selvfølgelig skal vi tjene penge i år, og vi ligger præcis, som vi skal lige nu. Så vi ender i et solidt plus. Om det bliver tocifret ved jeg ikke, men det vil jeg da blive glad for," slutter Peter Krogsgaard.

Læs også:
Fujitsu Danmark henter ny topchef hos Telia
Dansk Fujitsu-direktør: Nu satser vi på hardware
IT-JOB

Banking Circle

Senior Data Engineer

Orange Cyberdefense Denmark A/S

Vi søger Danmarks bedste Bid- og Contractmanager

Vertica A/S

Erfaren .NET-udvikler

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT Operations Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere